Материјал и поправка на браник на Хјундаи

 Материјал и поправка на браник на Хјундаи

Dan Hart

Материјал и поправка на браникот на Hyundai

Полиуретан (PUR), Калапи со вбризгување со реакција (RIM), Формирање со армирано реакционо вбризгување (RRIM), термореактивен полиуретан — Најчесто кај домашните возила. Жолта или сива боја. Меурчиња и дими кога се обидувате да се стопите. Термо-сет PUR песок во прав и може да се измазнува со мелница се додека не користите висок притисок или голема брзина што предизвикува пластиката да се втечнува.

ПУР и повеќето термо-поставени пластики се поправаат со топлина спојување и мелење на жлебот „V“ и полнење со материјал за полнење уретан и структурна поддршка (екран од нерѓосувачки челик) на задната страна на испуканиот материјал.

Термопластичен олефин (TPO), термо-еластичен олефин (TEO)- TPO и TEO се комбинација од полипропилен, еластомер или гума и минерално полнење како што е калциум карбонат или талк.

ТПО материјалот на браникот, песокот на парчиња се топи како путер со брусилки со голема брзина, се чувствува како восок и станува жилав кога е жешко, затоа имајте го ова на ум кога пробувате песок или мелете капак на TPO браник.

ТПО капаците на браниците се најтешки за поправка бидејќи содржат 3% до 5% ослободување на мувла на база на восок во материјал. Вградениот восок го отежнува лепењето на филер, лепило, прајмер и боја. Продавниците за каросерија претпочитаат да го отфрлат TPO браникот затоа што поправката е многу тешка

Меѓутоа, TPO може да се поправи се додека знаете како да се подготвитетоа. Мора да користите средство за чистење и промотор на адхезија пред да додадете каков било материјал за полнење.

Термопластичен полипропилен — PP е полуфлексибилен, се топи и засилува; дамки при мелење, се чувствуваат восочни или мрсни. Поправено со топлинско спојување и мелење жлеб „V“ и полнење со материјал за полнење од полипропилен и структурна потпора (екран од не'рѓосувачки челик) на задната страна на испуканиот материјал.

Акцентирајте го целиот заден браник (2012-2013) Преден Браник TPO или TEO (Thermo Plastic Olefin)

Accent 2dr хечбек Заден браник Браник (2007-2011) Преден браник PP (полипропилен)

Accent 4dr седан Заден браник Браник (2006-2011) Браник PP (полипропилен)

Accent 4dr седан; без светла за магла Заден браник Браник (2000-2002) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Accent 4dr седан; со светла за магла Заден браник Браник (2000-2002) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Accent 2dr хечбек; без светла за магла Заден браник (2000-2002) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Accent 4dr седан Заден браник Браник (1998-1999) Преден браник PP (полипропилен)

Акцент 2д хечбек; без светла за магла Заден браник Браник (1997) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Accent 2dr хечбек; без светла за магла; w/DOHC мотор Заден браник Браник (1996) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Accent 2dr хечбек; без светла за магла; Заден браник со мотор со SOHCБраник (1996) Преден браник TPO или TEO (Thermo Plastic Olefin)

Accent 4dr седан Заден браник Браник (1995-1997) Преден браник TPO или TEO (Thermo Plastic Olefin)

Accent 2dr хечбек Заден браник (1995) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Accent H/B Заден браник (2012-2017) Заден браник PP (полипропилен)

Accent Sedan заден браник Браник (2012-2017) Заден браник TPO или TEO (Thermo Plastic Olefin)

Accent 2dr хечбек Заден браник Браник (2007-2011) Заден браник PP (полипропилен)

Accent 4dr седан Заден браник Браник (2006-2009) Заден браник PP (полипропилен)

Accent 2dr хечбек Заден браник Браник (2003-2006) Заден браник PP (полипропилен)

Accent 4dr seadan Заден браник браник 3-0 (2 2006) Заден браник PP (полипропилен)

Accent 2dr хечбек Заден браник Браник (2000-2002) Заден браник PP (полипропилен)

Accent 2dr хечбек заден браник браник (1998-19999) TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Заден браник Azera (2012-2014) Преден браник PP (полипропилен)

Azera w/o Лајсни Заден браник браник (2006-2009) Преден браник PP (полипропилен)

Azera со заден браник браник (2006-2010) Преден браник PP (полипропилен)

Azera со систем за помош при паркирање; w/o Лајсни Заден браник (2012-2014) Заден браник PP (полипропилен)

Elantra Sedan; Вграден заден браник од САД (2017-2018) напредБраник PP (полипропилен)

Исто така види: 2.0L Ecoboost GTDI 4 цилиндричен Ford Firing Order

Elantra Sedan; Вграден заден браник во САД (2011-2013) Преден браник PP (полипропилен)

Elantra Wagon заден браник (2009-2012) Преден браник PP (полипропилен)

Elantra заден браник (2007 -2010) Преден браник PP (полипропилен)

Elantra Sedan; w/o Странични лајсни Заден браник (2004-2006) Преден браник PP (полипропилен)

Elantra H/B; Седан; со странични лајсни Заден браник (2004-2006) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Elantra 4dr седан Заден браник (2001-2003) Преден браник PP (полипропилен)

Elantra 4dr хечбек заден браник (2001-2003) Преден браник PP (полипропилен)

Elantra GLS заден браник (1999-2000) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Заден браник Elantra GL/SE (1996-2000) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Заден браник Elantra GLS (1996-1998) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Elantra USA заден браник (1992-1993) Преден браник PP (полипропилен)

Elantra Sedan; Изграден во САД; Од 4-29-13 Заден браник браник (2012-2013) Заден браник PP (полипропилен)

Elantra Sedan; Заден браник во Кореја (2011-2013) Заден браник PP (полипропилен)

Elantra Sedan; Изграден во САД; До 4-29-13 Заден браник (2011-2012) Заден браник PP (полипропилен)

Исто така види: BMW Материјал за браник и поправка на браник

Elantra Wagon; без Заден браник за помош при паркирањеБраник (2009-2012) Заден браник PP (полипропилен)

Elantra Sedan Заден браник Браник (2007-2010) Заден браник PP (полипропилен)

Elantra 4dr седан Заден браник Браник (2004-2006 ) Заден браник TPO или TEO (Thermo Plastic Olefin)

Elantra 4dr седан; Браник GT заден браник (2004-2005) Заден браник PP (полипропилен)

Седан Elantra 4dr; Заден браник GT (2003) Заден браник PP (полипропилен)

Elantra 4dr седан Заден браник (1999-2000) Заден браник TPO или TEO (Thermo Plastic Olefin)

Elantra 4dr седан Заден Браник (1996-1998) Заден браник TPO или TEO (Thermo Plastic Olefin)

Заден браник само за Elantra Canada (1992-1995) Заден браник PC + PBT (Xenoy)

Elantra Coupe Купе; Од 11-1-13 Заден браник Браник (2014) Преден браник PP (полипропилен)

Elantra Coupe Coupe; До 11-1-13 Заден браник (2013-2014) Преден браник PP (полипропилен)

Equus заден браник (2011-2013) Заден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Битие Седан; w/o Систем за помош при паркирање Заден браник (2012-2014) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Genesis Sedan; без систем за помош при паркирање; Правоаголен Egh заден браник (2012) Заден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Заден браник Genesis Coupe (2010-2012) Преден браник PP (полипропилен)

Genesis Coupe w/ o Систем за помош при паркирање; без паметен клуч; Од 4-3-09 Заден браникБраник PP (полипропилен)

Заден браник на Sonata (2011-2013) Преден браник PP (полипропилен)

Заден браник на Sonata (2002-2005) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин )

Заден браник на Sonata (1999-2001) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Заден браник на Sonata (1997-1998) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин )

Само заден браник заден браник (1995-1996) преден браник PC + PBT (Xenoy)

Заден браник на Sonata (2014) Заден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Заден браник на Sonata HYBRID (2011-2015) Заден браник PP (полипропилен)

Заден браник на Sonata со двоен издув (2011-2013) Заден браник PP (полипропилен)

Заден браник на Sonata заден браник (2011-2013) Заден браник PP (полипропилен)

Заден браник Sonata 2.4L (2006-2008) Заден браник PP (полипропилен)

Sonata 3.3L Браник (2006-2008) Заден браник PP (полипропилен)

Заден браник на Sonata (2002-2005) Заден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Заден браник на Sonata (1997 г. -1998) Заден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Заден браник на Sonata (1995-1996) Заден браник PC + PBT (Xenoy)

Заден браник Tiburon (2007-2008 ) Преден браник PP (полипропилен)

Tiburon без светла за магла Заден браник Браник (2005) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Tiburonсо светла за магла Заден браник (2005-2006) Преден браник PP (полипропилен)

Заден браник Tiburon (2003-2004) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Tiburon Заден браник (2000-2001) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Заден браник Tiburon (1997-1999) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Tiburon Заден браник (2007-2008) Заден браник PP (полипропилен)

Заден браник Tiburon (2003-2006) Заден браник PP (полипропилен)

Tiburon заден браник (1997-1999) Заден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Tucson заден браник (2010-2015) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Tucson со мотор со 2.0L Заден браник (2005-2009) Преден браник PP (полипропилен)

Tucson со мотор со 2,7 литри; Јаглен браник заден браник (2005-2006) Преден браник PP (полипропилен)

Горен Tucson; Од 12-09 Заден браник браник (2010-2015) Заден браник PP (полипропилен)

Tucson 2.7L; w/Garnish браник на задниот браник (2005-2009) Заден браник PP (полипропилен)

Tucson 2.0L; Единечен издув; w/o Обвивка заден браник браник (2005-2009) Заден браник PP (полипропилен)

Tucson 2.7L; w/o гарнир браник на задниот браник (2005-2009) Заден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Велостер со заден браник со турбо (2013-2017) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Велостер 1,6L; без турбоЗаден браник (2012-2017) Преден браник PP (полипропилен)

Велостер со турбо; w/o Заден браник Објект сензори Заден браник Браник (2012-2017) Заден браник PP (полипропилен)

Велостер со турбо; со сензори за објект на задниот браник Заден браник браник (2012-2017) Заден браник PP (полипропилен)

Горен заден браник на Веракруз (2007-2012) Преден браник PP (полипропилен)

Веракруз w /Паркинг сензор; Браник на горен заден браник (2007-2012) Заден браник PP (полипропилен)

Veracruz со сензор за паркирање; Браник на горен заден браник (2007-2012) Заден браник PP (полипропилен)

Веракруз со штитници за кал; долен браник на задниот браник (2007-2012) Заден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

Veracruz w/Mudguard; долен заден браник (2007-2012) Заден браник PP (полипропилен)

XG300 заден браник (2001) Преден браник TPO или TEO (термопластичен олефин)

XG300 заден браник (2001 ) Заден браник TPO или TEO (Thermo Plastic Olefin)

XG350 Заден браник Браник (2004-2005) Преден браник TPO или TEO (Термопластичен олефин)

XG350 заден браник (2002-2003 ) Преден браник TPO или TEO (термопластичен олефин)

XG350 заден браник (2004-2005) Заден браник PP (полипропилен)

XG350 заден браник (2002-2003) Заден браник TPO или TEO (Thermo Plastic Olefin)

Браник (2010-2016) Заден браник PP (полипропилен)

Genesis Coupe со систем за помош при паркирање; До 4-3-09 Заден браник (2010) Заден браник PP (полипропилен)

Santa Fe GLS

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.