Компресор за наизменична струја без спојка - како функционира

 Компресор за наизменична струја без спојка - како функционира

Dan Hart

АС компресор без спојка

Како работи компресорот со наизменична струја без спојка

Како што сугерира името, компресорот со наизменична струја без спојка нема спојка за вклучување и откачување на вратилото на компресорот од погонскиот ремен макара. Наместо тоа, погонскиот ремен го врти вратилото на компресорот цело време. Сепак, тоа не значи дека компресорот го компресира ладилното средство со полно работно време. Овие нови компресори со променливо поместување користат табла што го менува ударот на клиповите врз основа на тоа колку притисок на ладилното средство се мери во картерот на компресорот. Кога наизменичната струја не бара компримиран фреон, плочата е во неутрална положба каде што ударот на клипот е нула. Еве видео на YouTube што покажува како компресорот на системот swashplate ја менува количината на ладилното средство што го испушта.

За да се спречи исклучување на погонскиот ремен со наизменична струја во случај на запленување на компресорот, макарата на компресорот содржи вградено лизгање на ограничувачот на вртежниот момент спојката. Во случај компресорот да се зафати, спојката за ограничување на вртежниот момент ќе ги отсече точките на заглавување, дозволувајќи му на макарата на компресорот да продолжи да се врти додека повеќе нема да применува ротациона сила на влезната осовина на компресорот.

Како да проверите дали има спојка за лизгање на ограничувачот на смолкнат вртежен момент

За време на нормална работа, централната завртка на предната страна на макара ќе се ротира со иста брзина како и макарата. Ако макарата се врти, но централната завртка се вртине, спојката за лизгање на ограничувачот на вртежниот момент се намалила поради внатрешно врзување и компресорот мора да се замени.

Ако централната завртка се ротира, продолжете со дијагнозата

Исто така види: Што предизвикува тиња DexCool

Што ја придвижува плочката?

Тоа е едноставно прашање со покомплициран одговор. Тоа зависи од марката на возилото и моделот на компресорот. Некои производители користат електромагнет со надворешен контролен вентил (ECV) кој пулсира разладно средство под висок притисок на едната страна од картерот за да ја присили таблата до агол на работа што резултира со различни должини на ударот. На тој начин, главата за климатизација може да контролира колку течноста за ладење се пумпа врз основа на потребите за ладење на возилото.

Во другите верзии, механички уред ја поместува плочата до саканиот агол. Во трет дизајн, сензор ја детектира брзината на протокот на ладилното средство и главата за климатизација ги користи тие податоци за да го промени аголот на плочата.

Што не е во ред со AC компресорот со променливо поместување?

Надворешниот контролен вентил или електромагнетните плочи се вообичаени дефекти на овие понови компресори. Тие работат заедно со прекинувачите за низок и висок притисок, сензорите за температура во кабината и HVAC главата за да одредат кога да го поместат аголот на плочата. За да дијагностицирате состојба „без ладење“ или „ниско ладење“, ќе ви треба упатство за продавница.

Тестирајте го отпорот на ECV

Бидејќи ECV не е ништо повеќе од електричен електромагнет, тестирајте користејќи мултиметар.Погледнете во упатството за продавница за прифатливи отчитувања.

Надворешен контролен вентил

На пример, нормалниот отпор на ECV за овој компресор со променливо поместување на Hyundai треба да биде 10,1 ~ 11,1 Ω кога температурата на околината е 77°F. Сепак, отпорот може да варира поради повисоките температури под капакот. Прифатливиот опсег е (8 Ω ≤ Отпор на ECV ≤ 14 Ω).

Ако отпорот е надвор од прифатливиот опсег, заменете го ECV.

Исто така види: Шум од чукање на сопирачките

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.