Кога да се заменат роторите на сопирачките

 Кога да се заменат роторите на сопирачките

Dan Hart

Кога да се заменат роторите на сопирачките

Колку долго траат роторите на сопирачките?

Производителите на автомобили ги дизајнираат роторите на сопирачките да траат низ најмалку два комплети влошки за сопирачките. Но, тоа е најдоброто сценарио и не ги зема предвид проблемите како што се корозија, жлебови или варијации во дебелината на дискот предизвикани од странично истекување.

Како да знаете кога да ги замените роторите?

Ако Чувствувам пулсирање на педалот, големи се шансите дека роторот има нерамномерни наслаги на материјал за триење што предизвикува варијација во дебелината на дискот. Роторот го обновувате со обработка ако ги исполнува следните стандарди за дебелина, ако е без пукнатини, нема промена на бојата на топлина и рѓата се чисти од лопатките за ладење.

Упатства за обновување на површината на роторите

Номинална дебелина: Дебелината на новиот ротор.

Дебелина на отфрлање: Кога роторот ќе достигне дебелина на отфрлање, тој мора да се отстрани од употреба и да се рециклира. Повеќето луѓе мислат дека дебелината на отфрлањето се заснова на способноста на роторот да ја исфрла топлината. тоа не е. Наместо тоа, дебелината на отфрлањето се заснова на максималните граници на патување на клипот на дебеломер. Ако роторот се разреди над неговата дебелина на фрлањето и материјалот за триење на подлогата на сопирачките се истроши до заднинската плоча, клипот на дебеломер ќе излезе од отворот. Просечната разлика помеѓу номиналната и дебелината на отфрлање е 0,050”

Дебелина од машина до

Ова се однесува на најтенкиот до кој роторот може да се обработи и сепак обезбедува доволно металда го издржи абењето што ќе се сретне со нов сет на влошки. Со други зборови, по обработката на роторот, тој мора да биде најмалку 0,015” подебел од дебелината на отфрлањето.

Дури и ако роторот ги исполнува горенаведените барања за дебелина, не можете повторно да го користите или да го обновите роторот ако:

• Дебелината на жлебот е 0,039” или подлабока

Исто така види: Бучава од AC компресорот

• Роторот има точки за промена на бојата на топлина (сина или виолетова). Металургијата е променета и роторот никогаш нема да работи правилно

• Роторот има пукнатини. Не може да се обнови или повторно да се употреби

• Не сте ја исчистиле 'рѓата од лопатките за ладење. Пескарењето на лопатките за ладење е најефективниот начин за отстранување на 'рѓата.

• Не можете визуелно да ја одредите дебелината на роторот. Мора да користите микрометар и да мерите на најмалку три места

Исто така види: Сервисен систем за влечење, сервис ESC

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.