Нови влошки за сопирачките на старите ротори

 Нови влошки за сопирачките на старите ротори

Dan Hart

Нови влошки за сопирачките на старите ротори - Дали можете повторно да ги користите старите ротори?

Можете, но тоа не е добра идеја. Старите ротори обично имаат жлебови и тие жлебови, како жлебовите на ЛП плочата, се причина број 1 за бучава. Дополнително, новите влошки за сопирачките ќе ги погодат само највисоките точки на жлебовите, така што целото ваше сопирање ќе се изврши само со мал дел од подлогата. Тоа ќе ги намали перформансите на сопирањето, ќе предизвика прегревање на подлогата во тие области и ќе се распарчи во некои случаи.

Уште полошо, ќе имате многу потешко да воспоставите слој за префрлање (скролувајте надолу за да прочитате за слојот за пренос) .

Како да ги проверите вашите стари ротори на сопирачките

• Дали има жлебови на стариот ротор подлабоко од 1/16″? Ако е така, не можете повторно да го користите тој ротор.

• Дали роторот ја надминува „Дебелината на отфрли“ втисната во роторот? Ако одговорот е да, можно е да може повторно да се користи доколку ги исполнува другите критериуми.

• Дали има акумулација на лупење 'рѓа во лопатките за ладење? Ако можете да го отстраните поголемиот дел од 'рѓата, можеби можете повторно да ја употребите доколку ги исполнува другите критериуми.

• Дали добивате пулсирање на педалот на сопирачката? Ако одговорот е да, не можете повторно да ги користите старите ротори.

Исто така види: Заштитник од прашина на сопирачките

• Ако лицето на роторот е сјајно, ќе ви биде многу потешко да ги поставите новите влошки на сопирачките и новите влошки најверојатно ќе предизвикаат проблеми со бучавата дури и откако ќе се „легнат“.

Состојбата на површината на роторот е важна

Постојат два вида на сопирачкиматеријали за триење на подлоги; абразивни и прилепливи. Полуметалните влошки се абразивни, додека органските и керамичките се класифицирани како лепливи. Прилепениот материјал за триење работи со нанесување на преносниот слој на роторот, така што сопирањето се постигнува со триење на материјалот од триење од материјалот на триење.

Исто така види: Долгорочно уредување на горивото

Абразивното сопирање е повеќе како шкурка против дрво. Во овој случај, подлогата на сопирачката е шкурка, а дрвото е роторот.

Во двата случаи, лицето на роторот мора да има мазност.

Колку е мазно мазно кога станува збор за сопирањето Услови на површината на роторот

„Мазноста“ на површината на роторот на сопирачката е оценета според нејзиниот просек на грубост (RA). Соодветната RA е од клучно значење за постигнување на правилен преносен слој за органски и керамички влошки за сопирачки со прилеплив стил, како и абразивни полуметални влошки за сопирачките.

Ако површината е премногу мазна, невозможно е да се формира преносен слој на лицето на роторот. Ако е премногу груб, сопирачките ќе прават бучава, ќе се истрошат побрзо, па дури и ќе ја изгубат моќта за запирање.

Што се случува кога ќе поставите нови влошки на старите ротори?

Ако старите ротори се сјајни, ќе ви биде тешко да воспоставите нов слој за пренос. Затоа, користењето на соодветна техника на постелнина за новите влошки е критично. Најверојатно ќе наидете на бучава и намалено сопирање додека роторите не можат повторно да го воспостават слојот за пренос.

Покрај тоа, ако старите ротори имаат жлебови подлабоки од1/16″, тие не можат повторно да се користат. Ако жлебовите се помали од 1/16″, новите влошки нема да обезбедат целосна моќ за запирање додека перничињата не се стават во форма на роторот. Бидејќи само еден дел од перницата на сопирачките го допира роторот, тоа ќе создаде бучава.

Зошто продавниците не ги заменуваат влошките без да ги заменат роторите?

Бидејќи не сакаат да се враќа бучавата . Ставањето нови влошки на искористените ротори може да предизвика поплаки за бучава. Расудувањето може да биде комплицирано, но се сведува на ова; иако роторот изгледа совршено рамен, тоа не е. Така, новите влошки не седат рамно на роторот додека не се истрошат во нерамномерност. Сè додека тоа не се случи, тоа е како игла да свири на жлебовите на стара ЛП плоча. Перницата на сопирачките станува игла, а микро-жлебовите на роторот ја содржат „музиката“.

Што можете да направите за да го намалите шумот кога ги заменувате влошките на сопирачките без да ги замените роторите?

Прво, обидете се да ги усогласат новите влошки на сопирачките со старите влошки за сопирачките. Не префрлајте од органски на керамички или полуметални на керамички. Следно, направете постапка за „покривање“ на подлогата за сопирачките. Ова вклучува повеќекратно притискање на сопирачките за целосно запирање за да се „вгради“ слој од материјалот на подлогата на сопирачката на лицето на роторот и да се забрза абењето на подлогата до обликот на жлебовите во роторот.

Ако сè уште имате бучава, можеби ќе треба повторно да го поставите роторот или да го замените.

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.