Honda Civic P0128

 Honda Civic P0128

Dan Hart

Поправете го кодот на Honda Civic P0128

Honda издаде сервисен билтен 13-044 за да се справи со кодот за дефект на системот за ладење на Honda Civic P0128. Билтенот 13-044 се однесува на возилата наведени подолу.

Нормално, шифрата P0128 може да биде предизвикана од неисправен термостат или лош сензор за температура на течноста за ладење на моторот. Во овој случај, Honda идентификуваше лоша серија термостати. Но, нема да можете да ги тестирате овие термостати користејќи ги вообичаените процедури за тестирање, бидејќи проблемот е предизвикан од пинот за движење.

Игла за движење во мала тркалезна топка закачена на прачка и нанижана низ дупка во надворешната плоча на термостатот. Производителите на автомобили користат термостат во стилот на движечки иглички најчесто кога термостатот е монтиран во вертикална наспроти хоризонтална положба. Сепак, понекогаш ги наоѓате во мотори со хоризонтален термостат за монтирање. Иглата за затегнување дозволува заробениот воздух да тече покрај термостатот и во радијаторот.

Исто така види: Издувен систем за автомобил

Овој билтен 13-044 наведува дека иглата за свиткување кај некои возила може да остане отворена и да го одложи загревањето.

2012 Civic со 1,8 L  – СИТЕ освен CNG

2013 Civic 2-врати со A/T:

Од VIN 2HGFG3B..DH500001 thru 2HGFG3B..DH511144

2013 Civic 2-врати со M/T со 1,8 L:

Од VIN 2HGFG3A..DH500001 thru 2HGFG3A..DH530982

2013 Civic 4-врати со A/T:

Од VIN 2HGFB2F..DH300001 до 2HGFB2F..DH301244

Од VIN 2HGFB2F..DH500001преку 2HGFB2F..DH542439

Од VIN 19XFB2F..DE000001 до 19XFB2F..DE033981

Од VIN 19XFB2F..DE200001 Од VIN 19XFB2F..DE200001 19XFB2F..DE200001 Граѓански 4-врати со M/T Со 1,8 L:

Од VIN 2HGFB2E..DH500001 thru 2HGFB2E..DH580337

Исто така види: 2010 Ford F150 реле локации

Од VIN 19XFB2E..DE000001 до 19XDE00001 до 19XFB2E. термостат со нов уред

Ставете ја заптивката на термостатот и проверете дали не контактира со иглата за вртење. Монтирајте го термостатот во куќиштето на термостатот со пинката за вртење во горе.

©, 2016 година

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.