Купете батерија за автомобил

 Купете батерија за автомобил

Dan Hart

Како да купите акумулатор за автомобил

Од Алекс Стил

Батериите за автомобили имаат ограничен век на траење од околу три до четири години во типично возило од доцниот модел. Така, некои луѓе ја менуваат батеријата на автомобилот на секои четири години, без разлика дали му треба или не само за да бидат на безбедна страна. Тоа е еден пристап. Само проверете го датумот на батеријата за да дознаете колку е стара вашата (видете подолу). Друг пристап е да ја тестирате вашата батерија еднаш годишно во која било продавница за автоделови, по можност пред зимата. Кој метод и да го одберете, штом ќе дојде време да ја замените батеријата, еве што треба да знаете за тоа како да купите акумулатор за автомобил.

Дознајте колку е стара батеријата на автомобилот

Ако не знам колку е стара батеријата, како мене, нема потреба да се нервирам! Производителите обично ставаат шифра на датум на батеријата што покажува кога е направена. Датумот може да биде нумерички код или алфанумерички,  но лесно може да се дешифрира код. На пример, ако батеријата е направена во октомври 2018 година, на етикетата со кодот на датумот може да стои или 10-8 или K-8. Алфанумеричките шифри се прилично јасни: „А“ за јануари, „Б“ за февруари, итн. Сепак, една важна забелешка е дека производителите ја прескокнуваат буквата „I“ затоа што многу лесно се меша со „1“.

Зошто ви е потребен тип на автомобилска батерија?

Батерија SLI

Постарите автомобили и камиони користат традиционален тип на батерија за стартување и палење со осветлување (SLI). Повеќето SLI батерии што се продаваат овие денови секласифицирани како „без одржување“, што значи дека не мора редовно да го проверувате нивото на водата на секоја ќелија. Некои батерии без одржување имаат запечатен врв, додека други имаат капачиња што се вадат, само во случај батеријата да треба да се наполни. Ниту едното ниту другото не е „подобро“, само различно.

СЛИ батерија со вентилација или без вентилација

Сите батерии на автомобили можат да испуштаат водороден гас кога ќе се полнат. Водородниот гас е експлозивен, така што во апликациите каде што батеријата се чува под задното седиште или во багажникот, батеријата мора да се вентилира кон надвор за да не се акумулира водородниот гас во кабината. Батеријата со вентилација ќе има отвор за вентилација, а возилото ќе биде опремено со флексибилна цевка што се прикачува на отворот за вентилација на батеријата за да го придвижи секој водороден гас надвор од возилото. Ако вашиот автомобил ја има батеријата сместена под задното седиште или во багажникот, најверојатно ќе има вентилирана батерија. Во тој случај, МОРА да го замените со вентилирана батерија. Небезбедно и сосема опасно е да се замени вентилирана батерија со батерија што не се вентилира. Проветрените батерии чинат повеќе и потешко се наоѓаат, но не штедете на ова бидејќи ја ставате вашата безбедност на ризик со купување погрешен тип.

AGM или EFB батерија

Некои понови автомобили и камиони со технологија за запирање/поаѓање бараат или впивано стакло (AGM) или подобрена поплавена батерија (EFB). Овие батерии се дизајнирани да ракуваат со многу повеќециклуси на стартување од традиционалната батерија. AGM и EFB батериите чинат околу три пати повеќе од батеријата SLI. Можеби ќе бидете во искушение да ја замените батеријата AGM или EFB со SLI тип. Немој. Користењето на SLI батерија во возило за застанување/поаѓање ќе ја уништи новата батерија за помалку од шест месеци. Со други зборови, не можете да ја замените батеријата SLI за AGM или EFM батеријата во возилото за застанување/стартување.

Уште поважно, мора да го репрограмирате компјутерот во возило за застанување/стартување кога инсталирате нова AGM или EFB батерија. За тоа е потребна алатка за скенирање. Така, дури и ако сами ја смените батеријата, сепак треба да ја однесете во продавница за да го репрограмира компјутерот. Ако не успеете да го направите ова, ќе го скратите животниот век на новата батерија.

Споредете ја големината на батеријата и спецификациите на објавата

Батериите доаѓаат во многу различни форми и големини, затоа проверете го сопственикот на автомобилот прирачник за да ја пронајдете оцената за „големина на групата“ и засилувачот за ладна рачка (CCA) за вашата батерија. Големината на групата се однесува на физичките димензии, (висина, ширина и длабочина) и видот и локацијата на позитивните и негативните терминали. Но, големината на групата не вклучува никакви електрични спецификации. Ќе разговараме за тоа во еден момент.

Во зависност од тоа каде е произведено возилото, големината на групата е наведена како број на група на Меѓународниот совет за батерии (BCI), група на јапонски индустриски стандарди (JIS), или аБрој на група на Deutsches Institut fur Normung (DIN) (познат и како германски индустриски стандард).

Исто така види: 2013 Ford F150 дијаграми на кутија со осигурувачи

На пример, ако поседувате Mini Cooper од 2016 година, прирачникот на вашиот сопственик може да ја наведе големината на групата батерии и DIN H6. Сепак, BCI со седиште во САД прави табела со вкрстена референца која ја класифицира истата батерија како батерија од групата 48. Секој систем работи сè додека правите вкрстување.

Ако купите погрешна големина на група за вашето возило, може да не се најде во фиоката за батерии или може да се вклопи, но контактирајте со хаубата кога ќе ја затворите, ИЛИ столбовите за батеријата може да се на погрешно место за вашите кабли за батеријата. Затоа е критично да се најде вистинската големина на групата

Електрични спецификации за акумулатор за автомобил

CCA е една од најважните спецификации. Општо земено, колку е поголем рејтингот на CCA (во рамките на истата големина на групата), толку подобро. Спецификацијата за CCA во упатството за сопственикот е минимумот што треба да го купите, но можете да инсталирате батерија со повисока оцена CCA.

Исто така види: Дијаграм за осигурувачи на Ford Ranger 2007 година

Резервниот капацитет (RC) е втората најважна спецификација. Тоа се однесува на бројот на минути што целосно наполнетата батерија може да издржи одредено постојано оптоварување - обично 25 ампери пред нејзиниот напон да падне под 10,5 волти.

Ако можете да најдете батерија во вистинската големина на групата за вашето возило, но со повисоки CCA и RC од спецификациите во упатството за вашиот сопственик, таа батерија би била подобар избор.

Три батерии од групата 35. Две сеSLI и имаат 640 CCA. Третиот е тип AGM со 850 CCA. Видете ја разликата во цената и тежината?

Колку е стара новата батерија

Најдобро е да купите нова батерија од зафатена продавница бидејќи нивните батерии ќе бидат „посвежи“. Батериите го губат полнењето со стапка од околу 1% дневно, така што батеријата што се наоѓа на полицата на продавницата шест месеци ќе се испразни во моментот кога ќе ја купите. Колку поблиску можете да купите до датумот на производство наведен на батеријата, толку подобро. Батеријата едноставно ќе биде во подобра форма откако ќе ја купите.

Што е полнење на батеријата?

Оловото е токсична супстанција и е неверојатно штетна за околината, па затоа не може да се фрли во ѓубре. Мора да се рециклира. За да ве поттикнат да ја вратите старата батерија, сите продавачи додаваат „основно полнење“ на цената на батеријата. Тоа е едноставно депозит што ќе го вратите штом ќе ја вратите старата батерија. Сфатете го тоа како финансиско „охрабрување“ да бидете еколошки.

Што е со брендовите на батерии?

Има стотици брендови на батерии за автомобили. Всушност, повеќето продавници за автоделови имаат свои приватни ознаки „марки на продавници“ како што се; Брендот Duralast на Autozone, брендот SuperStart на Auto Parts O'Reilly, брендот Power or Legend на NAPA, брендот EverStart на Walmart или брендот DieHard на Advance Auto Parts. Вистинскиот бренд е ирелевантен бидејќи СИТЕ батерии направени во САД доаѓаат од само трипроизводители: East Penn Manufacturing. Johnson Controls и EnerSys Energy Products Inc. Секоја компанија прави различни нивоа на квалитет и ги означува различно за секој продавач. Затоа, не се закачувајте на брендот. Наместо тоа, фокусирајте се на гаранцијата на батеријата како мерка за квалитет.

Што да знаете за гаранциите за батериите на автомобилот

Батериите на автомобилот може да имаат одреден гарантен период каде што можете да добиете бесплатна замена доколку батеријата не се наплатува за време на гарантниот период. Или, може да има зголемена гаранција каде што ќе се замени бесплатно во одреден временски период, а потоа ќе има проценета партиципација за време на вториот дел од гаранцијата. На пример, батеријата може да има поставена четиригодишна гаранција каде што ќе се замени бесплатно во секое време во текот на четиригодишниот период. Или, може да има четиригодишна гаранција каде што ќе добиете бесплатна замена во првите две години и ќе платите проценета партиципација врз основа на бројот на преостанати месеци од гаранцијата.

Што е најдобро ? Поставената гаранција е секогаш подобра. Еве еден пример. Ќе купите четиригодишна батерија со пропорционална оцена и таа откажува по 36 месеци. Иако сте ја купиле батеријата на продажба за 129 долари, продавницата ќе ја процени батеријата за замена врз основа на целосната малопродажна цена од 159 долари. Бидејќи сте користеле 75% од животниот век на батеријата (36 месеци од 48-месечната гаранција), ќе платите 119 долари за замена (75% од 159,99 долари).Но, ако купивте четиригодишна батерија со поставена гаранција, ќе добиете замена бесплатно. Значи, проценетата гаранција едноставно не е толку добра.

©, 2020 година Алекс Стил,

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.