Дијаграм за осигурувачи на Ford Ranger 2006 година

 Дијаграм за осигурувачи на Ford Ranger 2006 година

Dan Hart

2006 Ford Ranger дијаграм за осигурувачи

2006 Ford Ranger дијаграм за осигурувачи за 2.3L, 3.0L и 4.0L мотори

Овој дијаграм со осигурувачи на Ford Ranger од 2006 година прикажува две кутии со осигурувачи; разводна кутија за акумулатори/кутија за распределба на енергија сместена под хаубата и Централна разводна кутија/табла со осигурувачи на патничкиот простор

На оваа страница има многу повеќе информации за вашето возило.

За да најдете дијаграми со осигурувачи, кликнете овде

За да најдете локации на реле, кликнете овде

За да најдете локации на сензори, кликнете овде

За да ги најдете локациите на модулите, кликнете овде

За да најдете локации на префрлување, кликнете овде

За да најдете нарачка за отпуштање, кликнете овде

За да ги најдете најчестите кодови за проблеми и поправки за вашето возило, кликнете овде

2006 Ford Ranger Battery Junction Box Diagram 2.3L Engine

2006 Ford Ranger Fise Diagram Battery Junction Box 2.3L Engine

F1 40A Smart Junction Box (SJB)

F2 – Не се користи

F3 40A Smart Разводна кутија (SJB)

F4 ​​– Не се користи

F5 50A Smart Junction Box (SJB)

F6 – Не се користи

F7 40A Стартер реле

F8 – Не се користи

F9 40A Прекинувач за палење

F10 – Не се користи

F11 30A PCM реле за напојување

F12 – Не се користи

F13 30A реле мотор на дување

F14 – Не се користи

F15 – Не се користи

F16 – Не се користи

Исто така види: Како да замените пумпа за вода

F17 40A ABS контролен модул

F18 – Не се користи

Исто така види: Симптоми на лош катализатор

F19 20A Реле на вентилаторот за ладење на моторот

F20 – Не се користи

F21 10AКонтролен модул за погон (PCM) Вентил за вентилација на канистер со емисија на испарување (EVAP)

F22 – Не се користи

F23 30A Реле за пумпа за гориво

F24 – Не се користи

F25 10A A/C реле за спојката

F26 – Не се користи

F27 – Не се користи

F28 – Не се користи

F29 – Не се користи

F30 – Не се користи

F31 15A Реле за светла за магла

F32 – Не се користи

F33 30A ABS контролен модул

F34 – Не се користи

F35 – Не се користи

F36 – Не се користи

F37 – Не се користи

F38 7.5A Приклучок за влечење приколка – свртување десно

F39 15A контролен модул за погон (PCM)

F40 – Не се користи

F41 10A 5R44E Transmission

F42 7.5A Приклучок за влечење приколка – свртување налево

F43 20A EVAP вентил за прочистување на канистерот, реле на вентилаторот за ладење на моторот, вентил за контрола на воздухот во мирување (IAC), Сензор за загревање кислород (HO2S) #11, сензор за загревање кислород (HO2S) #12, масовен проток на воздух/температура на влезниот воздух (MAF/IAT) сензор, EGR чекорен мотор

2006 Ford Ranger Battery Junction Box Diagram 3.0L & засилувач; 4.0L Мотор

2007 Ford Ranger Fise Diagram Battery Junction Box 3.0L & засилувач; Мотори 4.0L

F1 40A Smart Junction Box (SJB)

F2 40A Radio засилувач (Tremor)

F3 40A Smart Junction Box (SJB)

F4 – Не се користи

F5 50A Smart Junction Box (SJB)

F6 – Не се користи

F7 40A Стартер реле

F8 – Не се користи

F9 40A Прекинувач за палење

F10 – Не се користи

F11 30A PCM реле за напојување

F12 – Не се користи

F13 30A реле мотор на вентилатор

F14– Не се користи

F15 – Не се користи

F16 – Не се користи

F17 40A ABS контролен модул

F18 – Не се користи

F19 – Не се користи

F20 – Не се користи

F21 10A контролен модул за погон (PCM), вентил за вентилација на канистер со емисија на испарување (EVAP)

F22 – Не се користи

F23 30A реле за пумпа за гориво

F24 – Не се користи

F25 10A A/C реле за спојката

F26 – Не се користи

F27 20A Четири -контролен модул за погон на тркала

F28 – не се користи

F29 – не се користи

F30 – не се користи

F31 15A реле за светла за магла

F32 – Не се користи

F33 30A ABS контролен модул

F34 – Не се користи

F35 – Не се користи

F36 – Не се користи

F37 – Не се користи

F38 7.5A Приклучок за влечење приколка – свртување десно

F39 15A контролен модул за погон (PCM)

F40 – Не се користи

F41 10A *5R44E Пренос, **5R55E Пренос

F42 7.5A Приклучок за влечење на приколката – вртење налево

F43 20A вентил за прочистување на канистерот EVAP, вентил за вентилација со загреан позитивен картер (PCV), вентил, Контролен вентил за воздух (IAC), сензор за масовен проток/температура на влезниот воздух (MAF/IAT), Сензор за загревање кислород (HO2S) #11, загреан кислороден сензор (HO2S) #12, загреан кислороден сензор (HO2S) #21, загреан кислород Сензор (HO2S) #22, електромагнетниот вентил на регулатор на вакуум EGR

F44 15A Калем за палење, *Кондензатор на трансформаторот за палење 1

Дијаграм со осигурувачи на паметна разводна кутија на Ford Ranger 2006

2007 дијаграм за осигурувачи Ford Ranger Паметна разводна кутија

F1 5A затемнувач за осветлување

F2 10AПриклучок за влечење на приколката – Парк

F3 10A фар, десно (напојување на средното светло)

F4 ​​10A Предно светло, лево (напојување на средно светло)

F5 30A Реле за миење на шофершајбната , Реле за работа/паркирање на бришачите, високо/ниско реле на бришачите, Мотор за бришачи на шофершајбната

F6 10A Аудио единица

F7 5A Не се користи

F8 10A Контролен модул за ограничувања, Класификација на патници Модул за сензор (OCS), Индикатор за деактивирање на воздушното перниче за патници (PAD)

F9 5A Група инструменти, Индикатор на воздушно перниче

F10 10A Контролен модул за погон на четири тркала, табла со инструменти

F11 10A Smart Junction Box (SJB), логичка моќност

F12 15A засилувач на сабвуфер со аудиофил

F13 15A реле за внатрешна светилка, реле за рогови

F14 15A напојување на долго светло до показател за долго светло, фар, десно, фар, лево

F16 30A Додатно реле

F17 15A Реле за трепкање на индикатори

F18 – Не се користи

F19 20A Прекинувач за позиција на педалата на сопирачката (стоп-светилки)

F20 10A Контролен прекинувач на менувачот, Сензор за дигитален опсег на менувачот (DTR), серво за контрола на брзината, блокирање на менувачот на сопирачката, контролен модул ABS, реле за трепкачи на индикатори, Прекинувач за светла за рикверц, Контрола на брзината Прекинувач за вклучување/исклучување, прекинувач за подесување/продолжување за контрола на брзината

Сензор за опсег на дигитален пренос (DTR) F21 5A, реле за стартување, контролен модул за погон (PCM)

F22 5A Аудио единица

F23 30A Главен прекинувач за светло, мултифункционален прекинувач

F24 20A аудио единица

F26 2A прекинувач за деактиватор

F27 10A Мешавинапогон на врата, склоп на прекинувач за избирање на функции, напред

F28 15A Контролен модул за погон на четири тркала

F29 20A запалка, напред, конектор за податочна врска (DLC)

F30 5A Прекинувач за надворешен ретровизор

F31 20A Реле за паркирана светилка

F32 5A Прекинувач за положба на педалот на сопирачката (логичка моќност)

F33 5A Група инструменти, неутрален индикатор за влечење

F34 20A Power point

F35 15A Реле за заклучување/отклучување на вратата, Реле за отклучување на вратата на возачот

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.