Дијаграм со осигурувачи на Chevrolet Equinox од 2010 година

 Дијаграм со осигурувачи на Chevrolet Equinox од 2010 година

Dan Hart

Дијаграм со осигурувачи на Chevrolet Equinox за 2010 година за кутија со осигурувачи и подна конзола

дијаграм на осигурувачи на Chevrolet Equinox 2010 година, дијаграм на теренски осигурувачи на GMC за 2010 година

Овој дијаграм за осигурувачи на Chevrolet Equinox од 2010 година GMC Terrainse, Дијаграмот е за кутија со осигурувачи под капакот сместена на страната на возачот и за подна конзола со осигурувачи сместена на совозачката страна.

2010 Chevrolet Equinox Fuse Diagram кутија со осигурувачи под капакот, 2010 GMC Теренски дијаграм со осигурувачи кутија со осигурувачи

Chevrolet Equinox дијаграм со осигурувачи 2010 Кутија со осигурувачи во моторниот простор

1 COOL FAN I Осигурувач F1UA Осигурувач 30A (LAF) 25A (LF1) вентилатор за ладење Реле со мала брзина 40A (LAF)

2 COOL FAN II Осигурувач F2UA Осигурувач 25A (LF1) Вентилатор за ладење Реле со голема брзина 3 ЗАДЕН DEFOG Осигурувач F3UA Осигурувач 30A Заден одмаглувач Решетка

4 WNDW RT Осигурувач F4UA Осигурувач 30A Прекинувач на прозорецот – совозач – заден прозорец

5 MSM Осигурувач F5UA Осигурувач 40A Контролен модул за меморија на седиштето (LTZ или SLT)

6 PWR SEAT LT Осигурувач F6UA Осигурувач 30A Прекинувач за прилагодување на седиштата – Возач

7 I/P BEC #1 Осигурувач F7UA Осигурувач 60A F4DA, F8DA, F10DA, F12DA, F16DA, F30DA, F34DA и F40DA Осигурувачи

Исто така види: 2010 Ford F150 5.4L V8 отпуштање наредба

8 I/P BEC #2 Осигурувач F8UA Осигурувач 60A F6DA, F20DA, F29DA, FDA1, FDA1 , F33DA, F35DA, F36DA, F37DA и F38DA Осигурувачи

9 STRTR Осигурувач F9UA Осигурувач 30A Стартер мотор

10 BRK/BSTR Осигурувач F10UA Осигурувач 40A Реле на мотор на пумпа за засилување сопирачки

11 S/ROOF Осигурувач F11UA Осигурувач 30A Мотор за покривен покрив (CF5)

12 ABS PUMP Осигурувач F12UA Осигурувач 40AЕлектронски модул за контрола на сопирачките

13 I/P BEC #3 Осигурувач F13UA Осигурувач 60A Додатно реле, Реле за логистички режим 1 (EXP), Дополнително реле F5DA, F7DA, F9DA, F11DA, F15DA и F19DA (без EXP )

14 WNDW LT Осигурувач F14UA Осигурувач 30A Прекинувач на прозорец – Возач и прекинувач за прозорец – Заден лев

15 ABS MDL Осигурувач F15UA Осигурувач 20A Електронски модул за контрола на сопирачките

16 TCM BATT Осигурувач F16UA Осигурувач 15A Склопување на автоматски менувач

17 PRK/LGHT Осигурувач F17UA Осигурувач 15A Приклучок за приколка (V92)

18 ECM BATT Осигурувач F18UA Осигурувач 10A Контролен модул на моторот

19 HTD MIR Осигурувач F19UA Осигурувач 10A Надворешен ретровизор – Возач (DL8 или DL9), Надворешен ретровизор – патник

(DL8 или DL9)

20 TRLR LT Осигурувач F20UA Осигурувач 10A Приклучок за приколка (V92)

21 LGM Осигурувач F21UA Осигурувач 30A Контролен модул на вратата за подигнување (TB5)

22 PWR LUM Осигурувач F22UA Осигурувач 20A Прекинувач за лумбална поддршка за седишта – Возач

23 TRLR RT Осигурувач F23UA Осигурувач 10A Приклучок за приколка (V92)

24 CNSTR VENT Осигурувач F24UA Осигурувач 10A Електромагнетниот вентил за вентилација со емисија на испарување

25 MIR MM Осигурувач F25UA Осигурувач 7.5A Контролен модул за огледало – лево (LTZ или SLT), надворешен заден поглед Прекинувач за огледало (без LTZ или SLT)

26 RVC BATT SNSR F26UA Осигурувач 5A Контролен модул на каросеријата

27  ЗАДЕН ACCY PWR OUTLET Осигурувач F27UA Осигурувач 20A Додаток приклучок за напојување – Заден

<4 28 WPR Осигурувач F28UA Осигурувач 25A Реле за контрола на брзината на бришачот на шофершајбната, реле за бришачи на шофершајбната

29 ЗАДЕН/WPR осигурувачF29UA Осигурувач 20A Реле заден бришач

30 A/C CMPRSR Осигурувач F30UA Осигурувач 10A Компресорска спојка за климатизација

31 ЗАДЕН ЗАТВОРЕН Осигурувач F31UA Осигурувач 15A Реле за ослободување на вратата за подигнување

32 Осигурувач F32UA Fuse 15A Horn – High Note, Horn – Low Note

33 RT HI BEAM Fuse F33UA Fuse 10A Headlight – десно долго светло

34 LT HI BEAM Fuse F34UA Fuse 10A Headlight – Left High Beam

35 EVEN INJ Fuse F35UA Fuse 20A Engine Control Module (LF1), калем за палење 2, калем за палење 4 и калем за палење 6 (LF1)

36 ODD INJ Fise F36UA Engine 20A Контролен модул, калем за палење 1, калем за палење 3 и калем за палење 5 (LF1)

37 WSW Осигурувач F37UA Осигурувач 15A Реле за пумпа за миење на задното стакло, реле пумпа за миење на шофершајбната

38 FRT FOG LA Осигурувач F38UA Осигурувач 15A Светилка за магла – лев преден (T96), светилка за магла – преден десен (T96)

39 O2 SNSR POST Осигурувач F39UA Осигурувач 15A загреан кислороден сензор (HO2S) Банка 1 Сензор 2 (LF1), Греење Сензор за кислород (HO2S) Банка 2 Сензор 2 (LF1)

40 ECM Осигурувач F40UA Осигурувач 20A Контролен модул на моторот

41 O2 SNSR PRE Осигурувач F41UA Осигурувач 15A Емисија на испарување (EVAP) Електричен вентил на канистер за чистење , Загреан кислороден сензор (HO2S) 1 (LAF), Греен кислороден сензор (HO2S) 2 (LAF), Сензор за загревање кислород (HO2S) Банка 1 Сензор 1 (LF1), Загреан кислороден сензор (HO2S) Банка 2 Сензор 1 (LF1) , Сензор за масовен проток на воздух (MAF)/Сензор за температура на влезниот воздух (IAT)

42 TCM Осигурувач F42UA Осигурувач 15A Автоматски менувач

Исто така види: Табела со големина на приклучокот за одвод на масло

43 MIR ОсигурувачF43UA Осигурувач 7.5A надувувачко врзување Индикатор за вклучување/исклучување на воздушно перниче за патници, внатрешен ретровизор (ISRVM)

44 CCM Осигурувач F44UA Осигурувач 10A Модул за контрола на проток на пумпа за гориво

45 Не се користи Не се користи N/ A Не користен

46 RDM осигурувач F46UA Осигурувач 15A Заден диференцијален контролен модул за спојката

47 LGM LOGIC Осигурувач F47UA Осигурувач 15A Модул за подигнување (LGM) (TB5)

48 I/ P BEC Осигурувач F48UA Осигурувач 25A HVAC, MIL и SDM MDL IGN Осигурувачи

49 HTD/SEAT FRT Осигурувач F49UA Осигурувач 25A Контролен модул за греење на седиштето (KA1 без LTZ или SLT), Мемориски модул за седиште (MSM) (KA1 со LTZ или SLT)

50 CCM осигурувач F50UA Осигурувач 25A Контролен модул за проток на пумпа за гориво

51 ECM осигурувач F51UA Осигурувач 10A Контролен модул на моторот

52 ЗАДЕН КАМЕР Осигурувач F52UA Осигурувач 5A Задна камера (UVC)

53 EPS F53UA Осигурувач 80A Контролен модул за серво волан (LAF)

54 заден реле за одмаглување KR5 – реле за заден одмаглувач

55 COOL FAN LO реле Реле KR20C – Реле со ниска брзина на вентилаторот за ладење

56 ГЛАВА СВЕТИЛКА HI реле KR48 – Реле за долго светло на фарот

57 реле за CNTRL COOL FAN Реле KR20E – Реле за контрола на брзината на вентилаторот за ладење

58 WPR ON/OFF CNTRL реле KR12B – реле за бришачи на шофершајбната

59 A/C CMPRSR реле KR29 – Реле за спојката на компресорот за климатизација

60 WPR HI/LO SPD реле KR12C – Реле за контрола на брзината на бришачите на шофершајбната

61 реле за светла за магла KR46 реле – реле преден светла за магла

62 ENG CNTRL реле KR71 реле – реле на контролниот модул на моторот

63STRTR реле KR27 реле – реле за стартер

64 RUN/CRNK реле KR74 – реле за палење

65 COOL FAN HI реле KR20D Реле – вентилатор за ладење со голема брзина реле

66 BRK/BSTR реле KR14 Реле – Реле за мотор на пумпа за засилување на сопирачките

КР3 реле-реле ролна

KR6 реле-реле пумпа за миење на задни прозорци

КР7 реле-реле за заден бришач

KR11 реле-реле пумпа за миење на шофершајбната

KR53 реле-реле за паркирање на светилка

KR63L реле-реле за запирање/трепкачка светилка – лево

KR63R -Реле за запирање/трепкач на приколка – десно

KR95A реле за ослободување на вратата

67 ТЕСТ ТОЧКА (228A)- Пумпа за миење на шофершајбната

68 ТЕСТОТНА ТОЧКА (392) -Пумпа за миење на шофершајбната

69 ТОЧКА НА ИСПИТУВАЊЕ (393)-Мотор на заден бришач

70 ТЕСТОТНА ТОЧКА (6128)-Склопување на бравата на вратата (без TB5)

71 ТЕСТОТНА ТОЧКА ( 295)-Склопување на бравата на вратата – лево задно, склопување на бравата на вратата – патник и склопување на бравата на вратата – десно задно

72 ТЕСТ ТОЧКА (3271)-Реле за заклучување на вратата

Дијаграм со осигурувачи на Chevrolet Equinox 2010 година Кутија со осигурувачи на подна конзола, 2010 GMC Теренски осигурувач Дијаграм на подна конзола кутија со осигурувачи

2010 Chevrolt Equinox Дијаграм за осигурувачи Кутија со осигурувачи на подна конзола

1 STR WHL DM Осигурувач F1DA Осигурувач 2A Прекинувач за контрола на воланот – Лево, Прекинувач за контрола на воланот – Десно

2 Не користен Не користен N/A Не користен

3 Не користен Не користен Не/A Не користен

4 BCM 1 Осигурувач F4DA Fuse 15A Контролен модул за каросерија

5 INFOTMNT Осигурувач F5DA Осигурувач10A видео дисплеј – наслонот на возачот (UWG), видео дисплеј – наслонот на патниците (UWG)

6 BCM 2 осигурувач F6DA осигурувач 15A Контролен модул за телото

7 NCM осигурувач F7DA Осигурувач 5A Модул за активно поништување шум (VQN)

8 BCM 4 Осигурувач F8DA Осигурувач 15A Контролен модул за каросерија

9 RDO Осигурувач F9DA Осигурувач 20A Радио

10 SEO BATT Осигурувач F10DA Осигурувач 20A не се користи

11 URPA MDL Осигурувач F11DA Осигурувач 10A Модул за контрола на аларм за објект (UD7)

12 HVAC BATT Осигурувач F12DA Осигурувач 20A Контролен модул HVAC

13 AUX PWR FRT Осигурувач F13DA Осигурувач Power 20A – Табла со инструменти

14 HVAC IGN Осигурувач F14DA Осигурувач 5A HVAC Контролен модул

15 DSPLY Осигурувач F15DA Осигурувач 10A Информативен модул за прикажување, контрола на радио/HVAC

16 BCM 5 осигурувач F16DA Осигурувач 15A Контролен модул за каросерија

17 AUX PWR ЗАДЕН Осигурувач F17DA Осигурувач 20A Додатен приклучок за напојување – Централна конзола 1, Додатен приклучок за напојување – Централна конзола 2

18 IPC IGN Осигурувач F18DA Осигурувач 5A Група инструменти

19 PDI MDL Осигурувач F19DA Осигурувач 10A интерфејс за мултимедијален плеер (KTA)

20 BCM 3 Осигурувач F20DA Осигурувач 15A Контролен модул за тело

21 SEO RAP Осигурувач F21DA Осигурувач 20A не се користи

22 SDM IGN Осигурувач F22DA Осигурувач 10A сензор за надувување и дијагностички модул

23 Не се користи Не е користен Не е користен Не е користен

24 не се користи Не е користен Не Искористен

25 RPRNDL Осигурувач F25DA Осигурувач 10A Индикатор за положба на рачката за менување на менувачот

26 Не е користен Не е користен Не е користен Не е користен не е користен

27 не се користиНе се користи N/A Не се користи

28 Не се користи Не е користено N/A Не е користено

29 BLWR FRT Осигурувач F29DA Осигурувач 40A Контролен модул на моторот за вентилатор

30 BCM 6 осигурувач Контролен модул за каросерија F30DA Fuse 15A

31 AMP Осигурувач F31DA Осигурувач 30A Аудио засилувач

32 DLIS Осигурувач F32DA Осигурувач 5A Прекинувач за палење

33 CIM Осигурувач F33DA Fuse 10A Interfation Telematics Communication Модул (UE1)

34 BCM 7 Осигурувач F34DA Осигурувач 15A Контролен модул за каросерија

35 SDM BATT Осигурувач F35DA Осигурувач 10A за надувување сензор и дијагностички модул

36 DLC осигурувач F36DA 7,5A конектор за податочна врска

37 IPC BATT Осигурувач F37DA Осигурувач 10A Група инструменти

38 IOS MDL Осигурувач F38DA Осигурувач 5A Сензор за откривање присуство на патници

39 Не се користи Не се користи N/ A Неупотребен

40 BCM 8 Осигурувач F40DA Осигурувач 30A Контролен модул за каросерија

41 LOG RLY KR104A реле – Реле за логистички режим 1 (EXP)

42 RAP RLY KR80 реле – Реле за додатоци

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.