Дијаграм со осигурувачи на Форд Круна Викторија 2007 година

 Дијаграм со осигурувачи на Форд Круна Викторија 2007 година

Dan Hart

Дијаграм со осигурувачи Ford Crown Victoria 2007

Овој дијаграм за осигурувачи Ford Crown Victoria од 2007 година прикажува две кутии со осигурувачи; разводна кутија за батерии/Дистрибутивна кутија за напојување сместена под хаубата и Централна разводна кутија/Патник со осигурувачи

На оваа страница има многу повеќе информации за вашето возило.

За да најдете дијаграми со осигурувачи, кликнете овде

За да најдете локации на реле, кликнете овде

За да најдете локации на сензори, кликнете овде

За да ги најдете локациите на модулите, кликнете овде

За да најдете локации на префрлување, кликнете овде

За да најдете нарачка за отпуштање, кликнете овде

За да ги најдете најчестите шифри за проблеми и поправки за вашето возило, кликнете овде

Дијаграм осигурувачи за разводна кутија за батерии Ford Crown Victoria 2007

2007 Ford Crown Victoria Дијаграм со осигурувачи на разводна кутија за батерии

1 30 Прекинувач за палење

2 20 Единица на панелот за отворање на покривот, надземна конзола, место светилка, LH страна, точка светилка, RH страна

3 10 контролен модул за погон (PCM), електромагнет за контрола на вентилациониот канистер EVAP

4 20 Реле на пумпата за гориво

5 10 Модул за динамика на возилото (VDM)

6 15 Генератор

7 30 PCM реле за напојување

8 20 Модул за врата на возачот (DDM)

9 15 реле за калеми за палење

10 20 реле за ролна

Исто така види: Ресетирање на предупредувачкото светло за ABS за Challenger, Charger, DART, Magnum, 300

11 15 A/C реле за спојката

12 20/25(1) засилувач на сабвуфер, блок на релето со трепкачи за итни случаи

13 20 PowerPoint

14 20 Прекинувач за положба на педалата на сопирачките, прекинувач за деактивирање

15 15 Маглареле за светилка

16 20 Модул за греење на седиштата, напредна страна на возачот, модул за греење на седиштето, предна страна на совозачката

17 – Не се користи

18 – Не се користи

19 15 Вбризгувач на гориво 1, Вбризгувач на гориво 2, Вбризгувач на гориво 3, Вбризгувач на гориво 4, Вбризгувач на гориво 5, Вбризгувач на гориво 6, Вбризгувач на гориво 7, Вбризгувач на гориво 8

20 15 Контролен Модул за погон (PCM)

21 15 реле за спојка за климатизација, вентил за управување со пареа, Сензор за загревање кислород (HO2S) #11, Греен кислороден сензор (HO2S) #12, загреан кислород, сензор (HO2S) #21, сензор за загревање кислород (HO2S) #22, пренос од 4R70W, системски модул EGR (ESM), загреан PCV, сензор за масовен проток/температура на влезниот воздух (MAF/IAT)

22 20 реле за полициска кутија за ракавици/центар за осигурувачи

23 20 Вграден осигурувач, Полициско светло реле/центар со осигурувачи

Исто така види: Прозорецот оди нагоре, но не надолу

24 10 Надворешен ретровизор, десно, Надворешен ретровизор, лево, Прекинувач за одмрзнување на задното стакло

101 40 Реле на моторот на вентилаторот

102 50 Модул за вентилатор за ладење на моторот

103 50 Централна разводна кутија (CJB)

104 40 Централна разводна кутија (CJB)

105 30 Стартер реле

106 40 Модул за систем за противблокирање на сопирачките (ABS)

107 40 Реле за одмрзнување на задното стакло

108 20 Краевите во ременот

109 20 Противблокирање Модул за систем за сопирање (ABS)

110 30 Мотор за бришачи на шофершајбната

111 50 Краевите во ременот, приклучок за полициски додаток

112 30/40(1) Реле за компресор за воздушно потпирање, Полициско напојно реле

113 50 Завршува во ремен, Полициско светло реле/осигурувачцентар

114 50 Полициска шипка реле/центар со осигурувачи, Краевите во ременот, Полициски дополнителен приклучок

115 50 Полициска помошна разводна кутија, заден дел, Полициска шипка реле/центар со осигурувачи, завршува во ремен

116 50 Полициски приклучок за дополнителен приклучок

117 50 Полициски дополнителен конектор

118 50 Полициска помошна разводна кутија, задна страна, реле за полициски светлосни шипки/центар за осигурувачи

601 20 Прекинувач Прекинувач за прилагодување на седиштето, возачката страна напред, Прекинувач за прилагодување на седиштата, совозачка страна напред, Прекинувач за лумбално нагодување, страна на возачот, Прекинувач за лумбално прилагодување, совозачка страна, Decklid (само за полиција), Прекинувач за ослободување на капакот на багажниот простор 2

602 20 Реле за дополнителна опрема за прекинувачи

(1) полиција

2007 Ford Crown Victoria дијаграм на осигурувачи на централна разводна кутија

2007 Ford Crown Victoria Central Junction Box Осигурувач Дијаграм

1 10 Сензор за опсег на дигитален пренос (DTR)

2 7.5 Прекинувач за надворешни ретровизори, Прекинувач за заклучување на вратата, страна на возачот, Прекинувач за заклучување на вратата, совозачка страна, Модул за возачка врата, Багажен простор Прекинувач за ослободување на капакот 1, Група инструменти

3 5 Аудио единица

4 10 Сензор за автоматско светилка, Контролен модул за осветлување

5 7,5 Контролен модул за осветлување

6 7,5 Модул за контрола на осветлувањето

7 10 Мотор за бришачи на шофершајбната

8 10 Модул за електронска автоматска контрола на температурата (EATC)

9 7.5 Прекинувач за грејачот на седиштата, страна на возачот, Прекинувач за заклучување на вратата, возач страна, Прекинувач за заклучување на вратата, совозачка страна, Грејач на седиштапрекинувач, совозачка страна, Надземна конзола, Електрохроматски внатрешен ретровизор, Единица за отворање на покривот, Аудио единица, Модул за антена, Реле за дополнителна опрема, Полициско реле за напојување

10 15/(1)20 Мултифункционален прекинувач

11 15 Мултифункционален прекинувач

12 15 Аудио единица

13 10 ABS контролен модул, модул за воздушно потпирање, табла со инструменти

14 15 Прекинувач за покривни светилки за такси, Прилагодлив прекинувач за педали

15 10 Склоп на прекинувач за избор на функции, модул за електронска автоматска контрола на температурата (EATC),  реле на моторот на вентилаторот

16 20 Приклучок за податочна врска (DLC), запалка, предна

17 10 Активатор на вратата за мешавина на температура, склоп на прекинувач за избирање функции, Модул за загревање на седиштето, модул за загревање на седиштето напред, модул за греење на седиштето, предна страна на совозачот, Преклопување на менувачот на сопирачките

18 15 Контролен модул за осветлување

19 10 Осветлување контролен модул

20 10 Сензор за опсег на дигитален пренос (DTR)

21 10 Контролен модул за осветлување

22 10 Индикатор за деактивирање на воздушното перниче за патници (PAD), Контролен модул за ограничувања, патник модул за сензор за класификација

23 15 Мултифункционален прекинувач, Контролен модул за осветлување

24 10 Пасивен трансивер против кражба, реле за калеми за палење

25 15 Контролен модул за осветлување

26 10 Група инструменти, Контролен модул за осветлување, реле за одмрзнување на задното стакло, Контролен прекинувач на менувачот, Менувач на подот

28 7.5 Контролен модул за осветлување, Преклопување на менувачот на сопирачките, Контрола на ABSмодул

31 5 Контролен модул за осветлување

33 10 Модул за сузбивање пожар, рачен прекинувач за сузбивање пожар

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.