Форд не менува во вистинската брзина

 Форд не менува во вистинската брзина

Dan Hart

Ford не менува во десната брзина — Сервисен билтен 21-2033

Ford издаде сервисен билтен 21-2033 за да се реши проблемот кога менувачот не се префрла во предвидената брзина на наведените возила подолу. Ова ќе се прикаже како неправилна положба на рачката на менувачот. Ford ја откри причината како черупка на крајот на менувачот на кабелот на рачката на менувачот што резултира со неусогласеност на таблата и избраната позиција на брзина.

Овде се наведени причините за Ford што не ја префрла вистинската брзина наведени во сервисниот билтен .

– Оштетена черупка на менувачот

– Недостасува черупка на менувачот

– Неусогласеност на групата и избраната позиција на менувачот

За да се поправи Ford да не менува во десната брзина проблем, заменете ја черупката и инсталирајте заштитна обвивка на новата черупка.

Исто така види: Капацитет на ладилно средство за ладење на Кадилак и тип на масло за ладење

Возила погодени од сервисен билтен 21-2033

2013-2018 C-MAX

2015-2018 Edge

2013-2016 Fusion

Исто така види: P0116 код Хонда

2014-2019 Escape

2013-2021 Transit Connect

Потребни се делови за да се поправи Ford да не се префрли во десната брзина

DG9Z-7K340-A черупка за менувач на кабелот

DG9Z-7S004-A Заштитна капа

Чекори за замена на черупката

Отстранете ја завртката на носачот на кабелот на рачката на менувачот

Исклучете го кабелот на рачката на менувачот од рачката на менувачот и држачот.

Исклучете ја штипката за држење на кабелот на рачката на менувачот и откачете го кабелот на рачката на менувачот

Отстранете ја черупката на менувачот

Инсталирајтеновата черупка и заштитното капаче

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.