Хонда P3400 P3497

 Хонда P3400 P3497

Dan Hart

Хонда сервисен билтен 13-055 за поправка на P3400 или P3497

Honda издаде сервисен билтен 13-055 за поправка на P3400 или P3497 и повеќекратни шифри за неисклучување P0301 до P0304) на возилата наведени подолу. P3400 и P3497 се однесуваат на прекинувачите за притисок на маслото со рокери B и C кои го мерат притисокот на маслото што влегува во системот за управување со променливи цилиндри (VCM). Системот VCM ги исклучува цилиндрите до подобрениот MPG. На мотор со шест цилиндри, системот VCM има три режими: сите 6 цилиндри работат нормално, VCM ги паузира цилиндрите 3 & засилувач; 4, VCM ги паузира сите цилиндри на задната страна.

Проблемите од P0301 до P0304 се однесуваат на состојба на неисклучување во цилиндарот 1-4

P3400 Прекинувач за притисок на маслото за ролна рака B

P3497 Прекинувач за притисок на маслото со рокерска рака C

Возила погодени од сервисен билтен 13-066

2013 Pilot 2WD – Од VIN 5FNYF3…DB014058 до 5FNYF3…DB025447

4WD – Од VIN 5FNYF4…DB025128 thru 5FNYF4…DB048530

Причината за P3400 и P3497

Honda утврди дека при ладно палење на

Олеснување на пумпата за масло пружина на вентилот

возила наведени подолу, пумпата за моторно масло испушта висок притисок на маслото. Високиот притисок на маслото ги поставува P3400 и P3497. Високиот притисок на маслото предизвикува активирање на вентилите на калем VCM, што потоа предизвикува цилиндрите од 1 до 4 да преминат во режим на пауза на цилиндрите, иако ECU не го нареди тоа дејство. ЕКУ потоа го снима цилиндаротпогрешно палење за истите тие цилиндри затоа што се очекува да се види придонес во моќноста од нив. Причината за високиот притисок на маслото е неисправна пружина на вентилот за ослободување во пумпата за масло.

Поправете ги P3400 и P3497

Набавете ги следните делови:

Пружина на вентилот за ослободување: 15232-R70-A01

Милашка со приклучок за одвод (14 мм): 94109-14000

Дихтунзи пред комората: 18393-SDB-A00

Заптивка за издувни цевки (потребни се 2 ): 18212-SA7-003

Самозаклучувачка навртка (10 mm) (потребно е 9) 90212-SA5-003

Чекори за замена на пружината на вентилот за ослободување на пумпата за масло

Исцедете го маслото од картерот

Исто така види: Проверете го запаленото светло на моторот, но без код

Отстранете го зацврстувачот на предната подрамка

Отстранете го секундарниот сензор за кислород од издувната цевка и извадете ја издувната цевка

Отстранете го држачот од задниот катализатор

Отстранете ги завртките на капакот на подлогата на коленестото вратило и капакот и исклучете го сензорот

Отстранете го капакот на конверторот на вртежниот момент и четирите завртки на менувачот.

Отстранете ги завртките на садот за масло и одвојте ја тавата за масло од блокот на моторот

Отстранете ја завртката за заптивање на пумпата за масло, пружината на вентилот за ослободување и вентилот за ослободување

Исчистете ги завртките за заптивање на пумпата за масло и вентилот за ослободување. Нанесете ја бравата со конец на навоите на завртките за заптивање

Поврзете ја новата пружина со релјефниот вентил и завртката за заптивање и повторно склопете ја во пумпата. Затегнете ја завртката за заптивање на 29 ft/lbs.

Исчистете ја и нанесете течна заптивка на садот за масло и инсталирајте ја садот за масло. Завртете ги завртките на тавата за масло за да8,9 ft/lbs

Исто така види: Тојота P0713

Почекајте најмалку 30 по инсталирањето на садот за масло пред да го поставите маслото. НЕ ВРШЕТЕ ГО МОТОРОТ БАРЕМ ТРИ ЧАСА ПО ИНСТАЛИРАЊЕТО НА ТАВАТА ЗА МАСЛО или ќе ја оштетите заптивната смеса и ќе истече масло

Повторно инсталирајте ги на другите отстранети делови.

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.