Исчистете го сензорот за кислород

 Исчистете го сензорот за кислород

Dan Hart

Можете ли да исчистите сензор за кислород?

Технички да. Но, во реалноста не. Порите во електродите пропустливи за гас дозволуваат да минуваат јони на кислород, но тие се толку мали што ниту еден растворувач за чистење не може да навлезе и да ги исчисти. Со други зборови, ако порите се затнати, тие остануваат затнати. Направете пребарување за чистење на сензор за кислород и ќе видите секакви совети за тоа како да ги исчистите сензорите за кислород. Сите тие се безвредни.

Овие објави ви покажуваат како да го исчистите надворешниот штит. Одлично. Штитот е таму за да ја заштити керамичката структура од физичко оштетување.

Постовите исто така покажуваат користење на средство за чистење спреј за чистење на внатрешните компоненти на сензорот за кислород. Овие методи за чистење покажуваат целосно недостиг на разбирање за тоа како функционираат сензорите за кислород и сензорите за односот на горивото во воздухот. Течниот чистач можеби е можно да ја исфрли површинската обвивка од јаглерод од керамичката структура и надворешната платина електрода, но верувајте ми; ако облогата е толку лоша што мислите дека треба да се исчисти, порите во електродата се веќе трајно затнати. Единствениот начин да се вратат перформансите е да се поправи основната причина за прекумерниот јаглерод, а потоа да се замени сензорот за кислород или сензорот за односот на горивото за воздух.

Разберете како е изграден сензор за кислород

Сензори за кислород се конструирани со керамички цилиндар кој е обложен одвнатреи надвор со порозна гас-пропустлива платина електрода и заштитена со надворешен штит со дупки или слотови. Едната електрода е изложена на издувни гасови, додека другата е изложена на надворешен воздух. Разликата во концентрацијата на кислород предизвикува електрони да течат низ керамичкиот елемент. Температурата на керамиката влијае на нејзината способност да го инхибира или спроведе протокот на електрони.

Напонот се создава од разликата во двете количини. Ако количината на кислород во издувните гасови е поблиску до количината во воздухот, моторот е слаб, а напонот е низок (нормално 0,1 до 0,3 волти). Ако моторот е богат, напонот е висок (обично 0,8 до 0,9 волти).

Сензорите за кислород спаѓаат во две групи; тесен појас и широк појас. Сензорите со тесен опсег, како што имплицира името, откриваат многу тесен опсег на нивоа на кислород, така што компјутерот добива или „високо“ или „ниско“ ниво на кислород од издувните гасови. Сензорите на лентата на возводно се користат кај постарите возила и се заменети со сензори за сооднос на воздушно гориво со широк опсег. Сепак, некои производители на автомобили сè уште користеа сензори со тесен појас на лоша страна, по катализаторот.

Три типа на кислородни сензори со тесен опсег

Сите сензори за кислород со тесен опсег (исто така познат како Nernst cell ) споредете ја количината на кислород во издувните гасови со количината на кислород во надворешниот воздух. Така, секој сензор за кислород со тесен опсег има или приклучок донадвор или празнина во изолацијата на жицата за да се дозволи надворешниот воздух во сензорот за споредба.

Сензор за кислород за цирконија диоксид

Кислородните сензори од цирконија генерираат напон кој варира во директна пропорција со концентрацијата на кислородот во издувните гасови. Кога концентрацијата на кислород е мала, сензорот произведува низок напон. Кога концентрацијата на кислород е висока, тој произведува до 1-волт. Цирконија го спроведува протокот на јони на кислород кога материјалот е над 350°C. Надворешноста на цирконската ќелија е изложена на издувните гасови, додека внатрешната е изложена на надворешниот воздух. Откако ќе ја достигнат работната температура, јоните на кислород минуваат низ керамичката структура до внатрешната платина електрода и го депонираат своето полнење, со што се генерира напон што се чита од PCM.

Планарен сензор за кислород

Рански сензор е цирконски сензор со грејач за забрзување на неговата способност да достигне работна температура. Рамен сензор може да стане активен во рок од 12 секунди по палењето на моторот.

Titania. Сензорот за титанија работи поинаку од цирконскиот сензор. Наместо да генерира 0-1-волти како што се менува концентрацијата на кислород, сензорот титанија го менува влезниот напон што го обезбедува PCM преку употреба на променлив отпорник. Променливиот отпорник го менува својот отпор врз основа на концентрацијата на кислород во издувниот тек. Така, PCM снабдува 5-волти на сензорот Titania, променливиот отпорникго намалува отпорот бидејќи наидува на слаб издув (повеќе кислород), кој враќа висок напонски сигнал до PCM. Како што паѓаат нивоата на кислород, сензорот го зголемува отпорот, така што PCM-от гледа сигнал за понизок повратен напон. PCM го гледа напонот близу 5-волти како слаба состојба и напонот близу 0 како богата состојба.

Сензор за сооднос на гориво со воздух со широк опсег

Како сензор со тесен опсег, односот на горивото за воздух со широк опсег сензорите исто така ја споредуваат количината на кислород во издувните гасови со количеството кислород во надворешниот воздух. Но, за разлика од сензорите со тесен опсег, сензорите со широк опсег не се потпираат на природното движење на воздухот за да обезбедат споредба. Тие користат електрохемиска пумпа за гас за движење на надворешниот воздух низ сензорот за да може да обезбеди многу попрецизна споредба. Електрохемиската пумпа има повратно коло за контрола на струјата на пумпата што му помага на PCM да ја одреди содржината на кислород во издувните гасови. Значи, тоа е навистина многу пософистицирана комбинација на цирконски и планарен сензор.

Исто така види: Дијаграм со осигурувачи за лавина на Шевролет од 2003 година

Наместо да ги следи промените на напонот, сензорот за односот на горивото за воздух го следи ТЕКОВНИОТ проток, кој е директно пропорционален на концентрациите на кислород во издувниот тек. Тековниот проток варира од 0-30 mA.

Исто така види: Грешка или непредвидлива отчитување на мерачот на гориво на Hyundai

Ниту еден од овие сензори за кислород или сензори за односот на горивото за воздух не може да се исчисти на начин што ќе влијае на перформансите. Можете да го исчистите за да го направите надворешниот штит да изгледа сјаен. Можете да испрскате средство за чистење на керамикатаелемент. Тоа може да направи да се чувствувате добро. Но, тоа нема да направи НИШТО да ги подобри перформансите. Тоа е целосно губење време и енергија.

©, 2019

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.