Метални струготини на преносен магнет

 Метални струготини на преносен магнет

Dan Hart

Какви се тие метални струготини на магнет за менувач

Првпат DIY се шокирани кога ќе ја испуштат тавата за менувачот и ќе најдат метални струготини на магнет за пренос. Тие мислат дека тоа е знак за неизбежен дефект на преносот. Можеби е така, но ајде да ја разјасниме разликата помеѓу металните струготини на магнетниот пренос на преносот наспроти вообичаената прашина за пренос на абење и кинење. Производителите на автомобили инсталираат магнетна трансмисија во менувачот, погонската оска и футролите за пренос за да ги собира и држи малите метални честички за абење за да ги спречат да циркулираат низ лежиштата и запчаниците. Бидејќи овие главни метални компоненти  се носат, сосема е нормално да се најдат честички на абење на приклучокот за одвод. Значи, прашањето е, колку е нормално?

Исто така види: Крварење на серво волан — безбедна процедура

Тите метални честички на преносниот магнет се нормални

Кога се нови, целиот пренос фрла мала количина прашина за обработка и таа прашина се собира од преносниот магнет. Прашината изгледа како црн пиштол, само пофина по текстура. Како што ги зголемувате километрите, не треба да бидете изненадени кога ќе најдете поголема акумулација на оваа метална прашина на магнетот на менувачот. Сепак, занемарувањето на промените на течноста во менувачот може да го забрза абењето.

Исто така види: P0134 Honda Civic

Металните струготини на магнетот за менувачот не се нормални

Бидејќи сам по себе ја мешаат прашината на менувачот или црниот прав со металните струготини, ајде да видиме што точно е нормално и што ене.

Метални струготини на преносен магнет. Нормални наспроти ненормални

Нормални и абнормални метални честички на магнетниот приклучок за одвод

Од каде доаѓаат тие метални струготини?

Едноставно, металните струготини доаѓаат од запчаници. Месинг обоени струготини доаѓаат од чаурите. Црните парчиња се од дисковите на спојката.

Искршени заби на брзините на менувачот

Новата кутија за пренос, диференцијалот и течноста за автоматскиот менувач обично се светло кафени или црвени кога се нови. Како што носи,

©, 2017

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.