Дијаграм со осигурувачи Форд 500 2006 година

 Дијаграм со осигурувачи Форд 500 2006 година

Dan Hart

2006 Ford 500 Fise Diagram, исто така Freestyle и Mercury Montego

Овој дијаграм со осигурувачи Ford 500 од 2006 година прикажува две кутии со осигурувачи; разводна кутија за батерии/кутија за дистрибуција на енергија сместена под хаубата и паметна разводна кутија/табла со осигурувачи на патничкиот простор лоцирана под цртичката лево од воланот, во близина на педалата на сопирачката.

Има многу повеќе информации за оваа страница за вашето возило.

За да најдете дијаграми со осигурувачи, кликнете овде

Исто така види: Црвена свеќичка електрода и изолатор

За да најдете локации на релето, кликнете овде

За да најдете локации на сензори, кликнете овде

За да ги најдете локациите на модулите, кликнете овде

За да најдете локации за префрлување, кликнете овде

За да ја пронајдете нарачката за отпуштање, кликнете овде

За да ги најдете најчестите кодови за проблеми и поправки за вашето возило, кликнете овде

2006 Ford 500 дијаграм со осигурувачи Разводна кутија за батерии

2006 Ford 500 дијаграм со осигурувачи Разводна кутија за батерии

1.1 80 F2.1, F2.2, F2.3, F2. 4, F2.5

1.2 – не се користи

1.3 50 Реле за бришачи на шофершајбната

1.4 – не се користи

1.5 20 Модул на панелот за отворање на покривот

1,6 – не се користи

1,7 60 Мотор на вентилатор за ладење на моторот

1,8 – не се користи

1,9 40 ABS контролен модул

1,10 30 Стартер реле

1.11 30 PCM реле за напојување

1.12 20 ABS контролен модул

1.13 – не се користи

1.14 20 Точка за напојување, задна

1,15 15 CVT модул (7000), 6-брзински автоматски менувач модул

1,16 20 Точка за напојување, конзола

1,17 10Генератор

1,18 40 Паметна разводна кутија (SJB)

1,19 20 Фар, десно

1,20 40 Реле за задно осветлување

1,21 30 Прекинувач за прилагодување на седиштата, патник странична предна страна

1,22 30 Модул за греење на седиштата, предна страна на возачот (14C724), модул за греење на седиштето, предна страна на совозачката

1,23 15 Реле за светла за магла

1,24 10 A/C реле за спојката

1,25 – не се користи

1,26 – не се користи

1,27 15 реле за пумпа за гориво

1,28 80 F2,6, F2,7, F2 . кутија 1, Реле за помошна пумпа за течноста за ладење

1,32 30 Модул за возачкото седиште, Прекинувач за прилагодување на седиштето, предна страна на возачот

1,33 30 Прекинувач за палење

1,34 – не се користи

1,35 40 Реле на моторот на вентилаторот

1,36 – не се користи

1,37 – не се користи

1,38 – не се користи

1,45 30 мотор за бришачи на шофершајбната

1,46 5 вентил за вентилација (PCV) со загреан позитивен картер

1,47 25 Склоп на мотор за заден бришач

1,48 10 Вентил за управување со пареа, електромагнет за контрола на вентилациониот канистер EVAP, реле за спојката за климатизација, Загреан кислороден сензор (HO2S) #11, Гребен кислороден сензор (HO2S) #12, Гребен кислороден сензор (HO2S) #21, Гребен кислороден сензор (HO2S) #22, системски модул EGR, CVT модул (7000), автоматски 6-брзински модул на менувачот

1.49 15 Сензор за проток на масовен воздух (MAF), контролен модул за погонска единица (PCM), инјектор за гориво 1, инјектор за гориво 2, вбризгувач на гориво 3, вбризгувач на гориво 4, инјектор за гориво5, инјектор за гориво 6, серпентина во приклучок (COP) 1, серпентина во приклучок (COP) 2, серпентина во приклучок (COP) 3, серпентина во приклучок (COP) 4, серпентина во приклучок (COP) 5, серпентина во приклучок ( COP) 6,  кондензатор на трансформатор за палење

2006 Ford 500 Fuse Diagram Smart Junction Box

2006 Ford 500 Fuse Diagram Smart Junction Box

2.1 20 Реле за долго светло<

2.2 15 Реле за љубезна светилка, Реле за заштеда на батерија, Реле за одложување на дополнителната опрема

2.3 25 Реле за заклучување на вратата, Реле за отклучување на вратата, Реле за отклучување на вратата на возачот, Реле за опаѓање

2.4 15 Прилагодливо прекинувач за педали

2.5 20 Horn

2.6 20 засилувач на сабвуфер

2.7 7.5 Модул за електронска автоматска контрола на температурата (EATC), склоп на прекинувач за избирање на функции (рачно климатизација), погон Контролен модул (PCM), часовник (15000), табла со инструменти

2,8 15 Парк/вртежна ламба, предна лева, Парк/вртечка светилка, десно предна, Странична светилка, лева предна ламба, Странична светилка, десно предна светилка склопување, лево задно, Склоп на светилка, десно задно, Светла за регистарски таблички, светилка за регистарска табличка, лево, светилка за регистарска табличка, десно

2.9 20 Data Link Connector (DLC), Power Point, табла со инструменти

Исто така види: Поправете го цревото на серво волан што протекува

2,10 7,5 Прекинувач за надворешни ретровизори, Прекинувач за прилагодување на седиштата, предна страна на возачот, модул за возачкото седиште

2,11 20 Модул за забава на задните седишта (RSE), радио

2,12 10 Склоп на светилка, лево задно , Склоп на светилка, десен заден дел, Електрохроматска единица за внатрешен ретровизор, Модул за помош при паркирање (PAM

2.13 7.5 радио

2.14 7.5 реле за стартување,Контролен модул за погон (PCM)

2.15 10 Прекинувач за заклучување на вратата, страна на возачот, Прекинувач за заклучување на вратата, совозачка страна, Мотор на електричен прозорец, предна страна на возачот, Склоп на прекинувач за избор на помошни функции, заден дел, модул на панелот за отворање на покривот, радио

2.16 10 Склоп на прекинувач за избор на функции, Надворешен ретровизор, десно, Надворешен ретровизор, лево

2.17 30 Решетка за одмрзнување на задното стакло

2.18 10 Пасивна заштита од кражба трансивер, Прекинувач за позиција на педалата на сопирачките, Непотребен прекинувач на педалата, PCM напојувачка диода, PCM реле за напојување, реле за пумпа за гориво, F1.46

2.19 10 Модул за помош при паркирање (PAM), модул за греење на седиштето, предна страна на возачот, Греење модул на седиштето, совозачката страна напред, прекинувач за оневозможување помош при влечење/помош при паркирање, диференцијален електронски модул (DEM), контролен модул ABS

2.20 7.5 Склоп на прекинувач за избор на функции, модул за електронска автоматска контрола на температурата (EATC), табла со инструменти

2,21 7,5 Контролен модул за ограничувања

2,22 7,5 Електронски компас, Електрохроматска единица за внатрешно огледало, Помошна релејска кутија 1, Помошна релејска кутија 2, Помошна релејска кутија 3

2,23 7,5 Инструмент , Реле на моторот на вентилаторот, Реле за бришачи на шофершајбната

2,24 7,5 Индикатор за деактивирање на воздушното перниче за патници (PAD) (14B268), Сензор за класификација на патници (OCS)

2,25 30 c.b. Реле за одложување на дополнителната опрема

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.