Кодови на Kia OBD2

 Кодови на Kia OBD2

Dan Hart

Киа OBD2 кодови

На секој производител му е дозволено да генерира свои P-шифри „специфични за производителот“. P кодовите специфични за производителот започнуваат со P1000. Ако вашата проблематична шифра на Kia започнува со P1XXX, пронајдете ги шифрите Kia OBD2 овде.

P1115    Сигнал за температура на течноста за ладење на моторот од ECM до TCM.

P1121    Неисправност на сигналот на сензорот за позиција на гас. TCM до ECM.

P1170    Заглавен преден сензор за кислород што се загрева.

P1195    Сензор за притисок EGR (1,6L) или сензор за засилување (1,8L) Отворен или краток.

P1196    Преклопникот за палење „Старт“ или Кратко (1,6 литри).

P1250     Електромагнетниот вентил за контрола на регулаторот на притисок отворен или краток.

P1252    Контрола на електромагнетниот вентил бр. Неисправност на сигналот на сензорот.

P1308    Сигналот на сензорот за забрзување на шасијата е низок.

P1309     Сигналот на сензорот за забрзување на шасијата е висок.

P1345    Нема SGC сигнал (1,6L).

P1386    Нулта тест за контрола на сензорот за тропање.

P1402    Сензорот за позиција на вентилот EGR отворен или краток.

P1449    Отворен или краток вентил за одвод на канистерот (1,8L).

P1450  E. Истекување во вакуум.

P1455    Единицата за испраќање резервоар за гориво отворена или кратка (1,8 литри).

P1457    Неисправност на системот за слабо исчистување на електромагнетниот вентил.

Исто така види: Сензор за коленесто вратило

P1458    Неисправност на контролниот сигнал на компресорот за климатизација .

P1485    EGR Електромагнетниот вентил со правосмукалка отворен или краток.

P1486    EGR електромагнетниот вентил Отворен отвор илиКраток.

P1487    Електромагнетниот вентил на сензорот за засилување EGR отворен или краток.

P1496    Неисправност на чекорниот мотор EGR – Коло 1 (1,8L).

P1497    Неисправност на чекорниот мотор EGR – круг 2 (1,8L).

P1498    Неисправност на чекорниот мотор EGR – Коло 3 (1,8L).

P1499    Неисправност на чекорниот мотор EGR – Коло 4 (1,8L).

P1500    Нема сигнал за брзина на возилото до TCM.

P1505    Низок напон на намотката за отворање на контролниот вентил за воздух во мирување.

P1506    Висок напон на намотката за отворање на контролниот вентил за контрола на воздухот во мирување.

P1507   Контрола на воздух Низок напон на намотката за затворање на вентилот.

P1508    Висок напон на намотката за затворање на вентилот за контрола на воздухот во мирување.

P1523    Електромагнетниот вентил VICS.

P1586    A/T-M/T кодификација.

P1608    PCM дефект.

P1611    MIL Барање напон на колото низок.

P1614    MIL Барање напон на колото висок.

P1624.    MIL Барање напон на колото>

P1631    Алтернаторот „T“ е отворен или без излезна енергија (1,8L).

P1632    Коло за откривање напон на батеријата за регулаторот на алтернаторот (1,8L).

P1633    Преполнување на батеријата.

P1634    Алтернаторот „B“ отворен (1,8 литри).

P1693    Неисправност на колото MIL.

P1743     Електромагнетниот вентил на спојката на конверторот на вртежниот момент отворен или краток.

Исто така види: Toyota Camry P0328 <0 >P1794y или дефект на колото.

P1795    Неисправност на сигналот на прекинувачот за 4WD.

P1797     Сигнал за опсег P или N или прекинувачот за позиција на педалот на куплунгот отворен или краток.

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.