Дијаграм за осигурувачи на Форд Еџ 2012 година

 Дијаграм за осигурувачи на Форд Еџ 2012 година

Dan Hart

Diagram Ford Edge Fuse Box 2012

Ford Edge дијаграм со осигурувачи за разводна кутија на батерии и паметна разводна кутија

Овој пост за распоред на кутијата со осигурувачи на Ford Edge од 2012 година прикажува две кутии со осигурувачи; разводна кутија за акумулатори/кутија за распределба на енергија сместена под хаубата и паметна разводна кутија/табла со осигурувачи на патничкиот простор

На оваа страница има многу повеќе информации за вашето возило.

За да најдете дијаграми со осигурувачи, кликнете овде

За да најдете локации на реле, кликнете овде

За да најдете локации на сензори, кликнете овде

За да ги најдете локациите на модулите, кликнете овде

За да најдете локации на префрлување, кликнете овде

За да најдете нарачка за отпуштање, кликнете овде

За да ги најдете најчестите кодови за проблеми и поправки за вашето возило, кликнете овде

Форд Еџ дијаграм со осигурувачи за 2012 година за разводна кутија на батерии

Fl не се користи

F2 – не се користи

F3 не се користи

F4 30 реле за бришачи

F5 40 Модул за систем против блокирање на сопирачките (ABS)

F6 Не се користи

F7 30 Модул за подигнување/багажник (LTM)

F8 20 Мотор на панел за отворање на покривот

F9 20 Power point конзола, задна

F16 Не се користи

F17 – Не се користи

F18 40 Реле на моторот на вентилаторот

F19 30 Реле за стартување

F20 20 Power point конзола 2

F21 20 Power point, товарен простор

F22 – Не се користи

F23 30 Модул за возачко седиште (DSM) – со меморија, прекинувач за напојување на седиштата, лево – без меморија

F24 – Не се користи

F26 40 Одмрзнување на задното стаклореле

F27 20 Точка за напојување, табла со инструменти

F28 30 HVAC модул, DATC (раб) – со загреани предни седишта, модул за седишта со двојна контрола на климата (DCSM) (MKX)

F29 – Не се користи

F30 30 Модул за греење на седиштата, лево задно

F31 – Не се користи

F39 60 Модул за вентилатор за ладење – без влечење приколка 40 Модул за вентилатор за ладење – со влечење за приколка

F40 40 Модул за вентилатор за ладење – со влечење за приколка

F41 – Не се користи

F42 30 Прекинувач за напојување на седиштата, десно

F43 25 Анти -заклучување на системот за сопирање (ABS) модул

F45 5 Модул за сензор за дожд F46 – Не се користи

F47 – Не се користи

F48 – Не се користи

F49 – Не се користи

F50 15 Греење на надворешни ретровизори

F51 – Не се користи

F56 15 Контролен модул на менувачот (TCM) – 2.0L GTDI

F57 20 HID фар, лево

F58 10 Генератор F59 10 Прекинувач за положба на педалот на сопирачката (BPP)

F60 15 реле за стоп (раб)

F61 10 реле за ослободување на задните седишта

F62 10 A/C реле за спојката

F63 15 Релеи за запирање/вртење на светлата за влечење приколка

F64 20 Мотор за бришачи на задното стакло

F65 15 пумпа за гориво ( FP) реле

F67 20 Сензор за масовен проток на воздух / температура на влезниот воздух (MAFilAT) – 3,5L/3,7L TIVCT, вентил за прочистување на канистерот EVAP, VCT соленоиди, сензори за загревање кислород

F68 15 Калем На приклучоци (COPs)

F69 15 контролен модул за погон (PCM) – 3,5L/3,7L TIVCT 20 контролен модул за погон (PCM) – 2,0L GTDI

F70 10 A/C реле за спојката , Модул за реле со погон на сите тркала (AWD) – 3,5L/3,7LTIVCT, активирач на затворач на решетка – 2.0L GTDI, електромагнет за регулирање на вентилот за отпадоци од турбополнач (TC) – 2.0L GTDI, Бајпас вентил на турбополначот (TCBY) – 2.0L GTDI,

F71 Не се користи

F72 Не се користи

F73 Не се користи

F74 Не се користи

F78 20 HID Предно светло, десно

F79 5 модул за контрола на патувањето (C-CM)

Исто така види: P0132 код за проблеми

F80 Не се користи

F81 Не се користи

F82 15 Реле за миење на задната страна

F83 Не се користи

F84 20 Реле за паркирно светло за влечење на приколка

F85 Не се користи

F86 7,5 EVAP контролен електромагнет за вентилација на канистерот, PCM реле за напојување, контролен модул за погон (PCM) – 3,5L/3,7L TIVCT

F87 5 Run/ Реле за стартување

F89 5 Предни светла, лево – со адаптивни фарови

F90 10 контролен модул за погон (PCM), контролен модул за пренос (TCM)

F91 10 модул за контрола на патувањето (C-CM) – 3,5L/3,7L TIVCT 5 Контролен вентил за температура, грејач на течноста за пренос – 2,0L GTDI

F92 10 Систем против блокирање на сопирачките (ABS) модул

F93 5 дувалка реле на моторот, реле за одмрзнување на задното стакло

Спојување на контролниот модул за каросерија (BCM) F94 30

F95 Не се користи

дијаграм за осигурувачи Ford Edge за 2013 година за контролен модул на каросеријата

Fl 30 Мотор со напојување на прозорецот, предна страна на возачот

F2 15 Не се користи

F3 30 Мотор на електричен прозорец, совозачка предна страна

F4 10 Светилка за кутија за ракавици. Внатрешни светла, ретровизори

F5 20 сабвуфер, модул за обработка на аудио дигитален сигнал (DSP)

F6 5 модул за монитор на притисокот во гумите (TPM)

F7 7.5 Полно седиштепрекинувач – со меморија Модул за возачко седиште (DSM) – со меморија Прекинувач за надворешни ретровизори

F8 10 Не се користи

F9 10 Модул за подигнување / багажник (LTM)

F10 10 Реле за бришачи, реле за задна миење

F11 10 Кластер на табла со инструменти (IPC), Модул за дисплеј со глава (HUD)

F12 15 Светла за локви, Светла за гребење, внатрешно осветлување, позадинско осветлување

F13 15 Десно предни паркинг/трепкачи – трепкач. Реле за влечење на десното стоп/вртење на приколката – трепкач, Склоп на десно задно светло – трепкач

F14 15 Предни леви паркирни/вртежни светла – трепкач, Лево стоп/вртечко светло за влечење на приколката – трепкач. Склопот на задните леви светла – трепкач

F15 15 Високо монтирана стоп светла, реле за стоп светла, Единица за внатрешни ретровизори за автоматско затемнување – рикверц, Склопови на задни светла – резервна светилка

F16 10 Десно предно светло – ниско зрак

F17 10 Лево предно светло – средно светло

F18 10 Преклопување на менувањето на сопирачките, реле за ослободување на задните седишта, контролен модул за погон (PCM), пасивен трансивер против кражба – без IA. Тастатура за влез без клуч – без IA, прекинувач Старт/Стоп – со IA

F19 20 модул за аудио дигитална обработка на сигнали (DSP). Аудио засилувач

F20 20 Активатори за заклучување на вратата – без IA

F21 10 Не се користи

F22 20 Horn

F23 15 Модул за далечински функционален актуатор (RFA) , Модуло за контрола на предното осветлување (FLM), контролен модул на управувачката колона (SCCM)

F24 15 Приклучок за податочна врска (DLC), контролен модул на управувачкиот столб (SCCM)

F25 15Заклучување на вратата, модул за подигнување / багажник (LTM)

F26 5 модул на системот за глобално позиционирање (GPSM)

F27 20 Далечински функциски актуатор (RFA) модул

F28 15 Прекинувач за палење – без IA, прекинувач Старт/Стоп – со IA

F29 20 Модул за интерфејс на предни контроли (FCIM), модул за контрола на аудио (ACM). Модул за интерфејс на предна контрола / дисплеј (FCDIM) – без SYNC GEN 2, модул за интерфејс на протокол за дополнителна опрема (APIM) – со SYNC

F30 15 Реле за влечење на приколка за паркирање, фарови – паркирно светло. Предни паркирни ламби паркирно. Помошни паркинг светла – Ивица

F31 5 Не се користи

F32 15 Прекинувачи за заклучување на вратите. Мотори на електрични прозорци, Прекинувачи за прилагодување на прозорците, Единица за автоматско затемнување на внатрешните ретровизори. Склоп на мотор на панелот за отворање на покривот

F33 10 Не се користи

F34 10 Модул за греење на левото задно седиште. Контролни модули за откривање странични пречки, модул за помош при паркирање (PAM), модул за видео камера

F35 5 Head Up Display (HUD) – со адаптивна контрола на патувањето

F36 10 модул за греење на воланот (HSWM)

Исто така види: Дијаграм со осигурувачи на GMC Јукон од 2004 година

F37 10 Активатор на врата во режим на влез на воздух – 3.5L13.7L TIVCT

F38 10 Не се користи

F39 15 Предни светла – долго светло

F40 10 Задни Склопови на светилки – светла за паркирање Светилки за регистарски таблички, Осветлени апликации на подигната врата – паркирно светло

F41 7.5 Контролен модул за ограничувања (RCM). Модул за систем за класификација на патници (OCSM)

F42 5 блокада за менување на сопирачките – Помош за степен 2.0L GTDI

F43 10 Не се користи

F44 10 Не се користи

F45 5Не се користи F46 10 HVAC модул

F47 15 Светла за магла. Светилки за свиоци

F48 30 c.b. Главен прекинувач за прилагодување на прозорецот, прекинувач за прилагодување на прозорецот, совозачка страна

2013 Ford Edge дијаграм за осигурувачи за разводна кутија на батерија со висока струја

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.