Дијаграм со осигурувачи на Ford F150 од 2008 година

 Дијаграм со осигурувачи на Ford F150 од 2008 година

Dan Hart

2008 Ford F150 дијаграм со осигурувачи за централна разводна кутија во патничкиот простор

2008 Ford F150 дијаграм со осигурувачи

Овој дијаграм со осигурувачи Ford F150 2008 прикажува централна разводна кутија сместена во таблата со осигурувачи на патничкиот простор се наоѓа под цртичката и кутија за реле под хаубата.

Има многу повеќе информации на оваа страница за вашето возило.

За да најдете дијаграми со осигурувачи, кликнете овде

За да најдете локации на реле, кликнете овде

За да најдете локации на сензори, кликнете овде

За да најдете локации на модулите, кликнете овде

За да најдете локации на префрлување, кликнете овде

За да најдете нарачка за отпуштање, кликнете овде

За да ги најдете најчестите шифри за проблеми и поправки за вашето возило, кликнете овде

2008 Ford F150 дијаграм со осигурувачи за централна разводна кутија во патничкиот простор

2008 Ford F150 дијаграм со осигурувачи централна разводна кутија.jpg

1 10 Мотор за бришачи на шофершајбната, табла со инструменти (IC), контролен модул за аудио (ACM), прекинувач за палење

2 20 трепкач реле, Прекинувач за положба на педалата на сопирачките

3 7.5 Прекинувач за надворешни ретровизори, Прекинувач за контрола на седиштата, предна страна на возачот, Модул за возачкото седиште (DSM)

4 10 Заден модул за забава (RETM), напојување модул за преклопен ретровизор

5 7.5 Контролен модул за погон (PCM), сензор за автоматско светло/сончево оптоварување, HVAC модул, EATC, HVAC модул, EATC, електромагнет за вентилација на канистер со емисија на испарување

6 15 Главен прекинувач за светлоБезбедносен модул на возилото (VSM)

7 5 Аудио контролен модул (ACM)

8 10 HVAC модул, EMTC, HVAC модул, EATC, Надворешен ретровизор, страна на возачот, Надворешен ретровизор , совозачка страна

9 20 Реле за пумпа за гориво

10 20 Реле за влечење на приколка, паркирно светло, Реле за влечење приколка, светилка за рикверц

11 10 реле за спојка за климатизација, интегрирано електромагнет на краевите на тркалата

12 5 PCM реле за напојување

13 10 HVAC модул, EMTC, HVAC модул, EATC, реле за трепкач на индикатори, реле за загревање на задното стакло, Реле на моторот за вентилатор, Реле за влечење приколка, батерија полнење

14 10 сензор за опсег на дигитален пренос (DTR), реле за дневни светилки (DRL), прекинувач за деактиватор, прекинувач за климатизација, вентил за вентилација со загреан позитивен картер (PCV),

ABS модул, прекинувач за светла за рикверц, Помошна кутија за реле 1

15 5 Менувач на подот, Прекинувач за откажување на пребрзување, Табла инструменти (IC), Прекинувач за контрола на тракцијата

16 10 Прекинувач за положба на педалот за сопирачките

Исто така види: Форд не менува во вистинската брзина

17 15 Реле за светла за магла

18 10 Модул за помош при паркирање (PAM), Електронски компас, Единица за автоматско затемнување на внатрешните ретровизори, Модул за греење на седиштата, предна страна на возачот, Модул за греење на седиштето, предна страна на совозачот, Безбедност на возилото Модул (VSM), Помошна точка за напојување

19 10 Модул систем за класификација на патниците (OCSM), контролен модул за ограничувања (RCM)

20 10 Помошна точка за напојување

21 15 Инструмент Кластер (IC)

22 10 аудио контролен модул (ACM), прекинувач на панелот за отворање на покривот, вратапрекинувач за заклучување, совозачка страна, Прекинувач за заклучување на вратата, страна на возачот

23 10 Фар, десно

24 15 Реле за заштеда на батерија

25 10 Фар, лево

26 20 Хорн реле

27 5 Индикатор за деактивирање на воздушното перниче за патници (PAD), табла со инструменти (IC)

28 5 Модул за пасивен примопредавател против кражба, контролен модул за погон (PCM), гориво диода на пумпата

29 15 контролен модул за погон (PCM)

30 15 контролен модул за погон (PCM)

31 20 аудио контролен модул (ACM), сателитски дигитален радио приемник систем (SDARS) модул

32 15 Вентил за прочистување на канистер со емисија на испарување (EVAP), реле за спојка за климатизација, вентил за контрола на движењето на полнење (CMCV), спојка за електронски вентилатор, загреан сензор за кислород (HO2S) #11. Загреан кислороден сензор (HO2S) #21, сензор за масовен проток/температура на влезниот воздух (MAP/IAT), вентил за загреана позитивна вентилација на картерот (PCV), модул на системот EGR вентил со променливо време на брегаста осовина (VCT) 1, Променливо време на брегаста осовина (VCT) вентил 2, Сензор за положба на брегаста осовина

F33 15 Гребен кислороден сензор (HO2S) #12, Гребен сензор за кислород (HO2S) #22 4R75E пренос Калем за палење, Кондензатор трансформатор за палење, Кондензатор трансформатор за палење 1, палење<5 4>кондензатор на трансформаторот 2, калем во приклучок (COP) 1 – 8

34 15 Контролен модул за погон (PCM)

35 20 реле за светла за магла, реле за дневни светла (DRL), фарови , десно, фар, лево, табла со инструменти (IC), фарови за магла, главен прекинувач за светла

3610 Приклучок за влечење приколка, Паркин/стоп/вртежна ламба, десно задно, Мултифункционален прекинувач

37 20 Точка за напојување, конзола 1, Точка за напојување, конзола 2

38 25 Сабвуфер

40 20 дневни светла за возење (DRL) овозможуваат реле, Безбедносен модул на возилото (VSM), главен прекинувач за светла, мултифункционален прекинувач

42 10 Приклучок за влечење приколка, паркинг/стоп/вртежна ламба, лево задно, Мултифункционален прекинувач

101 30 Реле за стартување

102 20 Прекинувач за палење

103 20 Модул за систем за противблокирање на сопирачките (ABS)

105 30 Контролен модул за сопирачките на приколката

106 30 Ниско реле за приколка, полнење на батеријата

107 30 Безбедносен модул на возилото (VSM)

108 30 Контролен модул за седишта, совозачка страна напред

109 30 Прилагодлив прекинувач за педалата, прекинувач за контрола на седиштата, предна страна на возачот, Модул за возачко седиште (DSM)

110 20 Приклучок за податочна врска (DLC), запалка, преден

111 30 Мотор во насока на стрелките на часовникот (CW) 4 ×4 реле, мотор спротивно од стрелките на часовникот (CCW) 4×4 реле

112 40 Модул за систем против блокирање на сопирачките (ABS)

113 30 Мотор за бришачи на шофершајбната

114 40 Греење реле на задното стакло

115 20 Модул на панелот за отворање на покривот

116 30 реле на моторот на вентилаторот

117 20 Точка за напојување, Табла со инструменти

Исто така види: Сензор за коленесто вратило

118 30 Модул за греење на седиштата , возачка страна напред, Модул за загревање на седиштето, совозачка страна напред

401 30 CB електричен прекинувач за лизгање на прозорецот, назад, Модул на панелот за отворање на покривот, Прекинувач за прилагодување на главниот прозорец, Прекинувач за прилагодување на прозорецот, совозачка страна

Дијаграм со осигурувачи на Ford F150 од 2008 годинаРелејна дијаграма на релејна кутија за подвозје

Релејна кутија за подвозје F150

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.