Мртва батерија на VW Beetle

 Мртва батерија на VW Beetle

Dan Hart

Поморена батерија на VW Beetle

Дијагностицирајте и поправете го проблемот со мртвата батерија на VW Beetle

Продавниците го откриваат основниот проблем за мртвата батерија на VW Beetle може да е проблем со корозија на кутијата со осигурувачи, а не лош алтернатор како што повеќето луѓе се сомневаат (VW ова го нарекува држач за осигурувачи). Кутијата со осигурувачи се наоѓа под хаубата над акумулаторот и може да развие корозија од спреј за сол на патот и испарувања од батеријата. Како што се кородираат приклучоците, кутијата со осигурувачи развива прекумерна отпорност и топлина што може да ја изгори пластичната рамка, што исто така резултира со состојба без полнење и мртва батерија.

Исто така види: Црвена свеќичка електрода и изолатор

Проблемот држач за осигурувачи може да се најде на сите 2001 г. -05 VW Beetle возила

Исто така види: Дијаграм со осигурувачи за лавина на Шевролет од 2003 година

Не го менувајте автоматски алтернаторот

Кога блокот со осигурувачи кородира, тоа го спречува напојувањето на теренот на алтернаторот и тоа ќе се тестира како лош алтернатор ако само се потпрете на тест на напон на батеријата. Ако се фатите за тоа, ќе го замените алтернаторот и тој сепак нема да се полни правилно.

Прво проверете го осигурувачот на алтернаторот

Високата моќност на струја поминува низ држачот на осигурувачот пред да отидете на позитивниот терминал на батеријата. Ако држачот на осигурувачот покажува знаци на корозија, топлинско изобличување или топење на изолацијата, таа топлина може да ги изгори и приклучоците на осигурувачите.

Проверете дали има корозија во кутијата со осигурувачи

Ако видите знаци на корозија , топлинско изобличување, топење на изолацијата или оштетување на осигурувачите, заменете ја целата држач за осигурувачите.Спроведете тест за пад на напон. Падот на напонот под оптоварување треба да биде речиси 0-волти. Падот на напонот над 0,30 волти е знак на прекумерен отпор. Во тој случај, заменете ја кутијата со осигурувачи.

Заменете ја кутијата со осигурувачи

Исклучете го негативниот кабел за батеријата и потоа заменете ја во замена кутија со осигурувачи. Еден производ е Dorman Products 924-680. Одговара на следните возила:

2006 Volkswagen Beetle L4 116 1.9L (1896cc)

2006 Volkswagen Beetle

2005 Volkswagen Beetle

2005 Volkswagen Bora ( Мексико) L5 151 2,5L (2480cc); Мексикански регион

2005 Volkswagen Beetle

2005 Volkswagen Beetle

2004 Volkswagen Beetle

2004 Volkswagen Beetle

2004 Volkswagen Beetle

2003 Volkswagen Beetle From VIN 1C3433166

2003 Volkswagen Beetle

2003 Volkswagen Beetle

2002 Volkswagen Beetle

2002 Volkswagen Beetle

2001 Volkswagen Beetle wo/80AH/380A батерија

2001 Volkswagen Beetle Од VIN 9M1081201

2000 Volkswagen Beetle wo/80AH/380A батерија

Volkswagen Beetle

1999 4>Повторно закачете ги сите кабли и потоа нанесете диелектрична маст отпорна на корозија или брзо прскање со флуид филм

©, 2019 година

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.