Дијаграм за осигурувачи на Форд Еџ 2013 година

 Дијаграм за осигурувачи на Форд Еџ 2013 година

Dan Hart

Diagram Ford Edge Fuse Box 2013

Ford Edge дијаграм со осигурувачи за разводна кутија за батерии и паметна разводна кутија

Овој пост за распоред на кутијата со осигурувачи на Ford Edge од 2013 година прикажува две кутии со осигурувачи; разводна кутија за акумулатори/кутија за распределба на енергија сместена под хаубата и паметна разводна кутија/табла со осигурувачи на патничкиот простор

На оваа страница има многу повеќе информации за вашето возило.

За да најдете дијаграми со осигурувачи, кликнете овде

За да најдете локации на реле, кликнете овде

За да најдете локации на сензори, кликнете овде

За да ги најдете локациите на модулите, кликнете овде

За да најдете локации на префрлување, кликнете овде

За да најдете нарачка за отпуштање, кликнете овде

Исто така види: 2007 Ford Escape сензор локации

За да ги најдете најчестите кодови за проблеми и поправки за вашето возило, кликнете овде

Форд Еџ дијаграм со осигурувачи за 2013 година за разводна кутија на батерии

F1 – Не се користи

F2 – Не се користи

F3 – Не се користи

Реле за бришачи F4 30

Модул F5 40 Систем за противблокирање на сопирачките (ABS)

F6 – Не се користи

F7 30 Модул за подигнување/багажник (LTM)

F8 20 Склоп на мотор на панелот за отворање покрив<

F9 20 Power point конзола, задна

F16 – Не се користи

F17 – Не се користи

F18 40 реле на моторот на вентилаторот

F19 30 Стартер реле

F20 20 Power point конзола 2

F21 20 Power point, товарен простор

F22 – Не се користи

F23 30 Модул за возачкото седиште ( DSM) – со меморија,

Прекинувач за напојување на седиштата, лево – без меморија

F24 – Не се користи

F26 40 Заднареле за одмрзнување на прозорецот

F27 20 Точка за напојување, табла со инструменти

F28 30 HVAC модул, DATC (раб) – со загреани предни седишта,

Модул за седишта со двојна климатизација (DCSM) ) (MKX)

F29 – Не се користи

F30 30 Модул за греење на седиштата, лево задно

F31 – Не се користи

F39 60 Модул за вентилатор за ладење – без влечење на приколка

40 Модул за вентилатор за ладење – со влечење на приколка

F40 40 Модул за вентилатор за ладење – со влечење на приколка

F41 – Не се користи

F42 30 Електричен прекинувач на седиштата, десно

F43 25 Модул Систем за противблокирање на сопирачките (ABS)

F45 5 Модул за сензор за дожд

F46 – Не се користи

F47 – Не се користи

F48 – Не се користи

F49 – Не се користи

F50 15 Загреани надворешни ретровизори

F51 – Не се користи

F56 15 Контролен модул на менувачот (TCM) – 2.0L GTDI

F57 20 HID фар, лево

F58 10 Генератор

F59 10 прекинувач за позиција на педалот за сопирачките (BPP)

F60 15 реле за стоп светла (раб)

F61 10 реле за ослободување на задните седишта

F62 10 реле за спојката A/C

F63 15 Стоп за влечење приколка /релеи на трепкачите

F64 20 Мотор за бришачи на задното стакло

F65 15 реле за пумпа за гориво (FP)

F67 20 масовен проток на воздух/температура на влезниот воздух (MAF/IAT) сензор – 3,5L/3,7L TIVCT, EVAP вентил за прочистување на канистерот, VCT соленоиди, сензори за загревање кислород

F68 15 калем за приклучоци (COPs)

F69 15 контролен модул за погон (PCM) – 3,5 L/3,7L TIVCT 20 контролен модул за погон (PCM) – 2.0L GTDI

F70 10 A/C реле за спојката, погон на сите тркалаМодул за реле (AWD) – 3.5L/3.7L TIVCT, активирач на ролетна на решетка – 2.0L GTDI, електромагнет за регулирање на вентилот за отпадна врата на турбополнач (TC) – 2.0L GTDI, Бајпас вентил на турбополнач (TCBY) – 2.0L GTDI со променливо менување или надворешно контролирање (EVDC) – 2.0L GTDI

F71 – Не се користи

F72 – Не се користи

F73 – Не се користи

F74 – Не се користи

F78 20 HID фар, десно

F79 5 модул за контрола на патувањето (C-CM)

F80 – Не се користи

F81 – Не се користи

F82 15 Реле за миење на задната страна

F83 – Не се користи

F84 20 Реле за паркирно светло за влечење на приколка

F85 – Не се користи

F86 7.5 EVAP канистер електромагнет за контрола на вентилација. PCM реле за напојување. Модул за контрола на погонот (PCM) – 3,5L/3,7L TIVCT

F87 5 Реле за работа/поаѓање

F89 5 Предни светла, лево-со адаптивни предни светла

F90 10 Контрола на погонот Модул (PCM). Контролен модул на менувачот (TCM)

F91 10 Модул за контрола на патувањето (C-CM) – 3,5L/3,7L TIVCT 5 Контролен вентил за температура, загревач на течноста за пренос – 2,0L GTDI

F92 10 Модул за систем против блокирање на сопирачките (ABS)

F93 5 реле на моторот на вентилаторот, реле за одмрзнување на задното стакло

Спојување на контролниот модул за контрола на телото (BCM) F94 30

F95 – Не се користи

Дијаграм со осигурувачи Ford Edge 2013 за контролен модул за каросерија

F1 30 Мотор на електричен прозорец, предна страна на возачот

F2 15 Не се користи

F3 30 Мотор за напојување на прозорецот, совозачка предна страна

F4 10 Светилка во кутија за ракавици, Внатрешни ламби, Ретровизори

F5 20Сабвуфер, модул за аудио дигитална обработка на сигнали (DSP)

F6 5 монитор на притисок во гумите (TPM) модул

F7 7.5 Прекинувач на левото седиште – со меморија Модул за возачко седиште (DSM) – со меморија Надворешен Прекинувач за ретровизор

F8 10 Не се користи

F9 10 Модул за подигање/багажник (LTM)

F10 10 реле за бришачи, реле за задна миење

F11 10 табла со инструменти (IPC), модул Head Up Display (HUD)

F12 15 Светилки за локви, Светла за гребење, внатрешно осветлување, позадинско осветлување

F13 15 Десно предни паркинг/трепкачи – светилка , Реле на десното стоп/вртечко светло за влечење на приколката – трепкач, Склоп на десно задно светло – трепкач

F14 15 Предни леви паркирни/вртежни светла – трепкач, Лево стоп/вртење на приколката реле светилка за влечење – трепкач, Склопот на задните леви светла – трепкач

F15 15 Високо монтирана стоперна светилка, реле за застанување, Единица за автоматско затемнување на внатрешниот ретровизор – рикверц, Склопови на задни светла – резервна светилка

F16 10 Десно предно светло – средно светло

F17 10 лево предно светло – средно светло

F18 10 блокирање на менувањето на сопирачките, реле за ослободување на задните седишта, контролен модул за погон (PCM), пасивен трансивер против кражба – без IA,

Тастатура за влез без клуч – без IA, прекинувач Start/Stop – со IA

F19 20 модул за обработка на аудио дигитален сигнал (DSP), аудио засилувач

F20 20 Активатори за изглед на врата – без IA

F21 10 Не се користи

F22 20 Horn

F23 15 Модул за далечински функциски активатор (RFA), преден контролен модул за осветлување (FLM),Контролен модул на управувачкиот столб (SCCM)

F24 15 конектор за податочна врска (DLC), контролен модул на управувачката колона (SCCM)

F25 15 брава на вратата, модул за подигнување/багажник (LTM)

F26 5 Модул за систем за глобално позиционирање (GPSM)

F27 20 Модул за далечински функциски актуатор (RFA)

F28 15 Прекинувач за палење – без IA, прекинувач Старт/Стоп – со IA

F29 20 Модул за интерфејс на предни контроли (FCIM), модул за контрола на аудио (ACM), модул за интерфејс за предна контрола/приказ (FCDIM) – без SYNC GEN 2,

Модул за интерфејс за протокол на дополнителната опрема (APIM) – со SYNC

F30 15 Реле за влечење на приколка за паркирање, фарови – паркирно светло, предни паркирни/третални светла за паркирање, помошни паркинг светла – раб

F31 5 Не се користи

F32 15 Прекинувачи за заклучување на вратите, Мотори за напојување на прозорците, Прекинувачи за прилагодување на прозорецот, Единица за автоматско затемнување на внатрешните ретровизори, Склоп на мотор на панелот за отворање на покривот

F33 10 Не се користи

F34 10 Лево задно Модул за греење на седиштата, контролни модули за откривање странични пречки, модул за помош при паркирање (PAM), модул за видео камера

F35 5 Heads Up Display (HUD) – со адаптивна контрола на патувањето

F36 10 Греан волан Модул (HSWM)

F37 10 Активатор на вратата на режимот за влез на воздух – 3,5L/3,7 L TIVCT

F38 10 Не се користи

F39 15 Предни светла – долго светло

F40 10 Склопови на задни светла – светла за паркирање Светла за регистарски таблички, осветлени апликации на подигната врата – паркирно светло

F41 7.5 Контролен модул за ограничувања (RCM), класификација на патнициСистемски модул (OCSM)

F42 5 Преклопување на менувањето на сопирачките – Помош за степен 2.0L GTDI

F43 10 Не се користи

F44 10 Не се користи

F45 5 Не се користи

F46 10 HVAC модул

F47 15 Светла за магла, Светла за свиоци

F48 30 c.b. Главен прекинувач за прилагодување на прозорецот, прекинувач за прилагодување на прозорецот, совозачка страна

Исто така види: P0139 Honda Civic

2013 Ford Edge дијаграм за осигурувачи за разводна кутија на батерија со висока струја

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.