Грубо неактивен кога е топло

 Грубо неактивен кога е топло

Dan Hart

Што предизвикува грубо празен òд кога е топло

Ако вашиот автомобил почнува добро кога е ладен, но му е тешко да стартува кога е топло или има грубо празен òд кога е топло, проверете ги овие можни причини

Исто така види: Дали AC запира заптивка за истекување работи?

Вакуумското истекување може да предизвика грубо празен òд кога е топло

Зошто истекувањето на вакуум би предизвикало грубо празен од кога е топло, но не и ладно? Едноставно. Кога ќе стартувате ладен мотор, компјутерот командува со богата смеса и висок празен од, така што малото истекување на вакуум има помал ефект врз моторот. Штом моторот ќе се загрее и компјутерот ќе го намали горивото и вртежите во мирување, истекувањето во вакуум станува многу позабележливо. Протекување во вакуум е навистина воздух што влегува во моторот што не го забележал компјутерот, така што компјутерот командува со соодветната мешавина на воздух/гориво, но истекувањето предизвикува таа смеса да стане премногу слаба. Завршувате со слаб оган што предизвикува грубо празен òд кога е топло.

Исто така, некои протекувања во вакуум се поврзани со топлина, особено со пластичните компоненти. Така, пластичните делови може да не протекуваат кога се ладни, но протекуваат кога се топли. Проверете ги сите црева за вакуум, доводниот канал за воздух и заптивката за довод за протекување

Сензорот за температура на течноста за ладење на моторот може да предизвика груб лер кога е топло

Компјутерот ја пресметува мешавината воздух/гориво врз основа на температурата на моторот, температурата на амбиенталниот воздух и сензорот за позиција на гас. Сензорот за температура на течноста за ладење на моторот може да даде неисправни отчитувања како што старее. Можете да ја проверите работата на сензорот за температура на течноста за ладење користејќи податоци во живовашата алатка за скенирање или со тестирање со дигитален мултиметар. Споредете ги отчитувањата на сензорот за температура на течноста за ладење со вистинската температура на моторот со помош на бесконтактен инфрацрвен термометар

Заглавениот EGR вентил може да предизвика груб лер

Рециркулацијата на издувните гасови треба да се случи само кога моторот е на повисоки вртежи во минута. Ако вентилот EGR протекува, тоа ќе предизвика груб лер, особено кога моторот е топол. ЕГР што протекува може да не влијае на ладното празен òд бидејќи смесата на горивото е богата и вртежите во минута се високи. Проверете го EGR вентилот за да се уверите дека вентилот се затвора правилно.

Инјекторите за гориво што протекуваат може да предизвикаат грубо празен òд кога се загреваат

Протекувањето на инјекторите за гориво предизвикуваат истекување на горивото во комората за согорување. Тоа често не предизвикува проблеми при ладно палење бидејќи поголемиот дел од тоа гориво испарило помеѓу последното исклучување и ладното палење. Но, истекувањето на горивото може да предизвика издолжена рачка и тешко стартување кога е жешко, а потоа грубо мирување некое време кога моторот е топол.

Неисправен O2 сензор

Компјутерот ги игнорира податоците од сензорот O2 кога моторот се стартува ладен. Тоа е затоа што сензорите за O2 не функционираат правилно додека не се на целосна работна температура. Сите модерни O2 сензори имаат вграден грејач за да го скрати времето помеѓу ладното палење и времето кога тие се целосно оперативни. Не само што грејачите го намалуваат времето на загревање, туку и греалките всушност остануваат да работат цело време додека моторот е воденработи за да ги спречи сензорите да се ладат кога работите во лер. Нормално, дефект на грејачот би поставил проверено светло на моторот. Но, во ретки случаи, грејачот може да не успее без да поставите код. Кога тоа ќе се случи, сензорот известува за неисправни податоци на компјутерот што резултира со погрешна мешавина воздух-гориво.

Овие неисправни податоци ќе се појават во вашите краткорочни и долгорочни читања за уредување на горивото.

Изнесена Свеќички

Истрошената свеќичка има многу полесно палење кога смесата воздух/гориво е богата и вртежите во минута се високи отколку кога смесата воздух/гориво е слаба, а вртежите во минута се ниски.

Исто така види: Дијаграми на серпентин појас на Audi 2016 година

Регулаторот на притисокот на горивото Wonky може да предизвика грубо празен òд кога е топло

Уште еднаш, овој проблем може да не се појави кога е ладен бидејќи компјутерот наредува богата смеса и високо празен од кога е ладен. Штом ќе се загрее, лошиот регулатор на притисокот на горивото може да предизвика грубо празен од со наведнување на смесата поради низок притисок на горивото.

Што не би предизвикало грубо празен од кога е топло

Филтерот за гориво би не предизвикува груба празен од кога е топло. Затнат филтер за гориво би предизвикал многу повеќе проблеми при ладно палење кога побарувачката за гориво е поголема.

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.