Дијаграм со осигурувачи на Форд Фокус од 2007 година

 Дијаграм со осигурувачи на Форд Фокус од 2007 година

Dan Hart

Дијаграм со осигурувачи на Форд фокус 2007

дијаграм на осигурувачи на Форд фокус 2007

Овој дијаграм со осигурувачи на Форд фокус од 2007 година прикажува две кутии со осигурувачи; разводна кутија за батерии сместена под хаубата и Централна разводна кутија/табла со осигурувачи на патничкиот простор лоцирана под левата страна на таблата со инструменти

На оваа страница има многу повеќе информации за вашето возило.

За да најдете дијаграми со осигурувачи, кликнете овде

За да најдете локации на релето, кликнете овде

За да најдете локации на сензори, кликнете овде

За да ги најдете локациите на модулите, кликнете овде

За да најдете локации на префрлување, кликнете овде

За да најдете наредба за отпуштање, кликнете овде

За да ги најдете најчестите кодови за проблеми и поправки за вашето возило, кликнете овде

Фокус дијаграм со осигурувачи 2007 Дијаграм за осигурувачи за батерија Junction Box

Ford ГО ПРОМЕНИ ДИЈАГРАМОТ НА ОСИГУРУВАЧИТЕ за Battery Junction BOX на дел од моделската година. Значи, постојат ДВА распореди на дијаграм со осигурувачи во зависност од тоа кога е произведено вашето возило. Побарајте ги ознаките () за означување на рано и доцно производство

2007 дијаграм на Ford Focus осигурувач Разводна кутија за батерии

F1.1 40 Централна разводна кутија (CJB), серво за контрола на брзината, Контролен модул ABS

F1.2 – не се користи

F1.3 – не се користи

F1.4 30 Мотор на воздушна пумпа

F1.5 30 Контролен модул ABS

F1.6 50 Реле за контрола на вентилаторот со голема брзина, реле на вентилаторот за ладење на моторот

F1.7 40 Централна разводна кутија (CJB)

F1.8 30Систем за стартување, прекинувач за палење

F1.9 20 Електронски контроли на моторот, сензори за загревање кислород (HO2S), палење на моторот, вбризгувачи на гориво, сензор за опсег на дигитален пренос (DTR), единица за рачката на менувачот до прекинувач за откажување на пребрзување на менувачот, Мотор Ладење, реле за пумпа за гориво

F1.10 1 генератор

F1.11 30 засилувач на сабвуфер

F1.12 15 прекинувач за инерција за исклучување гориво (IFS), модул за двигател на пумпата за гориво

F1.13 20 ABS контролен модул

F1.14 – не се користи

F1.15 не се користи

F1.16 10 Долно светло, лево

F1.17 10 Долно светло, десно

F1.18 15 Загреани кислородни сензори (HO2S)

F1.19 40 Мотор за дување на грејач

F1 .20 10 контролен модул за погон (PCM)

F1.21 10 A/C реле за спојката

F1.22 20 Долно светло, реле за средно светло

F1.23 15 Реле за долго светло и светла за магла

F1.24 не се користат

F1.25 – не се користат

F1.26 не се користат

F1.27 не се користат користен

F1.28 1 (1) ABS контролен модул

F1.29 10 серво за контрола на брзината, контролен модул ABS (2)

(1) Доцно производство

(2) Рано производство

2007 Ford Focus дијаграм со осигурувачи Дијаграм со осигурувачи за централна разводна кутија

2007 Ford Focus дијаграм со осигурувачи Централна разводна кутија

F2 .30 10 Главен прекинувач за светло

F2.31 20 Радио

F2.32 15 Генерички електронски модул (GEM)

F2.33 20 Табла за отворање на покривот

F2.35 7.5 Група инструменти, Контролен модул за грејач, реле за заштеда на батерија

F2.36 7.5 Штедач на батерија

F2.37 – некористен

F2.38 – не се користи

F2.39 2 реле за задржување напојување, реле за палење

F2.40 25 Решетка за одмрзнување на задното стакло

F2 .41 – не се користи

F2.42 10 стоп светла, контрола на брзината

Исто така види: Надградба на автомобилска батерија AGM?

F2.43 15 Бришач/мијалник, Заден, Табла за отворање на покривот

F2.44 15 дневна работа светилки

F2.45 7.5 Контролен модул за грејач

F2.46 – не се користи

F2.47 20 Запалка, напред

F2.48 10 Конектор за податочна врска (DLC)

F2.49 7.5 Греење ретровизор

F2.50 10 Светла за рикверц

F2.51 7.5 Индикатор за деактивирање на воздушното перниче за патници (PAD), седиште модул за сензор за тежина

F2.52 15 Греење на седиштата

F2.53 10 контрола на брзината, прекинувач за паркирање/неутрална положба (PNP)

F2.54 25 Прекинувач за прилагодување на главниот прозорец

F2.55 25 Напојување на Windows

F2.56 20 Бришач и мијалник

F2.57 7.5 Радио, група инструменти

F2.58 – не користен

F2.59 7.5 фарови, мултифункционален прекинувач

F2.60 7.5 Контролен модул за ограничувања

F2.61 7.5 Модул за пасивен трансивер против кражба, табла со инструменти

F2.62 7.5 аудио единица

Исто така види: Локации на сензорот за фокус на Форд 2008 година

F2.63 20 Генерички електронски модул (GEM)

F2.34 20 Horn

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.