Локации на сензорите на Форд Еџ 2009 година

 Локации на сензорите на Форд Еџ 2009 година

Dan Hart

2009 Ford Edge сензори локации

Сликата прикажана овде не е репрезентативна за сензорите што може да ги најдете во вашето возило. Овој пост ги наведува сите сензори во возилото.

Најдете многу други информации за вашето возило Ford.

За да најдете дијаграми со осигурувачи, кликнете овде

За да најдете локации на реле, кликнете овде

За да најдете локации на сензори, кликнете овде

За да најдете локации на модулите, кликнете овде

За да ги најдете локациите на прекинувачите, кликнете овде

За да најдете нарачка за отпуштање, кликнете овде

Локации на сензорот Ford Edge 2009 година и 2009 Lincoln MKX сензор локации

Позиција на педалот за гас (APP) Сензор (раб) Врв на педалата за гас.

Позиција на педалот за гас (APP) Сензор (MKX) Горна педала за гас.

Сензор на Трансдуктор за притисок на климатизерот (раб) Десно предниот дел од моторниот простор.

Сензор на претворувач на притисок на климатизерот (MKX) Десен преден дел од моторниот простор.

Сензор за положба на брегаста осовина 1 Заден дел од десната страна на цилиндарот.

Сензор за положба на брегаста осовина 2 Заден од левата страна на цилиндарот.

Сензор за положба на коленестото вратило Долниот лев заден дел на моторот.

Сензор за судар (лево задно) Лево заден четврт панел.

Сензор за температура на главата на цилиндерот предниот дел на десната страна на цилиндарот.

Сензорот за температура на воздухот за празнење на испарувачот Левата страна на единицата HVAC.

Предниот сензор за удар (лево) (раб ) Левиот преден дел од моторниот простор.

Предниот сензор за удар (лево) (MKX) Левиот преден дел одмоторен простор.

Преден сензор за удар (десно) (раб) Десен преден дел од моторниот простор.

Преден сензор за удар (десно) (MKX) Десен преден дел од моторниот простор.

Исто така види: Најдобрите ротори на сопирачките

Сензор за ниво на гориво Горниот дел од резервоарот за гориво.

Сензор за притисок на резервоарот за гориво Внатре во резервоарот за гориво.

Сензор за загревање на кислород (HO2S) #11 Десен заден дел од моторот.

Гребен кислород Сензор (HO2S) #12 Десен преден дел од моторот.

Сензор за кислород (HO2S) #21 загреан од левата страна на моторот.

Загреан кислороден сензор (HO2S) #22 Левиот заден дел на моторот.

Сензор за температура во возилото левата страна на цртичката.

Тастатурата за влез без клуч на возачката врата.

Сензорот за тропање лево од задниот дел од моторот.

Лента за откривање пречки на вратата (лево) Левата страна на вратата за подигнување.

Лента за откривање препреки на подигната врата (десно) Десна страна на вратата за подигнување.

Сензор за светлина Горниот центар на цртичката.

Масен проток на воздух/внес Температура на воздухот (MAF/IAT)

Сензор (раб) на влезниот воздушен канал.

Масен проток на воздух/температура на влезниот воздух (MAF/IAT)

Сензор (MKX) На влезниот воздушен канал.

Сензор за класификација на патниците (OCS) 1 Десна страна на совозачкото седиште.

Сензор за класификација на патниците (OCS) 2 Под совозачкото седиште.

Патникот Сензор за класификација (OCS) 3 Под совозачкото седиште.

Сензор за класификација на патниците (OCS) 4 Под совозачкото седиште.

Сензор за надворешна температура (раб) Десно предниот дел од моторниот простор.

Сензор за надворешна температура(MKX) Десен преден дел од моторниот простор.

Сензор за помош за паркирање (внатрешен лев) (раб) Левата страна на задниот браник.

Сензор за помош за паркирање (внатрешно лево) (MKX) Левата страна на заден браник.

Сензор за помош за паркирање (внатрешен десен) (раб) Десна страна на задниот браник.

Сензор за помош за паркирање (внатрешен десен) (MKX) Десна страна на задниот браник.

Сензор за помош за паркирање (надворешен лев) (раб) Лев крај на задниот браник.

Сензор за помош за паркирање (надворешен лев) (MKX) Лев крај на задниот браник.

Сензор за помош за паркирање (Надворешен десен) (раб) Десен крај на задниот браник.

Сензор за помош за паркирање (надворешно десен) (MKX) Десен крај на задниот браник.

Пасивен трансивер против кражба Левата страна на цртичката .

Сензор за позиција на колосек на седиштето (лево предно) Под возачкото седиште.

Сензор за удар од страна (Возач 1) Лев столб „B“.

Исто така види: Најдобра постелнина за вашиот камион

Сензор за страничен удар (патник 1 ) Основа на десниот столб „B“.

Сензор на страничен удар (заден десно) Десен заден четвртина.

Кластер на сензор за контрола на стабилноста под десното задно седиште.

Агол на воланот Сензор Волан колона.

Сензор за брзина на тркала (лево предно) (раб) Клуб на лево предно тркало.

Сензор за брзина на тркала (лево предно) (MKX) Клуб на лево предно тркало.

Сензор за брзина на тркала (лево задно) Сензор на левото задно тркало.

Сензор за брзина на тркала (десно напред) (раб) Спој на десно предно тркало.

Сензор за брзина на тркала (десно напред) (MKX ) Клуб на десно предно тркало.

Сензор за брзина на тркала (десно задно) Клуб на десно задно тркало.

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.