Дигиталниот полнач за батерии нема да ја полни мртвата батерија на автомобилот

 Дигиталниот полнач за батерии нема да ја полни мртвата батерија на автомобилот

Dan Hart

Полначот нема да ја полни изгубената батерија на автомобилот

Зошто дигиталниот полнач за батерии нема да ја полни вашата изумрена батерија на автомобилот

Напонот на батеријата е под минималните спецификации

Модерен дигитален полначите на батерии вршат серија тестови на мртвата батерија пред да започнат со циклус на полнење. Во повеќето случаи, дигиталниот полнач дури и нема да го започне процесот на полнење ако напонот на батеријата е под или под 1 волт. Оваа безбедносна карактеристика е дизајнирана да ги заштити полначот и батеријата од оштетување поради прегревање.

Покрај тестот за низок напон, полначот ќе провери и дали батеријата го прифаќа полнењето. На пример, ако напонот на батеријата не се зголеми соодветно за време на процесот на полнење (што укажува на можно внатрешно кратко време), или ако е надминато максималното време на полнење и батеријата сè уште не се полни, полначот ќе престане да се полни и ќе прикаже сигнал за грешка.

Исто така види: Разлика помеѓу соединението за триење и соединението за полирање

Три начини да ја наполните батеријата кога полначот нема да ја наполни вашата мртва батерија

Метод 1: Надминете ги безбедносните карактеристики на полначот

Некои полначи ви дозволуваат да ја отфрлите пораката за грешка со постојано притискање на копчето за полнач 5 или повеќе секунди. Ако видите порака за грешка, погледнете го упатството за сопственикот.

Метод 2: Измамете го полначот така што ќе ја поврзете изморената батерија паралелно со добра батерија

Во овој метод, ќе користите скокач кабли и поврзете ја изгубената батерија на aдобра батерија во друго возило. Ќе го правите тоа доволно долго за да го натерате полначот да претпостави дека напонот на батеријата е доволно висок за да овозможи полнење.

Најефективниот начин да се изврши оваа постапка е да ги исклучите каблите на батеријата на мртвата батерија пред поврзување на каблите за скокач. Потоа поврзете ги прицврстувачите на полначот, а потоа прицврстувачите на кабелот за скокач. Штом сите стеги се прицврстени, вклучете го полначот. Веднаш штом ќе почне да се полни, извадете ги каблите за џемпер.

Со исклучување на каблите на батеријата од мртвиот акумулатор, го елиминирате испуштањето на енергија од компјутерските системи на возилото.

Исто така види: Список на GM Interference Engines — Список на GM Non Interference Engines

Метод 3: Започнете со полнење со стар не-дигитален полнач за батерии

Старите застарени полначи не го проверуваат напонот на батеријата пред да се полнат; тие започнуваат веднаш, без оглед на состојбата на батеријата. Користете стар полнач за батерии за да го доведете доволно напонот на батеријата за паметниот полнач да може да ја преземе и правилно да ја реновира батеријата.

Користете стар недигитален полнач за да ја наполните батеријата доволно на поновиот дигитален полнач да ги преземам

препораките на Рик за најдобрите полначи за батерии

Не сум голем обожавател на популарните полначи за батерии NOCO, но ми се допаѓа линијата на полначи Clore.

Единиците Clore Automotive PL2320 20-Amp и Clore Automotive PL2310 10-Amp се едни од најдобрите во бизнисот. Тие наплаќаат стандардна преплавена оловна киселина, АГМ и гелќелиски батерии. Изберете од 6-волти или 12-волти и изберете ја стапката на полнење 2, 6 или 10-ампери за моделот PL2320-10 или 2, 10, 20-ампери за моделот PL2320-20.

Двата модела автоматски ја обновуваат батеријата доколку и е потребна.

ЗАБЕЛЕШКА: Ricksfreeautorepair.com добива провизија за сите купувања направени преку овие врски на Амазон.

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.