Дијаграм со осигурувачи на Ford Taurus 2007 година

 Дијаграм со осигурувачи на Ford Taurus 2007 година

Dan Hart

2007 Форд Таурус дијаграм со осигурувачи

Овој дијаграм со осигурувачи на Форд Таурус од 2007 година прикажува две кутии со осигурувачи; разводна кутија за батерии/Дистрибутивна кутија за напојување сместена под хаубата и Паметна разводна кутија/Патнички оддел со осигурувачи сместена под цртичката лево од воланот, во близина на педалата на сопирачката. Форд вклучува и релеен центар.

Има многу повеќе информации на оваа страница за вашето возило.

За да најдете дијаграми со осигурувачи, кликнете овде

Да најдете локации на реле, кликнете овде

Исто така види: 2009 година Ford F150 4.6L V8 отпуштање наредба

За да најдете локации на сензори, кликнете овде

За да најдете локации на модулите, кликнете овде

За да ги најдете локациите на префрлување, кликнете овде

За да најдете нарачка за отпуштање, кликнете овде

За да ја пронајдете најчестите кодови за проблеми и поправки за вашето возило, кликнете овде

2007 Ford Taurus Fise Diagram Junction Box батерии

2007 Ford Taurus Fise Diagram Battery Junction Box

F1.01 60 Smart Junction Box

F1.02 30 PCM power relay

F1.03 60 Smart Junction Box

F1.04 10 прекинувач Вентилатор за ладење на моторот мотор 1

F1.05 40 Мотор на вентилатор за ладење на моторот

F1.06 – не се користи

F1.07 40 Реле за стартување, прекинувач за палење

F1 .08 – не се користи

F1.09 20 Реле за сопирање на вентилаторот за ладење на моторот

F1.10 20 Мотор на вентилатор за ладење на моторот 2

F1.11 50 Реле за одмрзнување на задното стакло 2

F1.12 – не се користи

F1.13 40 ABS контролен модул

F1.14 – не се користи

F1.15 20 ABSконтролен модул

F1.16 20 Реле за пумпа за гориво

F1.17 20 Задна контролна единица, менувач на ЦД

F1.18 10 Контролен модул за погон (PCM), A/ C реле за спојката, вентил за контрола на воздухот во празен од (IAC)

F1.19 – не се користи

F1.20 – не се користи

Исто така види: Локации на приградски сензори на Chevrolet 2010 година

F1.21 – не се користи

F1.22 5 Позитивен грејач за вентилација на картерот

F1.26 10 Генератор

F1.27 5 Задна контролна единица (RCU)

F1.28 15 AX4S/ 4F50N Пренос (7000), реле за спојката за климатизација, вентил за вентилација на канистер со емисија на испарување (EVAP), сензор за кислород (O2S), сензор за масовен проток на воздух (MAF)

2007 Ford Taurus дијаграм со осигурувачи Паметна разводна кутија

2007 Ford Taurus дијаграм со осигурувачи Паметна разводна кутија

F2.07 20 Реле за одмрзнување на задното стакло

F2.08 40 Реле на моторот на вентилаторот

F2. 10 30 автоматски прекинувач Дополнително реле, Прекинувач за прилагодување на седиштата

F2.11 10 фар, лево, средно светло

F2.12 15 фар, десно, фар, лево, долги светла

2>F2.13 – не се користи

F2.14 – не се користи

F2.15 10 Фар, десно, средно светло

F2.16 – не се користи

F2.17 15 Прекинувач за деактиватор, Прекинувач за позиција на педалата на сопирачките

F2.18 15 Паркинг реле за автоматско свети, Прекинувач за главно светло

F2.19 10 Индикатор за одмрзнување, Греење ретровизори

F2.20 10 Контролен модул за потпирачи, модул за сензор за тежина на седиштата

F2.21 15 Сензор за опсег на дигитален пренос (DTR) (коло за реле за стартување)

F2.22 15 Реле за миење на шофершајбната , Интегрирана контролна табла, Електрохроматска единица за внатрешно огледало, Инструменткластер, Паметна разводна кутија (SJB), Hot in Run или Acc

F2.23 30 Реле за работа/паркирање на бришачите, високо/ниско реле на бришачите, Мотор за бришачи на шофершајбната (17500)

F2. 24 – не се користи

F2.25 20 Запалка, предна

F2.26 20 Реле за заклучување на вратата, Реле за отклучување на вратата, Реле за отклучување на вратата на возачот, Реле за ослободување на капакот на багажниот простор

F2.27 10 Реле за одмрзнување на задното стакло, серво за контрола на брзината, контролен модул ABS, блокирање на менувањето на сопирачките, прекинувач за контрола на тракцијата, Активатор за мешавина на вратата, склоп на прекинувач за избирање функции

F2.28 15 Опсег на дигитален менувач ( DTR) сензор (обратна сигнал), Мултифункционален прекинувач (трепкачи)

F2.29 20 Power Point

F2.30 10 Реле за внатрешни светла, Реле за заштеда на батерија, Светилка во багажниот простор, Надворешно задно Прекинувач за огледало, светилка за кутија за ракавици

F2.31 10 модул за далечинска контрола на климата (RCC), реле на моторот на вентилаторот, Интегрирана контролна табла, прекинувач за притисок на цикличната спојка за климатизација

F2.32 10 Табла со инструменти (10849), Интегрирана контролна табла (18C858), Паметна разводна кутија (SJB), Топла при стартување или трчање, Индикатор за деактивирање на воздушното перниче за патници (PAD)

F2.33 15 Далечинска контрола на климата (RCC) модул, табла со инструменти, мултифункционален прекинувач, интегрирана контролна табла, Smart Junction Box (SJB) B+

F2.34 5 Smart Junction Box (SJB), Hot in Start

F2.35 10 Главна прекинувач за светло на Осветлување

F2.36 2 PCM реле за напојување

F2.37 25 Реле за предни светла за автоматско светло,Мултифункционален прекинувач, DRL

F2.38 15 Приклучок за податочна врска (DLC), реле за рогови

F2.39 – не се користи

F2.40 – не се користи

F2.41 – не се користи

F2.42 – не се користи

2007 Ford Taurus Relay Center

2007 Ford Taurus Fuse Diagram Relay Center

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.