Откривањето на слепата точка на Hyundai не работи

 Откривањето на слепата точка на Hyundai не работи

Dan Hart

Не работи откривањето на слепа точка на Hyundai

Услужниот билтен на Hyundai #22-BE-003H поправен за откривањето на мртвата точка не работи

Hyundai издаде сервисен билтен #22-BE-003H до адресирајте повеќе проблеми што резултираат со неработна состојба на откривање на слепа точка

Билтенот за услуги се однесува на ситуации каде што може да биде присутен кој било од овие шифри за проблеми

C120D15 – лево Led Circuit Short to B

C120B15 – Десен лед коло е краток на B или отворен

C160A88 – BSD Local CAN автобус исклучен

C164C87- Локално CAN истекување заден десен

C164D87- Локално CAN тајм-аут Заден лев

BSD=Откривање на слепа точка

BCW=Предупредување за судир во слепа точка

Како да се дијагностицираат и поправат шифрите за проблеми C120D15 или C120B15

C120D15 – Лево LED-коло е кратко на B.

Овој код се поставува кога има проблем со електричното поврзување помеѓу левиот страничен ретровизор BCW/BSD LED светлосен индикатор и левиот BCW/BSD модул.

C120B15 – Десно LED-коло е кратко на B или отворено.

Овој код се однесува на  проблем со електрично поврзување помеѓу десниот страничен ретровизор BCW/BSD LED светлосен индикатор и десната страна BCW/BSD модул.

1. Со помош на мултиметар, проверете го континуитетот (<1 ом) од BCW/BSD модул до светлосен индикатор BCW/BSD.

2. Проверете го склопот на ретровизорот и/или жичаната лента за отворени, скратени, изнемоштени жици или лошо прицврстување на конекторот.

3. Проверете ги игличките на конекторот за затегнатост, корозија илиоштетување. Потврдете дека конекторот е целосно поставен (откачете го и повторно поврзете го конекторот).

4. Ако чекорите 1-3 се потврди дека се нормални, тогаш продолжете со замена на модулите BCW/BSD според кодот DTC.

Дијагностицирајте и поправете го C160A88

C160A88 – BSD Local CAN автобус исклучен

Исто така види: Спецификации на вртежен момент F150 Колектор за вшмукување

Овој код се однесува на проблем со електричното поврзување помеѓу левата и десната страна BCW/BSD модулите.

1. Со помош на мултиметар, проверете го континуитетот (<1ohm) на линијата High и Low CAN помеѓу двата BCW/BSD модули.

2. Проверете го жичаниот ремен за отворени, скратени, изнемоштени жици или лошо прицврстување на конекторот.

3. Проверете ги игличките на конекторот за напнатост, корозија или оштетување. Потврдете дека конекторот е целосно поставен (откачете го и повторно поврзете го конекторот).

4. Ако чекорите 1-3 се потврди дека се нормални, тогаш продолжете со замена на модулот(ите) BCW/BSD.

Дијагностицирајте и поправете го C164C/D87

C164C /D87 – BSD Local CAN автобус исклучен

Овој код се однесува на проблем со електричното поврзување помеѓу левата и десната страна BCW/BSD модулите.

1. Со помош на мултиметар, проверете дали има континуитет (<1 ом) на линијата High и Low CAN помеѓу двата BCW/BSD модули.

2. Проверете дали жицата има отворени, скратени, изнемоштени жици или лошо прицврстување на конекторот.

3. Проверете ги игличките на конекторот за напнатост, корозија или оштетување. Потврдете дека конекторот е целосно поставен (исклучете го и повторно поврзете гоконектор).

4. Ако чекорите 1-3 се потврди дека се нормални, тогаш продолжете со замена на модулите BCW/BSD.

Дополнителни тестови за C164C /D87

C164C/D87 – BSD Local CAN bus исклучен

Овој код се однесува на проблем со електричното поврзување помеѓу левата и десната страна BCW/BSD модулите.

1. Ако се најде абнормален напон на E-CAN High/Low, проверете го E-CAN колото.

2. Проверете го жичаниот ремен за

отворени, скратени, изнемоштени жици или лошо прицврстување на конекторот.

3. Проверете ги игличките на конекторот за напнатост, корозија или оштетување. Потврдете дека конекторот е целосно поставен (откачете го и повторно поврзете го конекторот).

4. Ако чекорите 1-3 се потврди дека се нормални, тогаш продолжете со замена на модулите BCW/BSD.

Исто така види: Автомобилот губи масло, но нема истекување или чад

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.