Дијаграм со осигурувачи на Форд Таурус од 2015 година

 Дијаграм со осигурувачи на Форд Таурус од 2015 година

Dan Hart

Дијаграм на осигурувачи на Ford Taurus 2015

Кликнете овде за 2015 Ford Taurus Firing Order, празнина и вртежен момент на свеќичката, капацитети на течности

Има многу повеќе информации на оваа страница за вашето возило.

За да најдете дијаграми на осигурувачи, кликнете овде

За да најдете локации на реле, кликнете овде

За да најдете локации на сензори, кликнете овде

За да ги најдете локациите на модулите, кликнете овде

За да најдете локации на префрлување, кликнете овде

Да најдете нарачка за отпуштање, кликнете овде

За да ги најдете најчестите кодови за проблеми и поправки за вашето возило, кликнете овде

Форд Таурус дијаграм со осигурувачи или Разводна кутија за батерии и паметна разводна кутија

Овој пост од дијаграмот за осигурувачи на Ford Taurus 2015 прикажува две кутии со осигурувачи; разводна кутија за батерии/кутија за распределба на енергија сместена под хаубата и контролен модул на каросеријата

дијаграм за осигурувачи на Ford Taurus 2015 за разводна кутија за батерии

F1 50 Полициска задна точка за напојување

F2 50 Полициска задна точка за напојување

F3 – Не се користи

F4 ​​30 Мотор за бришачи на шофершајбната, реле за бришачи

F5 50 Модул за систем за противблокирање на сопирачките (ABS)

F6 40 Police B+

F7 30 Не се користи

F8 20 Модул на панелот за отворање на покривот

F9 20 Power Point конзола, задна

F16 40 Police B+

F17 – Не се користи

F18 40 мотор со вентилатор

F19 30 Стартер мотор

F20 20 Power point, табла со инструменти (полиција), Power point, конзола напред

F21 20 Модул за загревање на задните седишта

F22– Не се користи

F23 30 Модул за возачко седиште (DSM), прекинувач за контрола на седиштата, предна страна на возачот

F24 40 Полициско реле за трчање/поаѓање

F26 40 Реле за одмрзнување на задното стакло

F27 20 Power Point 1, Табла со инструменти (полиција), запалка напред (полиција)

F28 30 Модул за седишта со двоен контролиран клима (DCSM)

F29 40 Ладење на моторот реле на вентилаторот #1

F30 40 Реле на вентилаторот за ладење на моторот #2

F31 25 Мотори и релеи на вентилаторот за ладење на моторот

F39 – Не се користи

F40 30 Мотор за паметни прозорци на левиот преден прозорец (без полиција)

40 Police B+ (Полиција)

F41 30 Мотор за паметно лево задно стакло

F42 30 Контролен прекинувач за седишта, патник

F43 20 Модул за систем против блокирање на сопирачките (ABS)

F45 5 модул за сензор за дожд

F50 15 Надворешни ретровизори, решетка за одмрзнување на задното стакло

F56 20 Не користен

F57 20 HID фар, лево

F58 10 Генератор

F59 10 прекинувач за положба на педалот за сопирачките (BPP)

F60 10 Не се користи

F61 – Не се користи

F62 10 A/C реле за спојката

F63 15 Не се користи

F64 15 Не се користи

F65 30 Пумпа за гориво реле, контролен модул за погон (PCM), контролен модул на пумпата за гориво, инјектори за гориво

F67 20 Масовен проток на воздух/температура на влезниот воздух (MAF/IAT), променливо време на брегаста осовина (VCT) 11, 12, 22, EVAP електромагнет за вентилација на канистерот (GTDI), вентил за прочистување на канистерот EVAP, сензори за загревање кислород (HO2S) 12 и 22, универзални сензори за загревање кислород 11 и 21

F68 20 приклучоци за намотување (COPs), трансформатор за палењеКондензатор

F69 20 контролен модул за погон (PCM)

F70 15 A/C реле за спојката, модул за погон на сите тркала (AWD), активирач на блендата на решетка, турбополнач (TC) Електричен вентил на регулатор на отпадна врата, Бајпас на турбополнач (TCBY), компресор со променливо поместување однадвор контролиран (EVDC)

F73 20 Police run/start relay

F74 20 Police run/start relay

F78 20 HID предни светла, десно

F79 5 модул за контрола на патувањето (C-CM)

F80 25 Релеи на левата и десната табла, LED релето што трепка Deckild, контролното реле за заден трепкач

F81 20 полициски дамки

F82 – не се користи

F83 – не се користи

F84 – не се користи

F85 – не се користи

F86 7.5 Електромагнет за контрола на вентилациониот канистер за испарување – (TIVCT), реле за напојување PCM Контролен модул за погонска единица (PCM)

Исто така види: Цена за замена на калемот за палење

F87 5 реле за работа/поаѓање

F89 5 Контролен модул за серво волан, (PSCM) реле на моторот на вентилаторот

F90 10 Контролен модул за погон (PCM)

F91 10 модул за контрола на патувањето (C-CM)

F92 10 Систем против блокирање на сопирачките (ABS) модул

F93 5 Реле за одмрзнување на задното стакло, реле за ослободување на полицискиот багажникот, реле со загреана црна светлина/реле за ретровизор, реле за работа/поаѓање

F94 30 Контролен модул на каросеријата (BCM)

F95 -20 Полициски старт

2015 Ford Taurus дијаграм за осигурувачи за модул за контрола на каросеријата

F1 30 Мотор на електричен прозорец, предна страна на возачот

F2 15 Контролен прекинувач на седиштата, погонска страна напред

F3 30 Електричен мотор на прозорецот, совозачка предна страна

F4 ​​10 Кутија за ракавицисветилка, реле за заштеда на батерии, светилка за багажникот, Светла за ретровизори,

Лумбални контролни модули, склоп на внатрешни/мапа светла

F5 20 Полициска напојување, модул за обработка на аудио дигитален сигнал (DSP)

F6 5 Не се користи

F7 7.5 Модул за возачко седиште (DSM) – со меморија Склоп на прекинувач на тастатура Модул за возачка врата (DDM)

F8 10 Не се користи

F9 10 Додатен протоколски модул за интерфејс (APIM), модул за интерфејс на предните контроли (FCIM), модул за монитор на притисок во гумите (TPM)

F10 10 Run/Acc Feeds,

F11 10 Далечински функциски актуатор ( RFA) модул Head Up Display (HUD) модул

F12 15 лампи во локва, Надворешни задни ретровизори Внатрешно осветлување, LED задно осветлување

F13 15 Десни предни трепкачи Склопување на десни задни светла – (полициска) десно задна стоп/вртечка светилка, склоп на десни фарови

F14 15 леви предни трепкачи- Склоп на лево задно светло – (полиција) Лево задно стоп/вртечко светло, склопување на леви фарови

F15 15 Високо монтиран стоп светла, реле за застанување, автоматско затемнување Единица за внатрешни ретровизори Склопови на задни светла Високо монтиран кондензатор за запирање, модул за сонце, светла за рикверц

F16 10 Десно предно светло - сноп

F18 10 Префрлување на сопирачките Преклопување (полициска) Погонска единица Контролен модул (PCM), пасивен примопредавател против кражба – без IA, склоп на прекинувач без клуч – без IA, прекинувач за старт/стоп – со менувач на подот IA

F19 20 Полициска опција

F20 20 Резени за врати, актуатор со далечински функции (RFA)модул

F21 10 Не се користи

F22 20 Сирена, реле за сирена

F23 15 Контролен модул на управувачката колона (SCCM), табла со инструменти (IPC)

F24 15 Приклучок за податочна врска (DLC), контролен модул на управувачкиот столб (SCCM)

F25 15 Ослободување стакло за подигнување

F26 5 прекинувач за старт/стоп – со IA, прекинувач за палење – без IA

F27 20 Module Remote Function Actuator (RFA)

F28 15 Не се користи

F29 20 Audio Control Module (ACM), Global Positioning System Module (GPSM)

<4 4>F30 15 Склопови на леви и десни фарови Леви и десни предни помошни паркирни светла

F31 5 Прекинувач за позиција на педалот за сопирачките (BPP), модул за далечински функционален автуатор (RFA), контролен модул за погон (PCM),

F32 15 Прекинувачи за заклучување на вратите, Мотори за напојување на прозорците, Главен прекинувач за прилагодување на прозорецот, Модул за сончање

F33 10 Не се користи

Исто така види: Како функционира вентилот за контрола на воздухот во мирување

F34 10 Модул за загревање на седиштата позади, Контролни модули за откривање на странични пречки Помош за паркирање Модул (PAM), видео камера за автоматско затемнување внатрешен ретровизор

F35 5 Модул за дисплеј со глава (HUD) – со адаптивна контрола на патувањето Сензор за температура/влажност во возилото, прекинувач за ниска брзина (полиција)

F36 10 Модул за греење на воланот (HSWM)

F37 10 Не се користи

F38 10 Автоматско затемнување внатрешен ретровизор Модул на панелот за отворање на покривот, Контролен прекинувач на панелот за отворање на покривот

F39 15 Предни светла – долго светло

F40 10 склопови на задни светла Светила за регистарски таблички, светла за рикверц

F41 7.5 Restraints Контролен модул(RCM),

F42 5 Police 4 функционална контрола

F43 10 Не се користи

F44 10 Не се користи

F45 5 Старт автобус

F46 10 HVAC модул

F47 15 Реле за светла за магла

F48 30 Прекинувачи за прилагодување на прозорецот

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.