Дијаграм за поврзување со наизменична струја Ford Escape

 Дијаграм за поврзување со наизменична струја Ford Escape

Dan Hart

Дијагностицирај го дијаграмот за поврзување со наизменична струја Ford Escape

Дијаграм за поврзување со наизменична струја Ford Escape

Овој пост е за дијагностицирање и проблем со наизменична струја во Ford Escape. Дијаграмот за поврзување со наизменична струја Ford Escape од 2008 година е прилично репрезентативен за тоа како функционираат овие системи. заедно со неколку сензори за температура.

Исто така види: 2003 Acura Serpentine појас дијаграми

Компоненти што се користат во системот Ford Escape AC

Сензор за температура на главата на цилиндерот

Сензор за температура на течноста за ладење на моторот

Сензор за температура на испарувачот

Прекинувач со низок притисок наизменична струја

Двојна функција прекинувач за висок притисок

Како работи AC во Ford Escape

1, Возачот избира AC

2. Контролерот за HVAC го проверува сензорот за температура на испарувачот. Ако е во ред,

3. Контролорот HVAC испраќа сигнал за барање AC до PCM

4. PCM го проверува сензорот за температура на околината - мора да биде над 35°F

5. PCM го проверува сензорот за температура на главата на цилиндерот. Мора да биде под поставената температура.

6. PCM го проверува сензорот за температура на течноста за ладење на моторот. Мора да биде под поставената температура.

7. PCM проверува дали има струја од AC прекинувач за низок притисок во серија со прекинувач со висок psi преку влезот ACCS.

8. PCM го проверува прекинувачот со висока psi на влезовите на прекинувачот ACPSW од прекинувачот со двојна функција.

Прекинувачот за низок притисок се наоѓа на излезната линија на испарувачот

Преклопникот со висок притисок со функција за двобој се наоѓа на сушењето на ресиверот

11. Контрола на релето на спојката на компресорот за наизменична струја за заземјување на PCMкалем кој ги затвора контактите на релето и испраќа енергија до калем на спојката на компресорот.

12. Спојката на компресорот се заземјува на левиот преден агол на моторниот простор

13. Ако PCM гледа дека е отворен при прекинувач со висока psi, го прекинува калем за контрола на спојката од заземјувањето до компресорот И работи на вентилаторот на кондензаторот со голема брзина. Кога притисокот на кондензаторот опаѓа, прекинувачот со висока psi се затвора и го комплетира колото до PCM, а PCM обезбедува заземјување до калем за контрола на спојката на компресорот за наизменична струја за затворање на контактите на спојката

Дијагностицирајте ја спојката на компресорот не се вклучува на Ford Escape

Чекор 1: Користејќи пробно светло, проверете ги осигурувачите 27 и 13. Ако се добри, извадете го релето на спојката на AC компресорот од штекерот.

Чекор 2: Користете тест светло за да го проверите напонот на батеријата на терминалите 2 и 3 во приклучокот за реле . Ако е добро, релето добива напојување.

Чекор 3: Кога работи моторот и вклучен AC, користете тест светло за да проверите дали има заземјување на терминалот 1 во приклучокот за реле. Ако PCM обезбедува заземјување, тоа потврдува дека сите сензори за температура и притисок се во прифатлив опсег. Ако е така, продолжете со проверка на работата на релето и жици на спојката на компресорот. Ако не, прескокнете на тестирањето на сензорот подолу.

Чекор 4: Повторно инсталирајте го релето. Исклучете го приклучокот за спојката на компресорот. Вклучете го моторот и вклучете AC. Проверете дали има напон на батеријата на едниот терминал од конекторот. Ако видите напон на батеријата, проверете го другиот терминал за заземјување.

Ако не добивате напон на батеријата на спојката на компресоротконектор и сте ги завршиле сите проверки на напонот во чекорите 1-3, заменете го со друго реле за спојката на компресорот. Ако видите напон, старото реле беше лошо. Ако сè уште нема напон на конекторот на спојката на компресорот, проверете дали е отворен во ременот за жици од релето до компресорот.

Тестирање на сензорот за наизменична струја Ford Escape

Користејќи алатка за скенирање со податоци во живо, проверете го статусот на: Сензор за температура на главата на цилиндерот, Сензор за температура на течноста за ладење на моторот

Сензор за температура на испарувачот, Прекинувач за возење низок притисок наизменична струја, двофункционален прекинувач за висок притисок. Ако некое од тие отчитувања на сензорот е надвор од прифатливиот опсег, PCM нема да го заземјува релето на спојката на компресорот. Поправете ја ситуацијата пред да продолжите.

Исто така види: 2009 Ford Taurus сензор локации

©, 2017

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.