Дијаграм за осигурувачи на Ford Escape 2011 година

 Дијаграм за осигурувачи на Ford Escape 2011 година

Dan Hart

Diagram Ford Escape Fuse 2011

Diagram Ford Escape осигурувачи за разводна кутија на батерии и паметна разводна кутија

Овој пост од дијаграмот на Ford Escape со осигурувачи од 2011 година прикажува две кутии со осигурувачи; разводна кутија за батерии/Дистрибутивна кутија за напојување сместена под хаубата и паметна разводна кутија/табла со осигурувачи на патничкиот простор

На оваа страница има многу повеќе информации за вашето возило.

За да најдете дијаграми со осигурувачи, кликнете овде

За да најдете локации на реле, кликнете овде

За да најдете локации на сензори, кликнете овде

За да ги најдете локациите на модулите, кликнете овде

За да најдете локации на префрлување, кликнете овде

За да најдете нарачка за отпуштање, кликнете овде

За да ги најдете најчестите кодови за проблеми и поправки за вашето возило, кликнете овде

Ford Escape Battery Junction Box Power Distribution Box

Распоред на осигурувачот и релето на разводна кутија за батерии за Ford Escape

Развод на осигурувачи на разводна кутија за батерии (BJB)

1 15A k Надворешен ретровизор

2 30A ** Решетка за одмрзнување на задниот прозорец

3 20A ” Точка за напојување 2

4 20A *-* Реле за пумпа за гориво

5 10A * Задржете ја енергијата (PCM), EVAP Електромагнет за контрола на вентилациски канал Caninster

6 15A * Генератор

7 10A * Реле за обратна светилка

8 Не се користи

9 40A ' Систем против блокирање на сопирачките ( ABS) Модул

10 30A ” Реле за напојување на бришачот

Исто така види: Најдобри механички алатки

11 30A'* Реле за стартување

12 40A ** Реле за мотор на вентилатор

Исто така види: Како да се направи одвод и полнење на течноста за ладење

13 10A * NC СпојкатаРеле

14 10A * PCM Power Relay

15 20A ” Power Point

16 20A ' Реле за контрола на вентилаторот со мала брзина

17 30A ** Голема брзина Реле за контрола на вентилаторот

18 20A'* Модул за противблокирање на системот за сопирање (ABS)

19 не се користи

22 10A * Инјектори за гориво, контролен модул за погон (PCM)

23 Не се користи

24 — не се користи

25 — не се користи

26 15A Вентил за прочистување на канистер со емисија на испарување (EVAP), загреан кислороден сензор ( H025) 11, 12, реле за обратна светилка, електромагнет за контрола на всисниот колектор (IRMC), чекорен мотор EGR, сензор за масовен проток/температура на влезниот воздух (MAF/IAT), сензор за опсег на менувачот, прекинувач за позиција на педалот за сопирачките, менувач на подот, излез сензор за брзина на вратило (рачно)

27 — не се користи

28 15A* Контролен модул за погон (PCM)

29 15A * Намотка на приклучоци

32 NC диода на спојката

33 — Диода на пумпа за гориво 34 — Интегрирана стартна диода со еден допир

35 10A * Реле за одмрзнување на задното стакло, контролен модул за погон (PCM)

*Мини осигурувач „Картриџ осигурувач

Ford Escape паметна разводна кутија за патнички оддел со осигурувачи

Паметна разводна кутија/табла со осигурувачи на патнички простор

Паметна разводна кутија

1 30A не се користи (SPARE)

2 15A 15A Прекинувач за позиција на педалот за сопирачките,

3 Не се користи (SPARE)

4 30A не се користи (SPARE)

5 10A менувач на подот

6 20A Парк/Стоп/Тум светилка, LR и RR, Парк/Вртлива ламба, LF и RF

7 10A 10A Долно светло, Лево фар

8 Долно светло, фарДесно

9 15A Склопување на светилки за внатрешни работи/мапа, преден

10 15A осветлување на панелот

11 10A не се користи (резервно)

12 7.5A Надворешен Заден Прекинувач за прегледување на огледало

13 7.5A додаток за протокол за интерфејс модул (APIM)

14 10A не се користи (SPARE)

15 10A HVAC модул

16 15A Модул на системот за глобално позиционирање (GPSM)

17 20A реле за заклучување, реле за отклучување на сите, реле за отклучување на возачот, реле за ослободување на капакот на багажниот простор

18 20A реле за греење на седиштата, за возач и патник

19 25A модул за панел за отворање покрив

20 15A приклучок за податочна врска (DLC)

21 15A реле за светилка за магла

22 реле за паркирана светилка

23 15A реле за долго светло. Предни светла

24 20A ролна реле

25 10A реле за заштеда на батерија

26 10A група инструменти

27 20A прекинувач за палење

28 5A Аудио контролен модул (ACM)

29 5A инструмент кластер (IC)

30 5A не се користи (SPARE)

31 Не се користи (SPARE)

32 Контролен модул за ограничувања (RCM)

33 10A не се користи (SPARE)

34 5A не се користи (SPARE)

35 10A Модул за систем против блокирање на сопирачките (ABS)

36 5A пасивен трансивер модул против кражба

37 10A HVAC модул

38 20A засилувач на сабвуфер

39 20A аудио контролен модул (ACM), преден Модул за контролен интерфејс (FCIM), модул за интерфејс на предниот екран (FDIM)

40 20A не се користи (SPARE)

41 15A Модул за амбиентално осветлување, контролен прекинувач на панелот за отворање на покривот, електрохроматска единица за внатрешно огледало, Возачот иОсветлување на прекинувачот за заклучување на патнички врати, ПАД-индикатор/Контрола на тракција/ Прекинувач за амбиентално осветлување

42 10A не се користи (SPARE)

43 10A загреани седишта

44 10A не се користи (SPARE )

45 5A реле за напојување на бришачот

46 7.5A Модул за систем за класификација на патници (OCS), ПАД-индикатор/Контрола на тракција/прекинувач за амбиентално осветлување

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.