Дијаграми за кутија со осигурувачи на Шевролет Тахо од 2009 година

 Дијаграми за кутија со осигурувачи на Шевролет Тахо од 2009 година

Dan Hart

2009 Chevrolet Tahoe дијаграми на кутија со осигурувачи

2009 Chevrolet Tahoe дијаграм на кутија со осигурувачи за помошна кутија со осигурувачи, под капакот осигурувачи и табла со инструменти Кутија со осигурувачи

2009 Chevrolet Tahoe Fuse Box Diagram for Auxxili

2009 Лавина помошна кутија со осигурувачи

Помошната кутија со осигурувачи (HP2) се наоѓа на левата страна од моторниот простор

1 ACPO Fuse 25A Додатен модул за инвертер за напојување

2 BECM FAN Осигурувач 15A генератор Реле вентилатор за вентилација на батерија

3 ACCM осигурувач 15A A/C компресор

4 CAB HTR PUMP Осигурувач 10A Грејач Пумпа за течноста за ладење

5 ПРАЗНО – не се користи

6 Осигурувач за COOL PUMP 15A Контролен модул на генератор Пумпа за ладење – лево, контролен модул на генератор Пумпа за ладење – десно

7 EPS осигурувач 15A Електронски контролен модул за серво волан

8 PIM 1 Осигурувач 15A Мотор генератор на погон Модул за напојување со инвертер

9 PIM 2 осигурувач 15A Модул за напојување на генератор на погонски мотор

10 BECM осигурувач 15A Модул за контрола на акумулатор на генератор на погон, сериски податоци Gateway (SDG) модул

– FAN 1 Осигурувач 40A FAN LO реле, FAN MID 1 реле

– FAN 2 Осигурувач 40A FAN HI реле, FAN MID 2 реле

– TRANS PUMP Осигурувач 60A Контролен модул за помошна трансмисиона пумпа

– CAB HTR PUMP Реле – CAB HTR PUMP Осигурувач, грејач пумпа за ладење

– COOL PUMP Реле – COOL PUMP Осигурувач, Контролен модул на генератор пумпа за ладење – Лево, Пумпа за ладење на контролниот модул на генератор – десно

– FAN LO реле – вентилатор за ладење –блок.

– BCK/UP LAMP PCB реле – VEH BCK/UP осигурувач, TRLR BCK/UP осигурувач

– CHMSL PCB реле – CHMSL осигурувач

Исто така види: Чистење и повторно учење на телото на гасот на Hyundai

– DRL PCB реле – DRL Осигурувач

– FAN CNTRL PCB реле – вентилатор за ладење – десно

– FRT WASH ПХБ реле – FRT WASH осигурувач

– HI BEAM PCB реле – HI HEADLAMP – LT Осигурувач, HI HEADLAMP – RT Осигурувач

– HORN PCB реле – HORN Осигурувач

– L/GATE PCB реле – L/GATE RELSE Осигурувач

– REAR WASH PCB реле – Осигурувач за задно перење

– RUN PCB реле – FWD осигурувач, HTD STR/WHL осигурувач

– TRLR STOP LT PCB реле – TRLR STOP LT Осигурувач

– TRLR STOP RT PCB Реле – Осигурувач TRLR STOP RT

– Реле за бришачи 1 ПХБ – Реле за бришачи 2 за ПХБ

– Реле за бришачи 2 ПХБ – Мотор за бришачи на шофершајбната

Тестни точки за дијагностика на системот на бришачите.

– TP 92 – Точка за тестирање со голема брзина на бришачот

– TP 95 – Тест точка со мала брзина на бришачот

Лево

– FAN MID 1 реле – Отпорник на вентилаторот за ладење на моторот – Лево

– FAN MID 2 реле – вентилатор за ладење – десно

– FAN HI реле – вентилатор за ладење – десно

– FAN CNTRL реле – вентилатор за ладење – лево

2009 Chevrolet Tahoe Кутија со осигурувачи за кутија со осигурувачи на табла со инструменти

Блокот осигурувачи на таблата со инструменти се наоѓа на левата страна на цртичката зад панелот за пристап.

Кутијата со осигурувачи на таблата со инструменти

Блокот со осигурувачи на таблата со инструменти (I/P) се наоѓа на левата страна од I/P зад

пристапен панел.

1 осигурувач на задните седишта 20A Мотор на преклопување на седиштата – лево задно (ARS), мотор на преклопно седиште – десно задно (ARS), модул за греење на седиштата – заден 6)

2 AUX PWR2 Осигурувач 20A Помошен приклучок за напојување – Заден (E52 или TB7), помошен штекер – Средно седиште (AZ3 или A95)

3 SWC BKLT Осигурувач 2A Прекинувач за контрола на воланот – лево, прекинувач за контрола на воланот – Десен

4 DDM осигурувач 15A Модул за возачка врата (DDM)

5 CTSY осигурувач 15A контролен модул за тело (BCM)

6 LT STOP TRN Осигурувач 15A Контролен модул за каросеријата ( BCM)

7 DIM осигурувач 10A Контролен модул на каросеријата (BCM)

8 RT STOP TRN Осигурувач 15A Контролен модул за тело (BCM)

9 PDM осигурувач 15A Отворач на гаражни врати ( GDO) (UG1), внатрешен ретровизор (ISRVM), модул за патничка врата (PDM), прекинувач за светилник на покривот )

10 UNLCK2 осигурувач 15A Активатор за заклучување на крајната врата

11 LCK2 осигурувач 15A Активатор за заклучување на крајната врата

12 STOP LAMPS Осигурувач 15A Модул за контрола на каросеријата (BCM)

13 ЗАДЕНКонтролен модул на моторот вентилатор HVAC 30A – помошен

14 PWR MIR осигурувач 2A не се користи

15 BCM осигурувач 10A Контролен модул за тело (BCM)

16 AUX PWR Осигурувач 20A Додаток Приклучок за напојување – Оддел за централна конзола (D07), Дополнителен приклучок за напојување – Централна конзола (D07), Дополнителен приклучок за напојување – I/P 2 (X88 или Z88)

17 IS LPS Осигурувач 10A Контролен модул за тело (BCM)

18 UNLCK1 Осигурувач 15A Склопување на бравата на вратата – Лево задно, склопување на бравата на вратата – десно задно

19 RSE осигурувач 5A Видео дисплеј – преден (U42), видео дисплеј – заден (U42 со DNU)

20 OBS DET Осигурувач 10A Модул за подигнување (LGM) (E61), Контролен модул за сензор за заден објект (UD7)

21 LCK 1 Осигурувач 15A Склопување на бравата на вратата – Лево задно, Склопување на бравата на вратата – Заден десен

22 INFO Осигурувач 10A Модул за комуникациски интерфејс за возилото (VCIM)

23 ЗАДЕН WPR осигурувач 25A Мотор за бришење на задното стакло (E52 или TB7)

24 ЛАДЕНИ СЕДИШТА Осигурувач 30A Модул за седишта за контрола на климата (KB6)

25 DSM осигурувач 10A Мемориски модул за седиште (AN3), Далечински управувач за заклучување на вратата (RCDLR)

26 DRV UNLCK Осигурувач 15A не се користи – LT DR прекинувач 25A Модул за возачка врата (DDM), прекинувач за прозорец – лево задно

Релеите наведени подолу се релеи за печатено коло (PCB) што не се сервисираат и се внатрешни во блокот.

– LOCK/ ОТКЛУЧИ ПЦБ реле – LCK 1 осигурувач, LCK 2 осигурувач, UNLCK 1 осигурувач, UNLCK 2 осигурувач

2009 Chevrolet Tahoe Кутија со осигурувачи Дијаграм за подвозје Кутија со осигурувачи

Под капакБлок на осигурувачи

Блокот на осигурувачите се наоѓа на левата страна од моторниот простор до

задниот дел од батеријата.

1 TRLR STOP RT Осигурувач 10A Поврзување на приколката, помошно Модул за контрола на телото (XBCM) (EXP)

2 ESC/ALC EXH осигурувач 30A Компресор за автоматска контрола на нивото (ALC) (G69), модул за електронска контрола на суспензијата (ESC) (Z55)

3 TRLR STOP LT Осигурувач 10A жици за приколка, помошен контролен модул на каросеријата (XBCM) (EXP)

4 ENG Осигурувач 15A Испарувачки емисии (EVAP) Електромагнетниот вентил за прочистување на канистерот, масовен проток на воздух (MAF)/температура на влезниот воздух (IAT) ) Сензор, колектор за масло за подигање вентил (VLOM) Склоп (AFM) 5 ECM/THROT CONT осигурувач 15A Контролен модул на моторот (ECM)

6 ITBC осигурувач 15A не се користи

7 FRT WASH осигурувач 15A Пумпа за течност за миење на шофершајбната

8 O2-B SNSR осигурувач 10A загреан кислороден сензор (HO2S) Банка 1 сензор 2, сензор за загревање кислород (HO2S) Банка 2 сензор 2

9 ABS 2 осигурувач 25A Електронски Модул за контрола на сопирачките (EBCM)

10 TRLR BCK/UP Осигурувач 10A Поврзување на приколката

11 LO HDLP-LT Осигурувач 20A Предно светло – лево (Z88), фар – средно светло – лево (X88) , Баласт на фаровите – лево (Z75)

12 ECM-BATT осигурувач 10A Контролен модул на моторот (ECM)

13 INJ-B Осигурувач 20A Вбризгувач на гориво 2, Вбризгувач на гориво 4, Вбризгувач на гориво 6, Вбризгувач на гориво 8, калем за палење 2, калем за палење 4, калем за палење 6, калем за палење 8

14 TCM-BATT осигурувач 15A Испарувачки емисии (EVAP) Електромагнетниот вентил на канистерот, контрола на менувачотМодул (TCM)

15 VEH BCK/UP Осигурувач 10A Резервна светилка – лево, резервна светилка – десно

16 LO HDLP-RT осигурувач 20A Предна светилка – десно (Z88), фар – средно светло – Десно (X88), Баласт на фарот – Десен (Z75)

17 A/C CMPRSR Осигурувач 10A A/C Компресорска спојка

18 O2-A SNSR Осигурувач 10A загреан кислороден сензор (HO2S) Банка 1 Сензор 1, Греен кислороден сензор (HO2S) Банка 2 Сензор 1

19 TRANS IGN 1 Осигурувач 15A Контролен модул за менувачот (TCM), електромагнетниот вентил 1-2 менувач (1-2 SS), 2-3 Електромагнетниот вентил (2-3 SS) вентил, електромагнетниот вентил 3-2 менувач (3-2 SS) вентил (M30 или (M30), спојката на конверторот на вртежниот момент (TCC) електромагнетниот вентил (M30), модулација на ширина на пулсот на спојката на конверторот на вртежен момент (TCC PWM ) Електромагнетниот вентил

20 Осигурувач на пумпа за гориво 20A Склоп на пумпа за гориво и испраќач – основно

21 FSCM осигурувач 20A Контролен модул за проток на пумпа за гориво

22 HDLP WASH Осигурувач 20A не се користи

23 REAR WASH Fish 15A Пумпа за течност за миење на задното стакло

24 INJ-A Осигурувач 20A Вбризгувач на гориво 1, Вбризгувач на гориво 3, Вбризгувач на гориво 5, Инјектор за гориво 7, Калем за палење 1, Калем за палење 3 , Калем за палење 5, калем за палење 7

25 TRLR PRK Осигурувач 15A Овозможување на приколката

26 LT PRK Осигурувач 15A Лиценца светилка – лево, лиценца светилка – десно, светилка за маркер – предна лева, Парк/ Трепкач – Предна лева

(X88/Z88), Паркирна ламба – Предна лева (Z75), Коло на задна ламба – лево (Z75 со E52), светилка за означување – лево задно (освен Z75 со E52) , Задна/стоп и трепкачка светилка – доле лево(освен Z75 со E52), задна/стоп и трепкач – горно лево (освен Z75 со E52) Коло за задна ламба – десно (Z75 со E52), светилка за означување – напред десно, паркинг светилка – предна десно (Z75), Парк/трепкач – напред десно (X88 или Z88), заден/стоп и трепкач – долен десен (X88, Z88 или Z75 со E52), заден/стоп и трепкач – горниот десен (X88, Z88 или Z75 со E52), светилка за магла – Заден десен (X88, Z88 или Z75 со E52)

28 осигурувач за светилка за магла 15A Светилка за магла – лево преден (T96), светла за магла – предна десна (T96)

29 HORN Осигурувач 15A Сирена – Лево, Сирена – Десно

30 HI HEADLAMP-RT Осигурувач 10A Фар – десно (Z88), фар – десно долго светло (X88 или Z75)

31 DRL Fuse 15A дневна светилка (DRL) – лево (Z75 или X88), дневна светилка (DRL) – десно (Z75 или X88), DRL 2 осигурувач Z88)

32 HI HEADLAMP-LT Fuse 10A Headlamp – Лево (Z88), фар – долго светло – десно (X88 или Z75)

33 DRL 2 осигурувач 15A LO HDLP – LT осигурувач (Z88), LO HDLP – RT осигурувач (Z88)

34 S/ROOF Осигурувач 30A Контролен модул на подвижниот покрив (CF5), реле за светилник на покривот (5G4)

35 DLIS осигурувач 2A Прекинувач за палење, модул за спречување кражба (TDM)

36 FRT WPR Осигурувач 25A Бришач 1 PCB реле

37 SEO B2 осигурувач 30A не се користи

38 EAP осигурувач 15A ПАКУВАЊЕ ПЦБ реле, ЕЛЕКТРОНСКО ПРИЛАГОДУВАЊЕ ПЕДАЛИ ПЦБ реле, преклопен прекинувач за седишта – напред (ARS), преклопник за седишта – Заден лев (ARS), Преклопник за преклопување на седиштата – Десен Заден (ARS),Мултифункционален прекинувач – I/P, Полициско обезбедување ожичување (6J1)

39 HVAC BATT Осигурувач 10A HVAC Контролен модул

Исто така види: Проблеми со моторот Ford 2.7 EcoBoost

40 AIRBAG IGN Осигурувач 10A за надувување сензор и дијагностички модул (SDM), потпирач за надувување Вклучено/Исклучено воздушно перниче за патници

Индикатор

41 AMP Осигурувач 30A аудио засилувач (UQA или UQS)

42 RDO Осигурувач 15A часовник (Z75), дигитален радио приемник (U2K ), радио, контролер за аудио (RSA) на задните седишта (UK6)

43 MISC IGN Fuse 10A помошен контролен модул за каросерија (XBCM) (EXP), задна камера (UVC или SPO додаток – камера за заден вид), седиште Модул за контрола на климатизацијата (KB6), прекинувач за стоп светла, контролен модул за менување на футролата (NQH), модул за сериски порти податоци (SDG)

44 L/GATE RELSE Осигурувач 15A Склопување на бравата на вратата (E52)

45 AIRBAG BATT Осигурувач 15A Модул за присуство на патници (PPS) на надувување, сензор и дијагностички систем за врзување на надувување

Модул (SDM), сензор за превртување на возило за надувување (ASF) Инструмент за контрола на каросеријата (BCM), Кластер

46 IPC Осигурувач 10A (IPC)

47 EXP/PTO Осигурувач 15A Помошен контролен модул на телото (XBCM) (EXP), точкаст светилка – лево (7X6)

48 AUX HVAC-IGN Осигурувач 10A Модул за електронски компас (YE9), табла со инструменти (IPC), внатрешен ретровизор (ISRVM), режим

Активатор – помошен (C69), актуатор за температура на воздухот – помошен (C69) , Калем за модул на воланот за врзување на надувување (KA9), Контрола на воланот со греењеМодул (KA9)

49 CHMSL осигурувач 15A не се користи

50 заден осигурувач за одмаглување 30A Решетка за одмаглување на задното стакло

51 HTD MIR Осигурувач 15A не се користи

52 SEO B1 Осигурувач 15A Помошен контролен модул за каросеријата (XBCM) (EXP), точкаст светла – десно (7X7), сензор за наклон на возилото (SPO аларм), безбедносна индикаторска светилка (SPO аларм), сензор за удар на возило (SPO аларм)

53 LTR Осигурувач 20A Дополнителен приклучок за напојување – I/P 1, конектор за податочна врска (DLC)

54 SEO/ALC осигурувач 10A Реле за автоматска контрола на нивото (ALC) (G69), Вграден осигурувач дигитален видео диск (ДВД) Контролен модул (Додаток SPO – ДВД на потпирачот за глава) 55 HVAC-IGN осигурувач 10А Активатор на температурата на воздухот – лево, Активатор на температурата на воздухот – десно, Активатор на режим, актуатор за кружење

56 ECM-IGN осигурувач 15A Контролен модул на моторот (ECM), реле за пумпа за гориво – секундарно (LY6), модул за контрола на проток на пумпа за гориво (освен LY6), модул за електронска контрола на сопирачките (EBCM) (HP2)

57 FAN-1 Осигурувач 40A FAN LO PCB реле

58 ALC/COMP осигурувач 40A Реле за автоматска контрола на нивото (ALC) (G69)

59 ТЕШКИ ABS осигурувач 60A Електронски модул за контрола на сопирачките (EBCM)

60 FAN-2 Осигурувач 40A FAN HI PCB реле

61 ABS-1 Осигурувач 40A Електронски модул за контрола на сопирачките (EBCM)

62 STRTR Осигурувач 40A Стартер мотор

63 STUD-2 Осигурувач 30A Blunt Исечете жица

64 LBEC1 Осигурувач 60A AUX PWR 2 Осигурувач, ЗАДЕН WPR осигурувач, осигурувач PDM, осигурувач AUX PWR

65 ELEC RUN BOARD Осигурувач 30A Помошен контролен модул за чекори (BRS)

66 WSW/HTR Осигурувач 60AГрејач на растворувач за миење на шофершајбната (XA7)

67 TREC Осигурувач 30A Мотор за шифрирање на торбичка за пренос (NQH), контролен модул за менување на менувачот (NQH)

68 STUD-1 Осигурувач 40A Поврзување на приколката

69 MBEC1 Осигурувач 60A ШОФЕРСКО СЕДИШТЕ 2 Прекинувач, PASS SEAT 1 Прекинувач, RT DOORS Прекинувач

70 HVAC BLWR Осигурувач 40A Контролен модул на моторот на вентилаторот

73 LGM Fule (LGM) (E61)

72 LBEC2 Осигурувач 60A BCM Осигурувач, ЛАДЕНИ СЕДИШТА Осигурувач, DDM осигурувач, DIM осигурувач, DSM осигурувач, ЗАДЕН HVAC осигурувач, RT STOP TRN осигурувач, WSW PUMP Осигурувач

– A/C CMPRSR реле – A/C CMPRSR осигурувач

– FAN CNTRL реле – FAN LAMP Осигурувач

– FAN HI реле – вентилатор за ладење – десно, FAN CNTRL реле

– FAN LO реле – вентилатор за ладење – лево

– реле за светла за магла – осигурувач за светла за магла

– реле за PMP на гориво – осигурувач на пумпа за гориво

– HDLP LO/HID реле – LO HDLP – LT Fuse, LO HDLP – RT Fuse, DRL 2 Fuse

– PRK LAMP Relay – LT PRK Осигурувач, RT PRK Осигурувач, TRLR PRK Осигурувач

– PWR/TRN реле – Осигурувач ECM/THROT CONT, ENG осигурувач, INJ-A осигурувач, INJB осигурувач, O2-A SNSR осигурувач, O2-B SNSR осигурувач, FAN CNRTL реле, FAN HI реле, FAN LO реле

– REAR DEFOG Relay – Заден осигурувач за DEFOG, HTD MIR осигурувач

– RUN/CRNK реле – AIRBAG IGN осигурувач, AUX HVAC-IGN осигурувач, HVACIGN осигурувач, ECM-IGN осигурувач, MISC IGN осигурувач, SEO/ALC осигурувач, TRANS IGN 1 Осигурувач

– STRTR реле – STRTR осигурувач

Релеите наведени подолу се релеи со печатено коло (PCB) што не се сервисираат и се внатрешни на

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.