Дијаграми со осигурувачи на Cadillac Escalade од 2005 година

 Дијаграми со осигурувачи на Cadillac Escalade од 2005 година

Dan Hart

2005 Cadillac Escalade дијаграми со осигурувачи

2005 Cadillac Escalade дијаграми осигурувачи за левата кутија со осигурувачи на таблата со инструменти

RR WPR Fuse 15A Заден бришач/прекинувач за миење

SEO ACCY Осигурувач 10A Дополнителни одредби

WS WPR Осигурувач 25A мотор за бришач на шофершајбната

TBC ACCY осигурувач 10A Контролен модул за тело (BCM)

IGN 3 Осигурувач 10A HVAC компоненти, компоненти за електронска контрола на суспензијата (ESC), модули за загревање на седиштата – задни, контролен модул за управување со задни тркала

4WD осигурувач 15A Активатор на предната оска, префрлувачка кутија за контрола на менувачот

HTR/AC Осигурувач 30A Контролен модул за HVAC

Реле за заклучување – Активатор за заклучување на вратата – Подигнување на врата, склопување на бравата на вратата – LR/RR

HVAC 1 Осигурувач 10A Контролен модул за HVAC, актуатори HVAC

L ВРАТА 12 НАСОКИ – ЦРНО – Блок на осигурувачи – лев I/P C4 (Појас на вратата на возачот)

CRUISE Fuse 10A Прекинувач за контрола на патувањето, сензор за брзина/позиција на воланот

реле за отклучување – заклучување на вратата Активатор – Подигната врата, склопување на бравата на вратата – LR/RR

RR FOG LP реле – Задни фарови за магла (извоз)

Сопирачки осигурувач 10A прекинувач за стоп светла, електронски модул за контрола на сопирачките (EBCM), влечење Контролен прекинувач

Реле за ОТКЛУЧУВАЊЕ НА ВОЗАЧОТ – не се користи

PDM осигурувач 10A модул за предна патничка врата (FPDM)

IGN 0 Осигурувач 10A Сензор за лозинка, Автоматски менувач, Контролен модул за погон ( PCM)

TBC IGN 0 Осигурувач 10A Контролен модул за тело (BCM)

VEH CHMSL Осигурувач 10A Централна високомонтирана стоп светла (CHMSL)

LTTRLR ST/TRN Осигурувач 10A Поврзување на приколката

LT TRN Осигурувач 10A трепкачи – лево, маркери – лево, модул на возачката врата (DDM), табла со инструменти (IPC)

VEH STOP Осигурувач 15A Задни/стоп и трепкачи – Задни, Контрола на придвижувачот на гас (TAC)

ТЕЛО 12-НАСТАВЕН КАФЕВ – Блок на осигурувачи – лев I/P C3 (Поврзување на каросеријата)

RT TRLR ST/TRN Осигурувач 10A Поврзување на приколката

RT TRN Осигурувач 10A трепкачи – десно, маркери – десно, модул за предна патничка врата (FPDM), табла со инструменти (IPC)

DDM осигурувач 15A Модул за возачка врата (DDM)

AUX PWR 2 Осигурувач 20A Дополнителен приклучок за напојување – Д-столб

LOCKS Осигурувач 20A Релеи за заклучување/отклучување на вратата

ECC осигурувач 10A HVAC Контрола Склопување – Заден помошен

TBC 2C осигурувач 15A контролен модул за каросерија (BCM)

FLASH осигурувач 25A трепкач/модул за трепкач за опасност

CB LT DOORS 25A Прекинувач за прозорец – LR, Модул за возачка врата (DDM)

TBC 2B Осигурувач 15A Контролен модул за каросерија (BCM)

TBC 2A Осигурувач 15A Контролен модул за каросерија (BCM)

2005 Cadillac Escalade Дијаграми за осигурувачи за Кутија со осигурувачи под капакот

STUD # 1 Осигурувач 40A Поврзување на приколката, автоматска контрола на нивото (ALC) Компресор

Реле

MBEC 1 Осигурувач 50A SEAT CB, RT DOOR CB

Исто така види: Дијаграм со осигурувачи на Шевролет Малибу од 2001 година

BLWR Fuse 40A Blower Motor

LBEC 2 Fise 50A LOCKS Осигурувач, DDM осигурувач, PDM осигурувач, ECC осигурувач, AUX PWR 2 осигурувач

STUD # 2 Осигурувач 30A Овозможување на приколка ABS Осигурувач 60A Електронски модул за контрола на сопирачките (EBCM)

VSES/ECAS Осигурувач 60AЕлектронски модул за контрола на сопирачките (EBCM)

IGN A Fuse 40A Ignition Switch RUN, START, RUN/START/ACCY

IGN B Осигурувач 40A Прекинувач за палење RUN/ACC, RUN/START

LBEC 1 Осигурувач 50A FLASH Осигурувач, TBC 2A Осигурувач, TBC 2B Осигурувач, TBC 2C Осигурувач, LT DOORS Осигурувач

TRL PARK Осигурувач 15A Овозможување на приколка

RR PARK Осигурувач 10A Надворешни светилки – Десни задни светла – Десни

LR PARK Осигурувач 10A Надворешни светилки – Лево задно, Светла за клиренс – Лево

PARK LP реле – TRLR PARK осигурувач, LR PARK осигурувач, RR PARK осигурувач, FRT PARK, INT PARK осигурувач, DRL реле (извоз)

STARTER реле – стартер

INTPARK Fuse 10A ID Lamp

STOP LP Fise 25A Stop Lamp switch

TBC BATT Fuse 10A Body Control Module (BCM), PASS-Key Module

S/ROOF Fise 25A Sunroof Relay

SEO B2 Fise 30A Roof Beacon Relay

4WS Осигурувач Контролен модул за управување со задните тркала 15A, Електромагнет за вентилација на канистер со емисија на испарување (EVAP)

RR HVAC Осигурувач 30A Контролно собрание за HVAC – Заден помошен осигурувач

AUX PWR Осигурувач 20A Додатни приклучоци за напојување, помошни приклучоци за напојување

IGN 1 реле – SBA осигурувач, ETC/ECM осигурувач, PCM 1 осигурувач, INJ 1 осигурувач, INJ 2 осигурувач

PCM 1 осигурувач 15A Контролен модул за погонска единица (PCM), проток на масовен воздух (MAF) Сензор, електромагнет за прочистување на канистер со емисија на испарување (EVAP), Сензор за состав на гориво, реле за секундарна пумпа за гориво

ETC/ECM осигурувач 15A Контрола на активатор на гас (TAC)

INJ 1 осигурувач 15A Вбризгувачи на гориво – непарен -Нумерирани, калеми за палење -Непарен број

INJ 2 Осигурувач 15A Вбризгувачи на гориво – парен број, Калеми за палење – парен број

IGN E Осигурувач 10A A/C COMP реле, прекинувач за паркирање/неутрална положба (PNP) , Прекинувач за трепкачи/повеќефункционални, компоненти за израмнување на фаровите

РТД осигурувач 30A Автоматска контрола на нивото (ALC) Компресор, Модул за електронска контрола на суспензијата (ESC)

TRL B/U Осигурувач 10A Контролен модул за каросеријата ( BCM), жици за приколка, резервен аларм

PCM B осигурувач 20A контролен модул за погон (PCM)

PRIME F/PMP реле – пумпа за гориво

Греење осигурувач O2A 15A Сензори за кислород – пред каталитичкиот конвертор

B/U LP осигурувач 20A прекинувач за паркирање/неутрална положба (PNP)

RR DEFOG Осигурувач 30A DEFOG реле

HDLP – HI реле – HI HDLP – LT осигурувач, HI HDLP – RT осигурувач

O2B осигурувач 15A загреани кислородни сензори – после каталитичкиот конвертер

AIRBAG Осигурувач 15A за надувување и дијагностички модул (SDM), Модул за мемориско седиште – Патник, внатрешен ретровизор

FRT PARK Осигурувач 10A паркинг/трепкачи – напред, маркери – предни

DRL реле – DRL осигурувач

SEO IGN Осигурувач 10A DEFOG Реле, табла со инструменти (IPC), заден објект

Контролен модул на сензорот

TBC IGN 1 Осигурувач 10A Контролен модул за тело (BCM)

HI HDLP – LT осигурувач 10A фар – Долго светло – Лево

LH HID Осигурувач 20A Баласт за предни светла – Лев

DRL Осигурувач 10A DRL реле (домашни), дневни светилки (извоз)

RVC осигурувач 10A Генератор БатеријаКонтролен модул

IPC/DIC осигурувач 10A Табла со инструменти (IPC)

HVAC/ECAS Осигурувач 10A HVAC Контролен модул

CIG LTR Осигурувач 15A запалка, конектор за податочна врска ( DLC)

HI HDLP – RT Fuse 10A фар – долго светло – десно

HDLP – ниско реле – LO HDLP – LT осигурувач

A/C COMP реле – A/ C Склопување на спојката на компресорот

A/C COMP осигурувач 10A A/C COMP реле

RR WPR осигурувач 25A Модул за бришач на прозорец – Заден

RADIO Осигурувач 15A Компоненти на системот за забава

SEO B1 Осигурувач 15A Табла со инструменти (IPC), реле заден светла за магла, надземна конзола, прекинувач за светилник на покривот

LO HDLP – LT осигурувач 10A Предно светло – средно светло – лево, баласт на фарови – лево

БТСИ осигурувач 10A прекинувач за стоп светла

CRNK осигурувач 10A контролен модул за погон (PCM)

LO HDLP – RT Осигурувач 10A Предно светло – средно светло – десно, баласт на фарот – десно

FOG LP Relay – FOG LP Fuse

FOG LP Fuse 15A FOG LP Relay

HORN Relay – HORN Fise

W/S WASH Relay – W/ Осигурувач S WASH

W/S WASH Осигурувач 15A W/S WASH реле

ИНФО Осигурувач 15A Интерфејс за комуникација на возилото Модул (VCIM), Забавно собрание на задните седишта (RSE), уред за далечинско репродукција – ЦД Плеер

RADIO AMP Осигурувач 30A Аудио засилувач

RH HID Осигурувач 20A Баласт на фаровите – десно

Исто така види: Toyota Camry нема добро да ја стартува батеријата

HORN Осигурувач 15A Сирена – лево, сирена – десно

EAP Осигурувач 15A Електронски прилагодливи педали (EAP) реле

TREC Fuse 30A Мотор за шифрирање на торбичка за пренос, контрола на менувачотМодул

SBA Fuse 15A Дополнителен мотор на пумпата за помош при сопирање

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.