Капацитет на Buick ладилно средство и тип на масло за ладење

 Капацитет на Buick ладилно средство и тип на масло за ладење

Dan Hart

Содржина

Капацитет на Buick ладилно средство и тип на масло за ладење

Овде е список на капацитетот на ладилно средство за ладење Buick и типови на масло за ладење за возилата на Buick до моделот 2013 година. Системите R-134a користат PAG 46.

AC R-134a комплет за полнење средство за ладење, полнење, масло PAG-46 и заменливи капачиња

Купете AC Pro ACP-100 средство за ладење со мерач и црево од Амазон

Купете AC Pro ACP102 полнење на ладилното средство 12 oz од Amazon

Купи PAG 46 заменливо масло од Амазон

Купи заменливи капачиња за AC порт од Amazon

ALLURE Капацитет на средство за ладење и тип на масло за ладење

2010 6 цил. 3.0 инж. – 20.16 Оз. R-134a; 3,70 Оз. PAG-46

2010 6 Cyl. 3.6 инж. – 20.16 Оз. R-134a; 3,70 Оз. PAG-46

2009 6 Cyl. 3.8 инж. – 21.60-19.20 Оз. R-134a; 5.00 Оз. PAG-46

2009 8 Cyl. 5.3 инж. – 21.60-19.20.00 Оз. R-134a; 5.00 Оз. PAG-46.

2008 6 Cyl. 3.8 инж. – 21.00 Оз. R-134a; 5.00 Оз. PAG-46

2008 8 Cyl. 5.3 инж. – 17.00 Оз. R-134a; 5.00 Оз. PAG-46

2006-07 6 ​​Cyl. 3.6 инж. – 21.00 Оз. R-134a; 5.00 Оз. PAG-46

2006-07 6 ​​Cyl. 3.8 инж. – 21.00 Оз. R-134a; 5.00 Оз. PAG-46

2005 6 Cyl. 3.6 инж. – 35,00 Оз. R-134a; 6,60 Оз. PAG-46

2005 6 Cyl. 3.8 инж. – 35,00 Оз. R-134a; 8.00 Оз. PAG-46

APOLLO Капацитет на ладилно средство и тип на масло за ладење

1973 6 цил. 4.1 инж. – Видете Decal Under Hood

19738 Cyl. 5.7 инж. – Видете Decal Under Hood

CENTURY SEDAN / COUPEКапацитет на средство за ладење и тип на масло за ладење

2005 38,00 Oz. R-134a; 9.00 Оз. PAG-15020

2003-04 36.00 Оз. R-134a; 9.00 Оз. PAG-150

1997-02 36.00 Оз. R-134a; 8.00 Оз. PAG-150

1994-96 28.00 Оз. R-134a; 8.00 Оз. PAG-150

1993 38,00 Оз. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1992 40,00 Оз. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1985-91 44,00 Оз. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1984 4 цил. 2.5 инж. – Видете Decal Under Hood

1984 6 Cyl. 2.8 инж. – Видете Decal Under Hood

1984 6 Cyl. 3.0 инж. – Видете Decal Under Hood

1984 6 Cyl. 3.8 инж. – Видете Decal Under Hood

1982-83 4 Cyl. 2.5 инж. – Видете Decal Under Hood

1982-83 6 Cyl. 2.8 инж. – Видете Decal Under Hood

1982-83 6 Cyl. 3.0 инж. – Видете налепница под хауба

ELECTRA SEDAN / COUPE Капацитет на ладилното средство и тип на масло за ладење

1989-90 38,50 Oz. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1988 36,00 Оз. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1986-87 46,00 Oz. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1985 56,00 Оз. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1984 6 цил. 4.1 инж. – Видете Decal Under Hood

1984 8 Cyl. 5.0 инж. – Видете Decal Under Hood

1970-72 8 Cyl. 7.5 инж. – Видете Decal Under Hood

1967-69 8 Cyl. 7.0 инж. – Видете Decal Under Hood

1964-66 8 Cyl. 6.6 инж. – Видете Decal Under Hood

1964-66 8 Cyl. 7.0 инж. – Видете Decal Under Hood

1963 8 Cyl. 6.6 инж. – Видете Decal Under Hood

ENCLAVE Капацитет на средството за ладење иТип на масло за ладење

2014-17 6 цил. 3.6 инж. – 40,00 Оз. R-134a; 7,80 Оз. PAG-46

2013 6 Cyl. 3.6 инж. – Видете Decal Under Hood; 7,80 Оз. PAG-46

2010-12 6 Cyl. 3.6 инж. – 36,80 Оз. R-134a; 6,50 Оз. PAG-46

2008-09 36,80 Oz. R-134a; 6,50 Оз. PAG-46

ENCORE Капацитет на средство за ладење и тип на масло за ладење

2014-16 4 цил. 1.4 инж. – 20.06 Оз. R-134a; 3,80 Оз. PAG-46

Капацитет на ладилно средство за ладење и тип на масло за ладење ESTATE WAGON

2014 4 цил. 2.0 инж. – 36,80 Оз. R-134a; 6,50 Оз. PAG-46

1994-96 8 Cyl. 5.7 инж. – w/ Denso Compressor

1994-96 8 Cyl. 5.7 инж. – со OE Harrison Compressor

1993 8 Cyl. 5.7 инж. – 50,00 Оз. R-12; Минерал

1992 8 цил. 5.7 инж. – Видете Decal Under Hood

1990-91 8 Cyl. 5.0 инж. – Видете Decal Under Hood

1989 4 Cyl. 2.5 инж. – Видете Decal Under Hood

1989 8 Cyl. 5.0 инж. – Видете Decal Under Hood

1986-88 4 Cyl. 2.5 инж. – Видете Decal Under Hood

1986-88 6 Cyl. 2.8 инж. – Видете Decal Under Hood

1986-88 6 Cyl. 3.8 инж. – Видете Decal Under Hood

1986-88 8 Cyl. 5.0 инж. – Видете Decal Under Hood

1985 4 Cyl. 2.5 инж. – Видете Decal Under Hood

1985 6 Cyl. 2.8 инж. – Видете Decal Under Hood

1985 6 Cyl. 3.0 инж. – Видете Decal Under Hood

1985 6 Cyl. 3.8 инж. – Видете Decal Under Hood

1985 8 Cyl. 5.0 инж. – Видете Decal Under Hood

1985 8 Cyl. 5.7 инж. – Видете Decal Under Hood

1984 8 Cyl. 5.0 инж.– Видете Decal Under Hood

1984 8 Cyl. 5.7 инж. – Видете Decal Under Hood

1970-72 8 Cyl. 5.7 инж. – Видете Decal Under Hood

1970-72 8 Cyl. 7.5 инж. – Видете Декал под хауба

Капацитет на ладилно средство за ладење и тип на масло за ладење LACROSSE

2017 6 цил. 3.6 инж. – 3,70 oz. PAG-46; 24,64 Оз. R-134a

2013-16 4 цил. 2.4 инж. – 24.00 Оз. R-134a; 3,70 Оз. PAG-46

6 цил. 3.6 инж. – 24.00 Оз. R-134a; 3,70 Оз. PAG-46

2013 6 Cyl. 3.6 инж. – 24.00 Оз. R-134a; 3,70 Оз. PAG-46

2011-12 4 Cyl. 2.4 инж. – 21.00 Оз. R-134a; 3,70 Оз. PAG-46

2011-12 6 Cyl. 3.6 инж. – 21.60 Оз. R-134a; 5.00 Оз. PAG-46

2010 4 Cyl. 2.4 инж. – 19.00 Оз. R-134a; 3,70 Оз. PAG-46

2010 6 Cyl. 3.0 инж. – 19.00 Оз. R-134a; 3,70 Оз. PAG-46

2010 6 Cyl. 3.6 инж. – 21.60 Оз. R-134a; 5.00 Оз. PAG-46

2006-09 21.60 Oz. R-134a; 5.00 Оз. PAG-46

2005 – 36,96 Оз. R-134a; 6,50 Оз. PAG-46

LESABRE SEDAN / COUPE Капацитет на ладилно средство и тип на масло за ладење

2005 38,00 Oz. R-134a; 9.00 Оз. PAG-150

2003-04 35.00 Oz. R-134a; 9.00 Оз. PAG-150

1998-02 32.00 Оз. R-134a; 9.00 Оз. PAG-150

1996-97 32.00 Оз. R-134a; 8.00 Оз. PAG-150

1994-95 39.00 Oz. R-134a; 8.00 Оз. PAG-150; w/ OE Harrison Compressor

1994-95 39,00 Oz. R-134a; 8.00 Оз. PAG-46; w/ Denso Compressor

1989-93 38,50 Oz. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1988 53,00 Оз. R-12; 8.00 Оз. МинералМасло.

1986-87 38,00 Оз. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1985 56,00 Оз. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1984 6 цил. 3.8 инж. – Видете Decal Under Hood

1984 6 Cyl. 4.1 инж. – Видете Decal Under Hood

1970-72 8 Cyl. 7.5 инж. – Видете Decal Under Hood

1963-64 8 Cyl. 6.6 инж. – Видете налепница под капакот

ЛУЦЕРН Капацитет на разладно средство и тип на масло за ладење

2011 6 цил. 3.9 инж. – 23.00 Оз. R-134a; 4,70 Оз. PAG-46

2011 8 Cyl. 4.6 инж. – 23.00 Оз. R-134a; 4,70 Оз. PAG-46

2010 6 Cyl. 3.9 инж. – 21.00 Оз. R-134a; 4,70 Оз. PAG-46

2010 8 Cyl. 4.6 инж. – 21.00 Оз. R-134a; 4,70 Оз. PAG-46

2006-09 23.00 Оз. R-134a; 5.00 Оз. PAG-46

PARK AVENUE Капацитет на средство за ладење и тип на масло за ладење

2005 38,00 Oz. R-134a; 9.00 Оз. PAG-150

2000-04 35.00 Oz. R-134a; 9.00 Оз. PAG-150

1997-99 32.00 Оз. R-134a; 9.00 Оз. PAG-150

1996 32,00 Оз. R-134a; 8.00 Оз. PAG-150

1994-95 39.00 Oz. R-134a; 8.00 Оз. PAG-150; w/ OE Harrison Compressor

1994-95 39,00 Oz. R-134a; 8.00 Оз. PAG-46; w/ Denso Compressor

1992-93 38,50 Oz. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

Исто така види: Светилки за фарови на Jeep Grand Cherokee од 2005 година

1991 39,00 Оз. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

RAINIER Капацитет на средство за ладење и тип на масло за ладење

2004-07 w/o Заден AC – 30,40 Oz. R-134a; 8.00 Оз. PAG-46

2004-07 w/ Заден AC – 42,40 Oz. R-134a; 8.00 Оз. PAG-46

REATTA Капацитет на ладилно средство и масло за ладењеТип

1989-91 38,50 Оз. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1988 6 цил. 3.8 инж. – Видете налепница под капакот

REGAL SEDAN / COUPE Капацитет на ладилно средство и тип на масло за ладење

2014-17 4 цил. 2.0 инж. – 3,70 oz. PAG-46; 20,80 Оз. R-134a

4 цил. 2.4 инж. – 24.00 Оз. R-134a; 3,70 Оз. PAG-46 ..

2013 4 Cyl. 2.0 инж. – 20.80-24.00 Оз. R-134a; 3,70 Оз. PAG-46

2013 4 Cyl. 2.4 инж. – 24.00 Оз. R-134a; 3,70 Оз. PAG-46

2011-12 4 Cyl. 2.0 инж. – 21.00 Оз. R-134a; 3,70 Оз. PAG-46

2011-12 4 Cyl. 2.4 инж. – 24.00 Оз. R-134a; 3,70 Оз. PAG-46

1997-04 36.00 Oz. R-134a; 8.00 Оз. PAG-150

1996 32,00 Оз. R-134a; 8.00 Оз. PAG-150

1994-95 32.00 Оз. R-134a; 8.00 Оз. PAG-150; w/ OE Harrison Compressor

1994-95 32,00 Oz. R-134a; 8.00 Оз. PAG-46; w/ Denso Compressor

1988-93 36,00 Oz. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1985-87 52,00 Оз. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1984 6 цил. 3.8 инж. – Видете Decal Under Hood

1984 6 Cyl. 4.1 инж. – Видете Decal Under Hood

1984 8 Cyl. 5.0 инж. – Видете Decal Under Hood

1973-74 8 Cyl. 5.7 инж. – Видете Decal Under Hood

1973-74 8 Cyl. 7.5 инж. – Видете Decal Under Hood

RENDEZVOUS Капацитет на средство за ладење и тип на масло за ладење

2002-07 27.00 Oz. R-134a; 7.00 Оз. PAG-46

RIVIERA Капацитет на средство за ладење и тип на масло за ладење

1997-99 32,00 Oz. R-134a; 9.00 Оз. PAG-150

1995-96 32.00 Oz. R-134a;8.00 Оз. PAG-150

1989-93 38.00 Оз. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1986-88 46,00 Oz. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1985 52,00 Оз. R-12; 7.00 Оз. Минерално масло.

1984 6 цил. 4.1 инж. – Видете Decal Under Hood

1984 8 Cyl. 5.0 инж. – Видете Decal Under Hood

1970-71 8 Cyl. 7.5 инж. – Видете Decal Under Hood

1967-69 8 Cyl. 7.0 инж. – Видете Decal Under Hood

1965-66 8 Cyl. 6.6 инж. – Видете Decal Under Hood

1965-66 8 Cyl. 7.0 инж. – Видете Decal Under Hood

ROADMASTER Капацитет на средство за ладење и тип на масло за ладење

1994-96 28.00 Oz. R-134a; 8.00 Оз. PAG-150; w/ OE Harrison Compressor

1994-96 28.00 Oz. R-134a; 8.00 Оз. PAG-46; w/ Denso Compressor

1991-93 50,00 Oz. R-12; 6.00 Оз. Минерално масло.

SKYHAWK Капацитет на ладилно средство и тип на масло за ладење

1989 36,00 Oz. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1987-88 4 цил. 2.0 инж. – Видете Decal Under Hood

1985-86 4 Cyl. 1.8 инж. – Видете Decal Under Hood

1985-86 4 Cyl. 2.0 инж. – Видете Decal Under Hood

SKYLARK Капацитет на ладилно средство и тип на масло за ладење

1995-98 36,00 Oz. R-134a; 9.00 Оз. PAG-150

1994 36,00 Оз. R-134a; 8.00 Оз. PAG-150

1993 42,00 Оз. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

Исто така види: P0715 Хјундаи

1993 42,00 Оз. R-134a; 8.00 Оз. PAG-150

1992 42,50 Oz. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1989-91 36,00 оз. R-12; 8.00 Оз. Минерално масло.

1988 4 цил. 2.3 инж. – Видете Decal Under Hood

1988 4Cyl. 2.5 инж. – Видете Decal Under Hood

1988 6 Cyl. 3.0 инж. – Видете Decal Under Hood

1986-87 4 Cyl. 2.5 инж. – Видете Decal Under Hood

1986-87 6 Cyl. 3.0 инж. – Видете Decal Under Hood

1982-85 4 Cyl. 2.5 инж. – Видете Decal Under Hood

1982-85 6 Cyl. 2.8 инж. – Видете Decal Under Hood

SOMERSET Капацитет на ладилно средство и тип на масло за ладење

1985-87 4 цил. 2.5 инж. – Видете Decal Under Hood

1985-87 6 Cyl. 3.0 инж. – Видете налепница под хаубата

Капацитет на TERRAZA ладилно средство и тип на масло за ладење

2007 w/o Заден AC – 22,88 Oz. R-134a; 7.00 Оз. PAG-46

2007 w/ Заден AC – 31,66 Oz. R-134a; 7,77 Оз. PAG-46

2006 w/o Заден AC – 22,88 Oz. R-134a; 7,10 Оз. PAG-46

2006 w/ Заден AC – 31,66 Oz. R-134a; 7,77 Оз. PAG-46

2005 w/o Заден AC – 26,88 Oz. R-134a; 7,10 Оз. PAG-46

2005 w/ Заден AC – 35,60 Oz. R-134a; 7,77 Оз. PAG-46

VERANO Капацитет на средство за ладење и тип на масло за ладење

2014-17 4 цил. 2.0 инж. – 22,88 Оз. R-134a; 4,20 Оз. PAG-46

4 цил. 2.4 инж. – 22,88 Оз. R-134a; 4,20 Оз. PAG-46

2013 4 Cyl. 2.0 инж. – 22,73 Оз. R-134a; 4,23 Оз. PAG-46

2013 4 Cyl. 2.4 инж. – 22,73 Оз. R-134a; 4,23 Оз. PAG-46

2012 4 Cyl. 2.4 инж. – 20.80-24.00 Оз. R-134a; 3,70 Оз. PAG-46

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.