Интермитентен Шевролет без почеток

 Интермитентен Шевролет без почеток

Dan Hart

Chevrolet нема старт — непостојан проблем

GM издаде сервисен билтен #PIT5391A за да се справи со наизменичната состојба на Chevrolet без Crank на возилата наведени подолу. Проблемот може да се појави како не стартување, стартување, па веднаш застој и може или не придружено со проверено светло на моторот и шифри за проблеми B1370, B1325, P0650, P263A, P263B, P0513 и/или P0262B, C0364 и/или U0403 . Може да видите и предупредувачко светло за Service 4WD или да слушнете кликнување на релето.

Модели погодени од сервисниот билтен #PIT5391A

2015-2016 Cadillac Escalade Models

2014 Chevrolet Silverado 1500

2015-2016 Chevrolet Silverado, Suburban, Tahoe

2014 GMC Sierra 1500

2015-2016 GMC Sierra, Yukon Models

GM утврди дека овие проблеми може да бидат предизвикани од губење на напонот на палењето 1. GM наведува дека има две KR73 релеи за палење; едниот во блокот со осигурувачи под капакот, а другиот во левиот блок со осигурувачи I/P. Релеите обезбедуваат енергија на различни осигурувачи.

Губењето на напонот за палење 1 може да биде предизвикано од:

Едниот или двата главни релеи за палење не успеваат да обезбедат напојување на нивните респектабилни осигурувачи.

Проблеми на терминалот кај конекторот за блок со осигурувачи каде што колата за палење 1 излегуваат од блокот осигурувачи, (еден пример е колото 439 кај приклучокот за блок осигурувачи X2 терминал M7). Ако проблемот е предизвикан од проблем со терминалот, релеите за палење ќе се активираат и ќе обезбедат струјадо нивните соодветни осигурувачи, но напојувањето нема да тече до нивниот соодветен модул/компонента.

Поправете го Chevrolet no start

Започнете ја дијагнозата со проверка на СИТЕ конектори за блокови со осигурувачи под капакот за евентуално повлекување приклучоци, слабо вклопување на приклучоците и/или свиткани/извртени приклучоци. GM ги идентификуваше овие конектори како најподложни на дефект:

Терминал M5 кај конекторот X4, за коло 5199

Исто така види: Дијаграм за осигурувачи на Ford Ranger 2006 година

Терминал M7 кај конекторот X2 за коло 439

Следно, проверете за сите повратни терминали, лошо приспособување на терминалите и/или свиткани/извртени терминали на левиот блок на осигурувачи I/P. GM ги идентификуваше овие конектори како најподложни на дефект:

Терминал 42 кај конекторот X1, за коло 5199

Исто така види: Симптоми на лош експанзионен вентил

Терминал 44 кај конекторот X2, за коло 1850

Потоа проверете коло 5199 под плочата на возачкиот праг за оштетена или корозија. Поправете ги оштетените жици.

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.