Дијаграми на кутија со осигурувачи на Chevrolet Traverse 2010 година

 Дијаграми на кутија со осигурувачи на Chevrolet Traverse 2010 година

Dan Hart

2010 Chevrolet Traverse дијаграми на кутија со осигурувачи

2010 Chevrolet Traverse дијаграм на кутија со осигурувачи

1 TRLR STOP RT Осигурувач 10A Поврзување на приколка, помошен контролен модул на каросеријата

2 ESC/ALC EXH осигурувач 30A компресор за автоматска контрола на нивото (ALC), модул за електронска контрола на суспензијата (ESC)

3 TRLR STOP LT Осигурувач 10A Овозможување на приколка, помошен контролен модул на каросеријата

4 ENG Осигурувач 15A Емисии на испарување (EVAP) Електромагнетниот вентил за прочистување на канистерот, сензор за масовен проток на воздух (MAF)/Сензор за температура на влезниот воздух (IAT), склопување на колектор за масло за подигнување на вентилот (VLOM) (AFM)

5 ECM/THROT CONT Осигурувач 15A Контролен модул на моторот (ECM)

6 ITBC осигурувач 15A не се користи

7 FRT WASH Осигурувач 15A Пумпа за течност за миење на шофершајбната Сензор за кислород (HO2S) Банка 1 Сензор 2, Греење

8 O2-B SNSR осигурувач 10A Сензор за кислород (HO2S) Банка 2 сензор 2

9 ABS 2 осигурувач 25A Електронски модул за контрола на сопирачките (EBCM)

10 TRLR BCK /UP Fuse 10A ожичување на приколката

11 LO HDLP-LT Осигурувач 20A Фар – лево (Z88), фар – средно светло – лево (X88), баласт на фар – лево (Z75)

12 ECM-BATT Fuse 10A Контролен модул на моторот (ECM)

13 INJ-B Осигурувач 20A Вбризгувач на гориво 2, Вбризгувач на гориво 4, Вбризгувач на гориво 6, Вбризгувач на гориво 8, Калем за палење 2, Калем за палење 4, Калем за палење 6 , Калем за палење 8 14 TCM-BATT осигурувач 15A испарувачки емисии (EVAP) Електромагнетниот вентил за вентилација на канистер, контролен модул за менувачот (TCM)

15 VEH BCK/UP Осигурувач 10A Резервна копијаСветилка – лево, резервна светилка – десно

16 LO HDLP-RT осигурувач 20A Фар – десно (Z88), фар – средно светло – десно (X88), баласт на фар – десно (Z75)

17 A/C CMPRSR осигурувач 10A A/C Компресорска спојка

18 O2-A SNSR Осигурувач 10A загреан кислороден сензор (HO2S) Банка 1 Сензор 1, Греен сензор за кислород (HO2S) Банка 2 сензор 1

19 TRANS IGN 1 Осигурувач 15A Контролен модул за менувачот (TCM), електромагнетниот вентил со 1-2 менувач (1-2 SS), електромагнетниот вентил 2-3 менувач (2-3 SS), електромагнетниот систем 3-2 менувачот (3- 2 SS) Вентил (M30 или (M30), Спојка на конвертор на вртежен момент (TCC) Електромагнетниот вентил (M30), Модулација на ширина на пулсот на спојката на конверторот (TCC PWM) Електромагнетниот вентил

20 FUEL PUMP Осигурувач 20A пумпа за гориво и испраќач Склопување – Примарен

21 FSCM Осигурувач 20A Контролен модул за проток на пумпа за гориво

22 HDLP WASH Осигурувач 20A не се користи

23 REAR WASH Осигурувач 15A Пумпа за течност за миење на задното стакло

24 INJ-A Осигурувач 20A Вбризгувач на гориво 1, Вбризгувач на гориво 3, Вбризгувач на гориво 5, Вбризгувач на гориво 7, Калем за палење 1, Калем за палење 3, Калем за палење 5, Калем за палење 7

25 TRLR PRK осигурувач 15A ожичување на приколката

Исто така види: Дијаграм со осигурувачи на Шевролет Тахо од 2002 година

26 LT PRK Осигурувач 15A лиценцирана светилка – лево, лиценцирана светилка – десно, светилка за означување – лево предна, паркирана/трепкачка светилка – лева предна светилка (X88/Z88), паркирана светилка – предна лева ( Z75), коло за задна ламба – лево (Z75 со E52), светилка за означување – лево задно (освен Z75 со E52), задна/стоп и трепкачка ламба – доле лево (освен Z75 со E52), опашка/стоп и

Светло за трепкачи– Горна лева страна (освен Z75 со E52)

27 RT PRK Осигурувач 15A Коло за задна светилка – десно (Z75 со E52), светилка за означување – предна десно, Паркина светилка – предна десно (Z75), паркирање/сврт Сигнална ламба – напред десно (X88 или Z88), задна/стоп и трепкач – долна десна (X88, Z88 или Z75 со E52), задна/стоп и трепкачка светилка – горниот десен (X88, Z88 или Z75 со E52) , Светло за магла – Заден десен (X88, Z88 или Z75 со E52)

28 осигурувач за светилка за магла 15A светилка за магла – лев преден (T96), фар за магла – преден десен (T96)

29 HORN Осигурувач 15A Сирена – лево, сирена – десно

30 HI HEADLAMP-RT Fuse 10A Фар – десно (Z88), фар – десно долго светло (X88 или Z75)

31 DRL осигурувач 15A Дневна светилка (DRL) – лево (Z75 или X88), дневна светилка (DRL) – десно (Z75 или X88), DRL 2 осигурувач (Z88)

32 HI HEADLAMP-LT Осигурувач 10A Преден светилник – лево (Z88), фар – долго светло – десно (X88 или Z75)

33 DRL 2 осигурувач 15A LO HDLP – LT осигурувач (Z88), LO HDLP – RT осигурувач (Z88)

34 S/ROOF Fuse 30A Контролен модул на подвижниот покрив (CF5), реле за светилник на покривот (5G4)

35 DLIS осигурувач 2A Прекинувач за палење, модул за спречување кражба (TDM)

36 FRT WPR Осигурувач 25A Бришач 1 ПХБ реле

37 SEO B2 осигурувач 30A не се користи

38 EAP осигурувач 15A ПАКУВАЊЕ ПЦБ реле, ЕЛЕКТРОНСКИ ПРИЛАГОВИЛНИ ПЕДАЛИ ПХБ реле, преклопен прекинувач на седиштето – напред (ARS), преклопен прекинувач на седиштето – лево Заден (ARS), Преклопник за преклопување на седиштата – Десно Заден (ARS), Мултифункционален прекинувач – I/P, полицијаОбезбедување жици (6J1)

39 HVAC BATT Осигурувач 10A HVAC Контролен модул

40 AIRBAG IGN Осигурувач 10A за надувување и дијагностички модул (SDM), показател за вклучување/исклучување на воздушно перниче за патници за надувување 6>

41 AMP осигурувач 30A аудио засилувач (UQA или UQS)

42 RDO осигурувач 15A часовник (Z75), дигитален радио приемник (U2K), радио, контролер за аудио (RSA) на задните седишта (UK6)

43 MISC IGN Осигурувач 10A Дополнителен контролен модул за каросеријата (XBCM) (EXP), задна камера (UVC или SPO додаток – камера за заден вид), модул за контрола на климатизацијата на седиштата (KB6), прекинувач за стоп светла, менувач на куќиште Контролен модул

(NQH), Сериски портал за податоци (SDG) Модул (HP2) 44 L/GATE RELSE Осигурувач 15A Склоп на бравата на вратата (E52)

45 AIRBAG BATT Осигурувач 15A надувување Присуство на патници Системски (PPS) модул, сензор за надувување и дијагностички модул (SDM), сензор за превртување на возилото за надувување (ASF)

46 IPC осигурувач 10A контролен модул за каросерија (BCM), табла со инструменти (IPC)

47 EXP/PTO осигурувач 15A Помошен контролен модул на каросеријата (XBCM) (EXP), точкаст светла – лево (7X6) модул за електронски компас (YE9), табла со инструменти (IPC), внатрешен ретровизор (ISRVM), режим

48 AUX HVAC-IGN Осигурувач 10A Активатор – Помошен (C69), Активатор на температурата на воздухот – Помошен (C69), Калем на модулот на воланот за врзување на надувување (KA9), Контролен модул за греење на воланот (KA9)

49 CHMSL Осигурувач 15A НеИскористен

50 заден осигурувач за одмаглување 30A Решетка за одмаглување на задното стакло

51 HTD MIR осигурувач 15A не се користи

52 SEO B1 осигурувач 15A Помошен контролен модул на телото (XBCM) (EXP) , Точка светилка – десно (7X7), сензор за наклон на возилото (SPO аларм), безбедносна индикаторска светилка (SPO аларм), сензор за удар на возило (SPO аларм)

53 LTR осигурувач 20A Додатен приклучок за напојување – I/P 1 , Конектор за податочна врска (DLC)

54 SEO/ALC Осигурувач 10A Автоматско контролно ниво (ALC) реле (G69), Вграден осигурувач Дигитален видео диск (DVD) Контролен модул (додаток SPO – ДВД на потпирачот за глава)

55 HVAC-IGN Осигурувач 10A Активатор на температура на воздухот – лево, Активатор на температурата на воздухот – десно, Активатор на режим, Активатор за рециркулација

56 ECM-IGN Осигурувач 15A Контролен модул на моторот (ECM), Реле на пумпата за гориво – секундарно (LY6), модул за контрола на протокот на пумпата за гориво (освен LY6), модул за електронска контрола на сопирачките (EBCM) (HP2)

57 FAN-1 Осигурувач 40A FAN LO PCB реле

58 ALC/COMP Осигурувач 40A автоматска контрола на нивото (ALC) реле (G69)

59 HEAVY DUTY ABS Осигурувач 60A Електронски модул за контрола на сопирачките (EBCM)

60 FAN-2 Осигурувач 40A FAN HI PCB реле

61 ABS-1 Осигурувач 40A Електронски модул за контрола на сопирачките (EBCM)

62 STRTR Осигурувач 40A Стартер мотор

63 STUD-2 Осигурувач 30A жица со тап сечење

64 LBEC1 Осигурувач 60A AUX PWR 2 Осигурувач, ЗАДЕН WPR осигурувач, PDM осигурувач, осигурувач AUX PWR

65 ELEC RUN BOARD Осигурувач 30A Assist Step Control Module (BRS)

66 WSW/HTR Осигурувач 60A Ветер Грејач со растворувач за перење(XA7)

67 TREC Fuse 30A Мотор за шифрирање на торбичка за пренос (NQH), контролен модул за менување на футролата (NQH)

68 STUD-1 Осигурувач 40A Поврзување на приколката

69 MBEC1 Осигурувач 60A ШОФЕРСКО SEAT 2 Прекинувач, PASS SEAT 1 Прекинувач, RT DOORS Прекинувач

70 HVAC BLWR Осигурувач 40A Контролен модул за мотор на вентилатор

71 LGM Fuse (LiftLGte 30A) E61)

72 LBEC2 Осигурувач 60A BCM Осигурувач, ЛАДЕНИ СЕДИШТА Осигурувач, DDM осигурувач, DIM осигурувач, DSM осигурувач, ЗАДЕН HVAC осигурувач, осигурувач RT STOP TRN, WSW PUMP Осигурувач – A/C CMPRSR реле – A/C Осигурувач CMPRSR – реле за вентилатор – CNTRL реле – осигурувач за светла за магла – реле FAN HI – вентилатор за ладење – десно, реле FAN CNTRL – FAN LO реле – вентилатор за ладење – лево – реле за светла за магла – осигурувач за светла за магла – реле за гориво PMP – гориво за гориво – HDLPPMP LO/HID реле – LO HDLP – LT Fuse, LO HDLP – RT Fuse, DRL 2 Fuse – PRK LAMP Relay – LT PRK Fuse, RT PRK Fuse, TRLR PRK Fuse – PWR/TRN Relay –

ECM/ Осигурувач THROT CONT, осигурувач ENG, осигурувач INJ-A, осигурувач INJB, осигурувач O2-A SNSR, осигурувач O2-B SNSR, реле FAN CNRTL, реле FAN HI, реле FAN LO – заден осигурувач за одмаглување – осигурувач за заден DEFOG, HTD MIR – RUN/CRNK реле – AIRBAG IGN осигурувач, AUX HVAC-IGN осигурувач, HVACIGN осигурувач, ECM-IGN осигурувач, MISC IGN осигурувач, SEO/ALC

Осигурувач, TRANS IGN 1 Осигурувач – STRTR реле – STRTR Осигурувач

Дијаграм за помошна кутија со осигурувачи на Chevrolet Traverse 2010

1 ACPO Осигурувач 25A дополнителен модул за инвертер за напојување

2 BECM FAN Осигурувач 15A Вентилатор за вентилација на батерија на генератор Реле

3 ACCM осигурувач15A A/C компресор

4 CAB HTR PUMP Осигурувач 10A Грејач пумпа за ладење

5 ПРАЗНО – не се користи

6 COOL PUMP Осигурувач 15A Контролен модул на генератор Пумпа за ладење – лево, Контролен модул на генератор Пумпа за ладење – десен

7 EPS осигурувач 15A Електронски серво волан Контролен модул на моторот

8 PIM 1 осигурувач 15A погон Мотор генератор Модул за напојување инвертер

9 PIM 2 Осигурувач Модул за инвертер на моќност на генератор на погонски мотор 15A

10 BECM Осигурувач 15A Модул за контрола на батеријата на генератор на погон на мотор, модул за сериски портал за податоци (SDG)

FAN 1 Осигурувач 40A FAN LO реле, FAN MID 1 реле

FAN 2 Fuse 40A FAN HI Relay, FAN MID 2 Relay

TRANS PUMP Осигурувач 60A Помошен преносен контролен модул за пумпа

CAB HTR PUMP реле – CAB HTR PUMP Осигурувач, течност за ладење на грејачот Пумпа

Реле за COOL PUMP –

Исто така види: Дијаграми на кутијата со осигурувачи на Chevrolet Impala од 2010 година

Осигурувач COOL PUMP, Пумпа за ладење на контролниот модул на генератор – лево, контролен модул на генератор, пумпа за ладење –

десно

FAN LO Реле – вентилатор за ладење – лево

ВЕНТИЛАТОР MID 1 Реле – Отпорник на вентилаторот за ладење на моторот – лево

ВЕНТИЛАТОР MID 2 Реле – Вентилатор за ладење – Десно

ФАН HI реле – вентилатор за ладење – Десно

ФАН CNTRL реле – вентилатор за ладење – лево

Дијаграм на кутија со осигурувачи на таблата со инструменти на Chevrolet Traverse 2010

1 осигурувач на задните седишта 20A Мотор со преклопување на седиштата – лево задно (ARS), мотор на преклопено седиште – десно задно (ARS), модул за загревање на седиштата – заден дел (KA6)

2 AUX PWR2 осигурувач 20A помошен штекер за напојување – Заден (E52 или TB7), Помошна моќностИзлез – Централно седиште (AZ3 или A95)

3 SWC BKLT Осигурувач 2A Прекинувач за контрола на воланот – лево, прекинувач за контрола на воланот – десно

4 DDM осигурувач 15A Модул за возачка врата (DDM)

5 CTSY Fuse 15A Body Control Module (BCM)

6 LT STOP TRN Fise 15A Body Control Module (BCM)

7 DIM Fise 10A Body Control Module (BCM)

8 RT STOP TRN Осигурувач 15A контролен модул за каросерија (BCM)

9 PDM осигурувач 15A Отворач на гаражни врати (GDO) (UG1), внатрешен ретровизор (ISRVM), модул за патничка врата (PDM) , Прекинувач за светилник на покривот (5G4)

10 UNLCK2 осигурувач 15A Активатор за заклучување на крајната врата

11 LCK2 осигурувач 15A Активатор за заклучување на крајната врата

12 СТОП лампи Осигурувач 15A Контролен модул на телото (BCM)

13 заден HVAC осигурувач 30A Контролен модул за вентилатор – помошен

14 PWR MIR осигурувач 2A не се користи

15 BCM осигурувач 10A Контролен модул на каросеријата (BCM)

16 AUX PWR осигурувач 20A Дополнителен приклучок за напојување – Оддел за централна конзола (D07), приклучок за дополнителен приклучок – Централна конзола (D07), Дополнителен приклучок за напојување – I/P 2 (X88 или Z88)

17 IS LPS Осигурувач 10A контролен модул за каросерија (BCM)

18 UNLCK1 Осигурувач 15A Склопување на бравата на вратата – лево задно, склопување на бравата на вратата – десно задно

19 RSE осигурувач 5A Видео дисплеј – напред (U42), видео Екран – Заден (U42 со DNU)

20 OBS DET Осигурувач 10A Модул за подигнување (LGM) (E61), Контролен модул за заден сензор за објект (UD7)

21 LCK 1 осигурувач 15A Склопување на бравата на вратата – Лево задно, склопување на бравата на вратата – Десно задно

22INFO Fuse 10A Vehicle Communication Interface Module (VCIM)

23 REAR WPR Осигурувач 25A Мотор за бришач на задното стакло (E52 или TB7)

24 COOLED SEATS Осигурувач 30A Модул за седишта за контрола на климата (KB6)

25 DSM Fuse 10A мемориски модул за седиште (AN3), Далечински управувач Ресивер за заклучување на вратата (RCDLR)

26 DRV UNLCK Осигурувач 15A Не користен LT DR прекинувач 25A Модул за возачка врата (DDM), Прозорец S – Лево

Задна

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.