Дијаграм со осигурувачи за лавина на Шевролет од 2004 година

 Дијаграм со осигурувачи за лавина на Шевролет од 2004 година

Dan Hart

2004 Chevrolet Avalanche дијаграм на осигурувачи

2004 Chevrolet Avalanche дијаграм со осигурувачи за кутија со осигурувачи на таблата со инструменти

1 IGN 3 Fuse 10A HVAC Components, Електронска контрола на суспензијата (ESC) Компоненти, модули за загревање на седиштата-задни, управување со задни тркала

2 ECC осигурувач 10A Контролно собрание HVAC-заден помошен додаток

3 DDM осигурувач 15A Модул за возачка врата (DDM)

4 VEH STOP осигурувач 15A Задни/стоп и трепкачи-задни, Контрола на придвижувачот на гас

5 IGN 0 Осигурувач 10A Сензор за заклучување, Автоматски менувач, Контрола на погонската единица

6 RR WPR Осигурувач 15A Заден прекинувач за WiperlWasher

7 4WD осигурувач 15A Активатор на предна оска, футрола за контрола на менувачот

8 TBC IGN 0 Осигурувач 10A Контролен модул за тело (BCM)

9 CRUISE Осигурувач 10A Прекинувач за контрола на патувањето, сензор за брзина/положба на воланот

10 HVAC 1 осигурувач 10A HVAC контролен модул, HVAC актуатори

11 HTPJAC осигурувач 30A Контролен модул HVAC

12 SEC ACCY осигурувач 10A Дополнителни одредби

13 VEH CHMSL Осигурувач 10A Централно монтирана стоп светла (CHMSL)

14 осигурувач за сопирачки 10A прекинувач за стоп светла, електронски модул за контрола на сопирачките (EBCM), прекинувач за контрола на тракцијата

15 WS WPR Осигурувач 25A Модул за бришач на шофершајбната

16 PDM осигурувач 10A Модул за предна патничка врата (FPDM)

17 TBC 28 Осигурувач 15A Контролен модул на телото (BCM)

18 TBC 2C Осигурувач 15A Контролен модул за каросерија (BCM)

19 AUX PWR 2 Осигурувач 20A Дополнителен приклучок за струја-D-столб

20 TBC ACCY Осигурувач10A контролен модул на каросеријата (BCM)

21 RT TRLR ST/TRN Осигурувач 10A жици за приколка

22 LT TRLR ST/TRN Осигурувач 10A Овозможување на приколка

23 TBC 2A Осигурувач 15A Модул за контрола на каросеријата (BCM)

24 LOCKS Осигурувач 20A Релеи за заклучување/отклучување на вратата

25 FLASH осигурувач 25A Трепкач/Модул за трепкање опасност

26 RT TRN Осигурувач 10A Трепкач Светилки-десно, лампи-маркери-десно, модул за предна патничка врата (FPDM), табла со инструменти (IPC)

27 LT TRN Осигурувач 10A Трепкачи-лево, Светилки за маркери-лево, Модул за возачка врата (DDM ), Кластер на табла со инструменти (IPC)

Реле за заклучување на покренувачот на бравата на вратата, склопување на бравата на вратата LR/RR L ВРАТА 12 WAY-BLACK Блок осигурувач лев I/P C4 (појас на возачката врата)

ОТКЛУЧЕТЕ ГО ЗАДНИ МАГЛА ЗА ОДБЛОЧУВАЊЕ Релето за заклучување на вратата, склопување на бравата на вратата LR/RR RR МАГЛО ЛП реле задни светла за магла (извоз)

Релето за ОТКЛУЧУВАЊЕ НА ВОЗАЧОТ не се користи

ТЕЛО 12 – Блок на осигурувачот WAY BROWN Лево I /P C3 (Поврзување на каросеријата)

Исто така види: Заменете ја батеријата од сензорот за притисок во гумите

CB LT DOORS 25A Прекинувач за прозорци LR, Модул за возачка врата (DDM)

2004 Chevrolet Avalanche Relay Block

Дијаграм со осигурувачи на Chevrolet Лавина за 2004 година за кутија со осигурувачи под капак

STUD # 1 40A жици за приколка, автоматска контрола на нивото (ALC) реле на компресорот

MBEC 1 50A SEAT CB. RT DOOR CB

ДУВАЧ 40A Мотор за дување

LBEC 2 50A LOCKS Осигурувач. DDM осигурувач, PDM осигурувач, ECC осигурувач, AUX PWR 2 осигурувач

STUD #2 30A жици за приколка

ABS 60A електронски модул за контрола на сопирачките (EBCM)

VSES/ECAS 60AЕлектронски модул за контрола на сопирачките (EBCM)

IGN A 40A Ignition Switch RUN. СТАРТ. RUN/START/ACCY

IGN B 40A Прекинувачот за палење RUN/ACC, RUN/START

LBEC 1 50A FLASH Осигурувач, TBC 2A Осигурувач. Осигурувач TBC 2B. Осигурувач TBC 2C. LT DOORS Осигурувач

TRL PARK 15A ожичување на приколката

RR PARK 10A Надворешни ламби-Десно задно, пропустливи светилки-десно

LR PARK 10A Надворешни ламби-Лево задно. Просторни светилки-лево

PARK LP реле – TRLR PARK Осигурувач, LR PARK Осигурувач, RR PARK Осигурувач, FRT PARK, INT PARK Осигурувач, DRL реле (извоз)

STARTER реле – стартер

Исто така види: Дијаграм со осигурувачи на Ford Explorer и дијаграм со осигурувачи на Меркур планинар од 2007 година

INTPARK 10A ID светилка

STOP LP 25A прекинувач за стоп светла

TBC BATT 10A контролен модул за тело (BCM). Модул PASS-Key

SUNROOF 25A реле за сончев покрив

SEC 82 30A реле за светилник на покривот

4WS 15A Контролен модул за управување со задните тркала, електромагнет за вентилација на канистер со емисија на испарување (EVAP)

RR HVAC 30A I-IVAC Контролно собрание-Заден помошен додаток

AUX PWR 20A Додатни приклучоци за напојување. Помошни приклучоци за напојување

IGN 1 реле – SBA осигурувач, ETC/ECM осигурувач, PCM 1 осигурувач, INJ 1 осигурувач, INJ 2 осигурувач

PCM 1 15A контролен модул за погон (PCM). Сензор за масовен проток на воздух (MFS). Соленоид за прочистување на канистер со емисија на испарување (EVAP), сензор за состав на гориво, реле за секундарна пумпа за гориво

ETC/ECM 15A Контрола на побудувачкиот гас (TAC)

INJ 1 15A Вбризгувачи на гориво-непарен број. Калеми за палење-непарно-нумерирани

INJ 2 15A инјектори за гориво-парен-нумерирани. Калеми за палење-парен-нумерирани

IGN E10A NC COMP реле, прекинувач за паркирање/неутрална положба (PNP), прекинувач за трепкачи/повеќефункционален прекинувач, компоненти за израмнување на фаровите

RTD 30A автоматска контрола на нивото (ALC) компресор, електронска контрола на суспензијата (ESC) модул<6 4>TRL B/U WA контролен модул за тело (BCM). Инсталирање на приколка. Резервен аларм

PCM B 20A контролен модул за погон (PCM)

PRIME FIPMP реле — пумпа за гориво

02A 15A загреани кислородни сензори-пред катализаторот

B/U LP 20A Прекинувач за паркирање/неутрална положба (PNP)

RR DEFOG 30A DEFOG реле

HDLP-Hl реле – HI HDLP-LT осигурувач, HI HDLP-RT осигурувач

02B 15A загреани кислородни сензори-по катализаторот

SIR 15A сензор и дијагностички модул за врзување на надувување (SDM), модул за мемориско седиште-патник. Внатрешно ретровизор

FRT PARK 10A Парк/Тум сигнални светилки-предни, маркери-предни светилки

DRL реле — DRL осигурувач

SEO ION 10A DEFOG реле. Кластер на панели со инструменти (IPC). Контролен модул за сензор за заден објект

TBC IGN 1 10A контролен модул за каросерија (BCM)

HI HDLP-LT 10A фар-долго светло-лево

LH HID 20A Баласт за фарови- Лево

DRL 10A DRL реле (домашно), дневни светилки (извоз)

IPC/DIC 10A табла со инструменти (IPC)

HVAC/ECAS 10A HVAC контролен модул

CIG LTR 15A запалка, конектор за податочна врска (DLC)

HI HDLP-RT 10A фар-долго светло-десно

HDLP-ниско реле LO HDLP-LT осигурувач

AC COMP реле AC компресорСклопување на спојката

AC COMP 10A AC COMP реле

RR WPR 25A Модул за бришач на прозорец-заден

RADIO 15A компоненти за забава на системот

SEO B1 15A Табла со инструменти Кластер (IPC), реле за задни светла за магла. Надземна конзола, прекинувач за светилник на покривот LO HOLP-LT 10A фар-средно светло-лево, баласт на предни светла-лево

BTSI 10A прекинувач за стоп светилка

CRANK 10A контролен модул за погонска единица (PCM)

LO HDLP-RT 10A фар-средно светло-десно. Баласт на фарови-десно

FOG LP реле FOG LP Осигурувач

FOG LP 15A FOG LP реле

HORN реле HORN Осигурувач

W/S WASH Реле W /S WASH Осигурувач

W/S WASH 15A W/S WASH реле

INFO 15A Модул за интерфејс за комуникација на возилото (VCIM). Склопување за забава на задните седишта (RSE). Уред за далечинско репродукција-ЦД-плеер

RADIO AMP 30A аудио засилувач

RH HID 20A Headlight Ballast-Dight

HORN 15A Horn-Left. Сирена-десно

EAP 15A Електронски прилагодливи педали (EAP) реле

TREC 30A Мотор за шифрирање на кутијата за пренос, контролен модул за менување на менувачот

SBA 15A дополнителен мотор на пумпа за помош при сопирање

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.