Колку долго траат батериите на автомобилот

 Колку долго траат батериите на автомобилот

Dan Hart

Одговорот за тоа колку долго траат батериите на автомобилите

Акумулаторите траат 3-4 години. Ако се обидувате да исцедите повеќе живот од вашиот, барем тестирајте ја батеријата на секои шест месеци или купете свој тестер за батерии (видете подолу). Студијата на Batteries Council International „Режими на неуспех од батериите отстранети од сервис“, покажува дека типичната батерија на автомобилот сега трае 55 месеци во 2010 година, во споредба со само 34 месеци во 1962 година.

Денешните батерии не се одржуваат. така што не им треба

Зголемен век на траење на батериите на автомобилите со текот на годините

редовни дози на вода за одржување на нивото на електролити и терминалите се подобро запечатени, за да не кородираат толку често. Тоа е добрата вест. Лошата вест е дека денешните батерии се многу почувствителни на злоупотреба, а денешните автомобили поставуваат повеќе електрични потреби на електричниот систем на возилото. Ако ја испразните модерната батерија оставајќи ги светлата вклучени, многу е поголема веројатноста да предизвикате трајно оштетување на плочите, спречувајќи ја батеријата целосно да се опорави по повторното полнење. Или, ако долго време мирувате во застанете и одите во сообраќај додека работите со вашиот AC и вентилатор, музички систем со голема моќност, систем за навигација, електрични седишта и ретровизори, вашиот автомобил не може да генерира доволно енергија за да ги вклучи сите тие додатоци, така што напојувањето мора да доаѓаат од батеријата.

Што се случува со батеријата на автомобилот кога ќе ги оставите светлата вклучени?

Денешните автомобили имаатмногу повеќе електроника отколку автомобил од 60-тите. Моќните опции како загреани седишта, одмаглувачите на задното стакло и „секогаш вклучени“ компјутери можат брзо да ја трошат батеријата ако возите на кратки растојанија.

И тоа не се само електричните уреди во вашиот автомобил. За да направи батерија без одржување, производителот мораше да ги промени материјалите што се користат во решетката на плочите. Прво, производителите мораа да го намалат количеството на „гасирање“ што се случи за време на полнењето бидејќи тоа доведе до губење на вода. Така тие го замениле антимонот во чинии со калциум. Калциумот го намали гасењето и загубата на вода за 80%. Калциумот го намалил само-празнењето што вообичаено се јавува во „влажна ќелија“, дури и кога нема струја.

Недостатокот на додавањето калциум доаѓа при полнењето. Со антимон, големото гасење ја разбранува киселината за време на полнењето и всушност помогна да се измеша киселината. Без тоа високо ниво на гасови, киселината станува стратификувана. Значи киселинската тежина може да биде 1,17 во близина на врвот на плочата и 1,35 во близина на дното. Тоа доведува до сулфација и корозија на мрежата, предизвикувајќи недоволно искористен капацитет и предвремено откажување.

Исто така види: Како да го проверите нивото на маслото во моторот

Батериите на автомобилот губат енергија кога седат

Акумулаторот на автомобилот е „влажна ќелија“ и губи 1-2% се наплаќа секој ден, дури и без тековно извлекување на него. Количината на само-празнење зависи од температурата на околината. Потоплата температура на околината резултира со поголема хемиска активност во батеријата ипобрзо само-празнење.

Компјутерите постојано ги трошат батериите на автомобилот

Секое модерно возило ја црпи енергијата од батеријата дури и кога моторот е исклучен. Главниот компјутер влече околу 50 милиампери во секое време. Оваа меморија „задржи жива“ ги одржува сите „научени вредности“ во компјутерот. Покрај учењето на промените што ги претрпеа вашиот мотор и менувач од денот кога се симнаа од фабричкото под, компјутерот ги задржува и научените вредности од вашите прозорци што не се штипнуваат, затворениот гас, лизгачките врати на струја, актуаторите за HVAC и безбедносниот систем. Откако ќе ја изгубите батеријата, вашето возило ги заборава тие вредности. Кога ќе ја замените батеријата, компјутерот може сам повторно да научи некои вредности. Но, другите мора да поминат низ процес на „повторно учење“ спроведен од техничар со помош на алатка за скенирање. Тоа ќе ве чини најмалку 125 долари. Затоа, навистина е важно да не дозволите вашата батерија да дојде до точка на целосно откажување.

Никогаш не дозволувајте автомобилот да седи повеќе од 30 дена без палење

Типична батерија ќе се испразни доволно за 30 дена поради само-празнење и испуштање на компјутерот, тој напон на батеријата може да падне до точка каде што компјутерот ќе ги заборави своите научени вредности. Со палење на автомобилот и пуштање во мирување НЕМА повторно да ја наполни доволно батерија за да ја замени изгубената енергија. Всушност, стартувањето и празнувањето прават повеќе штета отколку добро, бидејќи не можат ни да ја заменат моќноста што се користи за стартувањемоторот, а камоли да го замени изгубениот полнеж поради паразитско оптоварување. Ако не планирате да го возите автомобилот повеќе од една недела, или прикачете го одржувачот на батеријата или нека некој го вози СО БРЗИНА НА АВТОПАТ на секои две недели најмалку 15 минути.

Топлината и корозијата се број 1 причини поради кои умираат батериите на автомобилот

Видот на корозија на терминалот на батериите на оваа фотографија не е норма. Терминалот на батеријата може да изгледа одлично, но сепак да биде речиси 90% непроводен. Во тие случаи, акумулаторот може да го запали возилото добро еден ден, а следното утро да биде мртов како клин на вратата. Всушност, тој тип на одете/забрането ситуација се случува често за време на сезонски промени каде што температурите на подот може да бидат околу 140 ° додека трчате, а температурите во текот на ноќта може да се спуштат до 30¥ или помалку. Температурните екстреми предизвикуваат проширување и контракција на терминалите на батеријата, што овозможува поголема корозија и висок напон. Затоа, исчистете ги терминалите на батеријата со обезбедување на резервна енергија, отстранување на терминалите и чистење со жичена четка за батерии и нанесување диелектрична маст на столбот на батеријата. Но, следете ја оваа постапка пред да ги исклучите приклучоците на батеријата.

Следно, кога стартувате возило што седи неискористено долго време, исклучете ги сите електрични додатоци пред да го завртите клучот, особено ако стартувате за време на студено време.

Исто така види: Заклучувањето на вратата на автомобилот не работи

Сега да зборуваме за ефектите од топлината и студот. Повеќето сопственици на автомобилимислам дека студеното време ги убива батериите. Додека батериите често откажуваат на ладно време, тие најверојатно биле отруени на топло време. Прочитајте ја оваа изјава од Бил Дарден, автор на batteryfaq.org

„Иако капацитетот на батеријата на високи температури е поголем, траењето на батеријата е скратено. Капацитетот на батеријата е намален за 50% на -22 степени F – но ЖИВОТ НА батеријата се зголемува за околу 60%. Траењето на батеријата се намалува при повисоки температури - на секои 15 степени F над 77, траењето на батеријата се намалува на половина. Ова важи за СЕКОЈ тип на оловно-киселински акумулатори, без разлика дали се запечатени, гелирани, AGM, индустриски или што и да е. И, тоа е една од причините зошто производителите на автомобили ја преместуваат батеријата на други локации во возилото.

Симптоми дека батеријата на автомобилот ќе падне

Пред батеријата на автомобилот да откаже, таа испраќа предупредувачки сигнали . Ако ги игнорирате, подгответе се да останете заглавени некој ден.

• Вашите фарови се затемнуваат додека работите во празен òд,

• Моторот на вентилаторот се забавува кога работи во празен òд.

• Моторот свиткува полека првото нешто наутро.

Проблемот може да биде батерија што изумира или слаб алтернатор. Во секој случај, мора да преземете нешто и да ги тестирате батеријата и системот за полнење. Не ги игнорирајте овие симптоми! Главниот проблем може да биде нешто едноставно како корозија на терминалите. Доколку се остави некорегирана, нападот на напонот може да резултира со длабоко празнење на батеријата и прекумерни топлински оптоварувања за алтернаторот, што ќе предизвика негово откажување. Во тој момент, работата за чистење терминал од 25 долари ја претворивте во сметка за поправка од 600 долари за нова батерија и алтернатор.

Како да ја тестирате батеријата на автомобилот

Единствениот начин да се одреди состојбата на батеријата е да се тестира. „Тестот на оптоварување“ порано беше златен стандард. Но, денес, компјутеризираните тестери за спроводливост се многу попрецизни во предвидувањето на здравјето на батеријата. Многу продавници за автоделови ќе ја тестираат вашата батерија бесплатно, но само ако е целосно наполнета. Само поврзете го тестерот и внесете го рејтингот CCA на батеријата. Потоа притиснете го копчето за тестирање. Тестерот ќе изврши тест за спроводливост и симулиран тест за оптоварување и ќе ви ги даде резултатите.

Овде ви прикажувам тестер на Solar BA-9 бидејќи е точен и најдостапен за просечниот сам сам. Ако не сакате да инвестирате во сопствен тестер, најдете продавница за батерии или продавница за автоделови што ќе ја тестира вашата батерија бесплатно.

Солар БА9 може да тестира и морски батерии и целиот ваш систем за полнење.

Купете тестер за соларна батерија од Амазон

Инсталирање на батерија за автомобил

Инсталирањето на нова батерија за автомобил бара некои прелиминарни чекори за компјутерите да не ги заборават своите поставки. Ако ги прескокнете прелиминарните чекори и не обезбедите дополнителна моќност, вашиот мотор може да не стартува или да не работи правилно. Зошто да плаќате такса за влечење за да имате апродавницата изврши „повторно учење“ чекори кога можете да го спречите сето тоа со обезбедување напојување кога ја менувате батеријата? Погледнете ја оваа објава за да научите како правилно да инсталирате нова батерија за автомобил

© 2013

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.