Дијаграм со осигурувачи на Ford Escape и дијаграм со осигурувачи на Меркур Маринер од 2007 година

 Дијаграм со осигурувачи на Ford Escape и дијаграм со осигурувачи на Меркур Маринер од 2007 година

Dan Hart

2007 Ford Escape дијаграм со осигурувачи и дијаграм на Mercury Mariner со осигурувачи Разводна кутија за батерии

Овој дијаграм со осигурувачи Ford Escape од 2007 година и дијаграм со осигурувачи Mercury Mariner прикажува две кутии со осигурувачи; разводна кутија за батерии сместена под хаубата и паметна разводна кутија/табла со осигурувачи на патнички простор лоцирана на десната страна на централната конзола.

Има многу повеќе информации на оваа страница за вашето возило.

5>За да најдете дијаграми со осигурувачи, кликнете овде

За да најдете локации на релето, кликнете овде

За да најдете локации на сензори, кликнете овде

За да ги најдете локациите на модулите, кликнете овде

За да најдете локации на префрлување, кликнете овде

За да најдете отпуштање Нарачајте, кликнете овде

За да ги најдете најчестите кодови за проблеми и поправки за вашето возило, кликнете овде

2007 Ford Escape Fuse Diagram and Mercury Маринерски дијаграм за осигурувачи за разводна кутија за батерии

2007 Ford Escape Дијаграм за осигурувачи Разводна кутија за батерии

1 – не се користи

2 25A(1) Моќност на фаровите

3 25A(1) долги светла, трепкачи, внатрешни светла, моќност на фаровите

4 5A(1) Keep Alive Power (KA PWR)

5 15A(1) Загреан издув Сензори за гас за кислород (HEGO)

6 20A(1) Пумпа за гориво

7 40A(2) RUN/ACC реле – Електрохроматска единица внатрешно огледало (17700), запалка, предни и задни бришачи

8 30A(1) Контролен модул за погон (PCM) (12A650), инјектори и калем

9 15A(1) Алтернатор

10 30A(1)Греење на седиштата

11 10A(1) Контролен модул за погон (PCM) (12A650), хардверска единица за пренос

12 20A(1) Точка за напојување

13 20A(1) Светла за магла

14 15A(1) електромагнет на спојката за климатизација, реле за спојка за климатизација

15 30A(1) електромагнет систем против блокирање на сопирачките (ABS)

16 25A(1) Паметна разводна кутија (RUN/START)

17 50A(2) Палење (главно)

18 40A(2) Мотор на вентилатор

19 40A( 2) Реле за одложување на дополнителната опрема – Сабвуфер и 4X4

20 60A(2) ABS

21 40A(2) Паметна разводна кутија, реле со сирена

22 40A(2) Ладење Вентилатор – 2.3L

22 50A(2) Вентилатор за ладење – 3.0L

23 40A(2) Заден одмрзнувач, реле за паркирана светилка

24 40A(2) Високо/ Вентилатор со мала брзина – 2,3L

24 50A(2) Вентилатор со голема/ниска брзина – 3,0L

25 – Шант

R2 – PCM реле за напојување

R3 – Реле за пумпа за гориво

R4 – Реле за вентилатор за ладење

R5 – Реле на вентилатор со голема/ниска брзина 1

R7 – Реле за стартување

R8 – Реле за вентилатор со голема/ниска брзина 2

R9 – реле за светла за магла

R10 – реле за спојката за климатизација

D1 – не се користи

D2 – A /C Диода на спојката на компресорот

(1) мини осигурувач

(2) осигурувач за патрон

2007 Ford Escape дијаграм со осигурувачи и дијаграм за осигурувачи Mercury Mariner Smart Junction Box

2007 Ford Escape Fise Diagram Smart Junction Box

1 15A(1) паркирни светилки за влечење на приколка

2 5A(1) не се користат

3 15A( 1) Предни и задни паркирни светла

4 10A(1) Прекинувач за палење (11572)

5 2A(1) контролен модул за погон (PCM) (12A650), реле за пумпа за гориво, главен вентилатор реле,Реле на вентилатор со голема/ниска брзина 2,  Примопредавател за пасивен систем против кражба (PATS)

6 15A(1) Високо монтирана стоп светла, стоп светла, контролен модул за погон (PCM) (12A650), систем против блокирање на сопирачките ( ABS), контрола на брзината, Прекинувач за позиција на педалата на сопирачките

7 10A(1) Табла со инструменти, дијагностички конектор, прекинувач за напојување на ретровизорот, аудио единица

8 15A(1) Отвор за канистер

9 30A(2) Електрични брави за врати, Електрични седишта

10 15A(1) Греење ретровизори

11 15A(1) Подвижна покривка, компас, Електрохроматски внатрешен ретровизор

12 5A(1) Радио

Исто така види: Сами исклучете го светлото за проверка на моторот

13 – не се користи

14 – не се користи

15 30A(2) Електрични прозорци

15 15A сабвуфер

17 15A(1) SJB Logic, Долни светла

18 10A(1) 4X4

19 – не се користи

20 15A(1) Хорн

21 10A(1) Мотор за заден бришач, Заден бришач

15A(1) Мотор за заден бришач, Миење на заден бришач – Доцно производство

22 10A(1) Група инструменти

23 5A(1) не се користи

24 20A(1) Запалка за пури

25 20A(1) Мотор на преден бришач, Преден мијалник за бришачи

26 5A(1) Склоп на прекинувач за избирање функции

27 5A(1) Прекинувач за деактиватор

28 10A(1) Група инструменти

29 10A(1) Помош за паркирање назад

30 5A(1) не се користи

31 не се користи

32 10A(1) Прекинувач за прекумерно возење

33 15A(1) Контролен модул за врзување, патнички воздух Индикатор за деактивирање на торба (PAD), Сензор за класификација на патници (OCS)

34 5A(1) ABS контролен модул, ABS конектор за тестирање, контрола на брзината

35 5A(1) Модул за греење на седиштата,4X4

K1 – Рак/Придружно реле

K2 – Реле за работа/поаѓање

K3 – Реле за паркирана светилка

K4 – Задно реле за одмрзнување

К5 галантерија за одложено реле

(1) мини осигурувач

Исто така види: P0AA6 Prius без почеток

(2) осигурувач за патрон

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.