Дефиниции на кодот за проблеми на GM

 Дефиниции на кодот за проблеми на GM

Dan Hart

Дефиниции за кодови за проблеми на GM за подобрени шифри за проблеми

ОБДИИ кодовите за проблеми доаѓаат во две главни категории; Генеричките кодови за проблеми значат исто за сите марки и модели. Подобрените кодови за проблеми се специфични за производителот. Тие можат да значат едно за еден производител, а друго за различен производител. Ова се дефинициите на шифрите за проблеми на GM за подобрување на шифрите за проблеми

P1031 HO2S сензори за контрола на струјното коло на мониторот 1

P1032 HO2S сензори за контрола на колото за загревање на грејачот 1

P1105 секундарен вакуум Коло на сензорот

Р1106 коло на сензор MAP наизменично висок напон

Р1107 коло на сензорот MAP наизменично низок напон

P1108 BARO To MAP Споредба на колото на сензорот превисоко

P1109 Систем за секундарна приклучница за гас

Р1111 Коло на сензор за температура на влезниот воздух (IAT) наизменично високонапонско коло

Р1112 коло на сензор за температура на влезниот воздух (IAT) Интермитентен низок напон

Р1113 Прекинувач за резонанца на влезот Коло на вентилот

Р1114 коло на сензор за температура на течноста за ладење на моторот (ECT) наизменично низок напон

P1115 коло на сензор за температура на течноста за ладење на моторот (ECT) Прекинато висок напон

Р1116 ECT сигнал нестабилен испрекинат

P1117 Сигнал за температура на течноста за ладење на моторот надвор од опсегот Ниска

P1118 Сигнал за температура на течноста за ладење на моторот надвор од опсегот Висок

P1119 ECT сигнал надвор од бес со TFT сензор

P1120 Сензор 1 за позиција на гас (TP).Коло за податоци

Р1574 Коло прекинувач на стоп-светло

Р1575 продолжено коло прекинувач на сопирачка за патување

Висок напон на коло на сензорот P1576 BBV

Коло на сензор P1577 BBV низок напон<

Р1578 BBV сензор коло низок вакуум

P1579 P/N до D/R при висок агол на гас

P1580 Cruise Move Circuit низок напон

P1581 Cruise Move Висок напон на колото

Р1582 Коло за насока на крстарење низок напон

Р1583 коло за правец на крстарење Голема јачина

Контрола на патувањето P1584 е оневозможено

Коло за контрола на инхибиција на патувањето P1585

P1586 2 коло прекинувач на сопирачката за контрола на патувањето

П1587 темпомат Ниско коло за контрола на спојката

P1588 темпомати Висока кола за контрола на спојката

P1599 Откриено застој на моторот или речиси застој

P1600 PCM батерија

P1601 Проблем со сериската комуникација со Devise 1

P1602 Губење на сериски податоци EBTCM

P1603 Губење на сериски податоци SDM

P1604 Губење на IPC сериски податоци

P1605 Губење на сериски податоци на HVAX

Проблем со сериска комуникација со P1606 со уред 6

Проблем со сериска комуникација P1607 со уред 7

П1608 проблем со сериската комуникација со уредот 8

Р1609 загуба на сериски податоци на TCS

Губење на сериски податоци на P1610 на PZM

Губење на сериски податоци на CVRTD на P1611

P1612 Губење на сериски податоци IPM

P1613 Губење на сериски податоци DIM

P1614 Губење на сериски податоци на RIM

Загуба на сериски податоци на P1615 на VTD

P1617 Прекинувач за нивото на моторното маслоКоло

Р1619 Коло за ресетирање на животниот век на моторното масло на мониторот

Коло со ниска течност за ладење P1620

Перформанси на меморија PCM P1621

Избор на цилиндар P1622

P1623 Отпорник за повлекување температура на преносот

Достапни се податоци од снимката од клиентот P1624

Ресетирање на системот PCM на P1625

Изгубен сигнал за активирање на гориво за спречување кражба на P1626

Перформанси на A/D P1627

P1628 ECT влечен отпорник

P1629 Сигнал за напукнување на системот за спречување кражба

Р1630 за спречување кражба за учење Активен режим

Р1631 за заштита од кражба Стартување Овозможи сигнал не е точен

Гривото на системот за спречување кражба на P1632 е оневозможено

Коло за напојување со палење P1633 низок напон

P1634 палење 1 коло напојување со низок напон

P1635 5 волти Референца 1 коло

P1636 PCM пречекорување на стек

P1637 генератор LTerminal коло

P1638 Generator FTerminal Circuit

P1639 5 Volt Reference 2 коло

P1640 Driver High Volt 1in

P1641 FC реле 1 контролно коло

P1642 FC реле 2 и 3 контролно коло

P1643 Излезно коло за брзина на моторот

Излезно коло P1644 TP

P1645 EVAP излезно коло соленоид

Draver P1646 1 Line 6

P1647 Driver 1 Line 7

P1650 Driver 2Влезен висок напон

P1651 Fan 1 Коло за контрола на релето

Р1652 излезно коло на теренот на шасијата индуцирана од погонската единица

Коло за контрола на светилката за ниво на масло P1653

Р1654 сервисна гасна гас Наскоро Контролно коло на светилката

P1655 EVAP PurgeКонтролно коло на електромагнетниот систем

P1656 двигател 2 Линија 6

P1657 14 Контролно коло на електромагнетниот жлезда во нагорна линија

Стартер P1658 Овозможи контролно коло на релето

Р1660 Контролно коло на вентилаторите за ладење<

Р1661 MIL Контролно коло

Р1662 Контролно коло за инхибиција на темпоматот

Р1663 Контролно коло на светилка за време на траење на масло

P1664 14 Коло за контрола на светилка за повисоко менување

P1665 Driver 3 Line 5

P1666 Driver 3 Line 6

P1667 Reverse Inhibit Solenoid Control Circuit

P1669 ABS Unit се очекува

P1670 Driver 4

P1671 Возач 4 Линија 1

P1672 Контролно коло на светилка со ниско ниво на моторно масло

Коло за контрола на топла светилка на моторот P1673

Коло за контрола на тахометар P1674

P1675 EVAP Контролно коло на електромагнетниот вентил за вентилација

Driver P1676 4 Line 6

P1677 Driver 4 Line 7

P1680 Driver 5

P1681 Driver 5 Line 1

P1682 Driver 5 Line 2

P1683 Driver 5 Line 3

P1684 Driver 5 Line 4

P1685 Driver 5 Line 5

P1686 Возач 5 Line 6

P1687 Driver 5 Line 7

P1689 Испорачан вртежен момент Дефект на колото

P1690 ECM пречекорување на јамката

P1691 Коло за мерење на течноста за ладење низок напон

Висок напон на колото на мерач на течноста за ладење P1692

Низок напон на колото на вртежниот метар P1693

Висок напон на колото на вртежот P1694

Р1695 Коло за далечински влез без клуч низок

P1696 Влезен напон на далечински управувач без клуч Висок

П1700 Пренос MIL Барање

P1701 Пренос MIL Барање коло

P1705Коло за излез на сигнал P/N

Р1740 Коло барање за намалување на вртежниот момент на менувачот

П1743 TP сигнал од ECM

P1760 ECM прекин на напојување напон

Р1779 Вртежен момент на моторот се испорачува Кон TCM сигнал

P1780 Парк/неутрална положба (PNP) Префрлување коло Сигнал за вртежен момент на моторот Коло

P1790 контролен модул за проверка на трансмисијата

P1791 јамка на контролниот модул на менувачот

P1792 Контролен модул за пренос, репрограмирачка меморија

P1793 Пречекорување на купот на модулот за контрола на менувачот

P1795 Положба на телото на гасната автобуска CAN

Отворено коло на релето за контрола на моќноста на P1800 TCM

Неуспех на прекинувачот за избор на перформанси P1801

Реле за контрола на земјата P1804

Коло на прекинувачот за позиција на вентилот P1810 TFP

Максимално приспособување и долга промена на P1811

Р1812 Пренос над состојба на температура

Контрола на вртежниот момент P1813

Пренапрегнат конвертор на вртежен момент P1814

Префрлувач на опсегот на менувачот P1815 започнува во погрешен опсег

P1816 TFP прекинувач за позиција на вентилот Парк/неутрален со однос на погон

П1817 TFP прекинувач за позиција на вентилот обратно со сооднос на погонот

P1818 TFP прекинувач за позиција на вентилот Погон без сооднос на погонот

П1819 прекинувач за внатрешен режим без почеток, погрешен опсег

P1820 Коло за прекинувач за внатрешен режим A низок

P1822 прекинувач за внатрешен режим Коло B висок

P1823 прекинувач за внатрешен режим коло P Низок

P1825 прекинувач за внатрешен режим нелегален опсег

<2 2>P1826 Коло за прекинувач за внатрешен режим CHigh

P1831 PC електромагнетното коло напојување низок напон

P1833 A/T електромагнетното коло низок напон

P1835 Kick Down Switch

P1836 Kick Down Switch не успеа Отвори

П1837 прекинувачот за укинување не успеа да се скрати

P1842 12 менувач на електромагнетното коло Низок напон

P1843 12 менувач на електромагнетното коло Висок напон

Р1844 коло на сигнал за намалување на вртежниот момент Посакувано од TCM

P1845 Излезно коло со однос на менувачот

P1847 23 менување на електромагнетното коло Висок напон

P1850 Копче за сопирање Нанесете електромагнетно коло

P1851 Апликација на лента за сопирање Изведба на електромагнетниот бенд

Р1852 ленти за сопирање Примени електромагнет низок напон

P1853 електромагнетниот бенд Примени висок напон на електромагнетниот бенд

P1860 TCC PWM електромагнетното коло Електрично

П1864 спојка конвертор на вртежен момент Коло

Р1868 Траење на течноста за менувачот

Р1870 Лизгање на компонентата на менувачот

P1871 Недефиниран сооднос на менувачот

P1873 TCC Температура на статорот. Ниско коло на прекинувачот

P1874 TCC Температура на статорот. Коло на префрлување на високо ниво

P1875 4WD ниско коло со прекинувач

P1884 TCC Овозможи/Shift светлосно коло

P1886 Shift timeming Solenoid

P1887 TCC коло прекинувач за ослободување

P1890 ECM влезно коло за податоци

P1891 сензор за позиција на гас Низок сигнал PWM сигнал

P1892 сензор за позиција на гас Сигнал PWM Висок

P1893 Сигнал за вртежен момент на мотор Низок напон

P1894 Сигнал за вртежен момент на моторот Висок напон

P1895 TCM до ECM коло за намалување на вртежниот момент

Коло

Р1121 TP сензор коло наизменично висок напон –

Р1122 TP сензор коло наизменично низок напон

P1125 Позиција на педалот за гас (APP) систем

P1130 HO2S Сензор 1 на колото со мала варијанса на колото 1

P1131 HO2S коло со ниска варијанса банка 1 сензор 2

P1132 H02S коло со ниска варијанса 2 сензор 1

P1133 HO2S недоволно префрлување

P1134 HO2S Сооднос на време на транзиција

P1135 HO2S просечен сензор 1 сензор 1

P1136 HO2S богата просечна банка 1 сензор 1

P1137 HO2S банка 1 сензор 2 слаб или Низок напон

P1138 HO2S Банка 1 сензор 2 богат или висок напон

P1139 HO2S недоволно префрлување 1 сензор 2

P1140 HO2S Сооднос на време на транзиција Банка 1 сензор 2

P1141 HO2S Bank 1 сензор 2 Просечно ниво на напон

P1143 HO2S Bank 1 сензор 3 слаб или низок напон

P1144 HO2S Bank 1 сензор 3 богат или висок напон

P1145 HO2S вкрстени брои Банка 1 сензор 3

P1153 HO2S недоволно префрлување

P1154 HO2S Време на транзиција сооднос

P1155 HO2S просечен просечен сензор 2 сензор 1

P11 HO2S Rich Proverage Bank 2 Sensor 1

P1157 HO2S Bank 2 Sensor 2 Lean System or низок напон

P1158 HO2S Bank 2 Sensor 2 Rich or High Voltage

P1159 HO2S Cross Counts Банка 2 сензор 2

P1161 HO2S Грејач напојувачка фаза Коло Банка 2 сензор 2

Исто така види: BAS, Што е систем за помош при сопирање?

P1163 HO2S Банка 2 сензор 3 слаб систем или низок напон

P1164 HO2S Банка 2 сензор 3 Rich Или ВисокоНапон

P1165 HO2S вкрстени брои Сензор 2 сензор 2

P1170 Поместување на склопот на горивото

Систем за гориво P1171 потпрен при забрзување

P1185 Температура на моторното масло Коло

P1186 EOT перформанси на колото

Исто така види: Што предизвикува тиња DexCool

P1187 EOT сензорско коло низок напон

P1188 EOT сензорско коло Висок напон

P1189 Коло прекинувач за притисок на моторното масло

П1190 истекување во вакуум на моторот

П1191 протекување на воздух од доводниот канал

Р1200 Контролно коло на инјекторот

Р1201 (алтернативно гориво) Опсег/перформанси на колото на сензорот за маса на гас за гас

П1202 (алтернативно гориво) Коло на сензор за маса на гас со ниска фреквенција

P1203 (алтернативно гориво) Коло на сензор за маса на гас со висока фреквенција

Р1211 Коло за масовен проток на воздух Испрекинато висока

P1212 Масовен проток на воздух коло наизменично ниско

P1214 поместување на тајмингот на пумпата за вбризгување

P1215 е означено откривање на заземјување

P1216 Време на одговор на електромагнет на горивото е прекратко

Гориво P1217 Премногу долго време на одговор на електромагнет

Коло за калибрација на пумпата за вбризгување P1218

Референтен напон на сензорот за позиција на гас P1219

Коло 2 сензор за позиција на гас (TP) P1220

P1221 Сензор за позиција на гас (TP) 1 2 Корелација

Р1222 Контролно коло на инјекторот Интермитентно

Р1225 Коло на инјекторот 2 наизменично

Р1228 Коло на инјекторот Цилиндар 3 Интермитентно

Цилиндар 4 со инјекторско коло P1231 Интермитентно

Р1234 Цилиндар 5 на коло на инјекторотИспрекинато

Р1237 Коло на инјекторот Цилиндар 6 Испрекинато

Р1240 Коло на инјекторот Цилиндар 7 Испрекинато

Р1243 Коло на инјекторот Цилиндар 8 Испрекинато

Р1245 Внесување на вентилот P<>

Коло на грејач за рано испарување на горивото P1250

Систем за суперполнач P1257 над засилување

P1258 Течност за ладење на моторот над температура  Заштитен режим активен

Последниот тест P1260 не успеа SCC или откриена кражба, Имобилизирано возило

П1270 Грешка во конверторот на сензорот за позиција на педалот за гас

Перформанси на сензорот 12 на APP P1271

Сензор за позиција на педалот за гас 2 P1272

Педал за гас P1273 Сензорот за позиција 1

Пр1274 инјекторите се поврзани неправилно

Р1275 сензорот за 1 коло на педалот за гас (APP)

Перформации на сензорот 1 за позиција на педалот за гас (APP) P1276

P1277 Сензор за положба на педалот за гас 1 коло Низок напон

P1278 сензор за позиција на педал за гас 1 висок напон

P1280 сензор за позиција на педал за гас (APP) сензор 2 коло

<12>P128 Позиција (APP) сензор 2 перформанси

P1282 позиција на педал за гас Сензор 2 коло Низок напон

P1283 Позиција на педалот за гас 2 коло Висок напон

P1285 Позиција на педалот за гас (APP) Сензор 3 коло

P1286 Позиција на педалот за гас (APP) Перформанси на сензорот 3

P1287 Позиција на педалот за гас Сензор 3 коло Низок напон

P1288Сензор за положба на педалот за гас 3 Коло висок напон

P1300 коло за палење

P1305 калем за палење 2 Примарно коло за повратна врска

P1310 калем за палење 3 Основно коло за повратни информации>1<3 Калем за палење 4 примарно коло за повратна информација

P1320 IC модул 4X Ref коло наизменично, без импулси

P1321 Дефект на електронскиот систем за палење

Недостига P1322 EI систем или контрола на палењето

P1323 24X референтно коло ниска фреквенција

P1324 вртежи во минута на рачката премногу ниско

P1335 CKP коло

P1336 позиција на коленестото вратило (CKP) Варијацијата на системот не е научена

P1345 CKP/CMP корелација

P1346 Перформанси на системот на сензорот за позиција на влезната осовина (CMP)

Систем за контрола на палењето P1350

Висок напон на IC коло P1351

P1352 IC излез висок/пулс откриен при заземјување.

P1355 IC излез висок/откриен пулс при заземјување. 7

P1358 IC излез висок/откриен пулс кога е заземјен. IC коло Низок напон

P1362 IC цилиндар 2 не се вклучува по вклучувањето

P1363 IC цилиндар 3 не се вклучува по овозможување

P1364 ICЦилиндарот 4 не се префрлува по овозможување

P1365 IC цилиндарот 5 не се вклучува по овозможува>

P1368 IC цилиндар 8 не се вклучува по вклучувањето

P1370 IC модул 4X референтно коло, премногу импулси

P1371 DI Коло со ниска резолуција

P1372 Коло на сензорот за положба на коленестото вратило Перформанси

P1374 3X референтно коло

P1375 24X референтно коло висок напон

P1376 заземјено коло со палење

P1377 IC модул CAM Pulse to 4X Reference Pulseari

Откриен погрешен пожар на P1380  Податоците за груб пат не се достапни

Р1381 откриен погрешен пожар  Нема комуникација со модулот за контрола на сопирачките

Сензор за брзина на тркалата P1390 1, коло на сензорот GSensor

Тркало P1391 Сензор за брзина 1, перформанси на колото на сензорот

Сензор за брзина на тркалата P1392, низок напон на колото на сензорот

Сензор за брзина на тркалото P1393, висок напон на колото на сензорот

Р1394 тркало на сензорот , Испрекинато коло на GSensor

P1395 Сензор за брзина на тркала 2, GSensor Circuit

P1396 сензор за брзина на тркала 2, GSensor Circuit Performance

P1397 Wheel Speed ​​Sensor 2, Low GSen 3>

P1398 сензор за брзина на тркалата 2, висок напон на колото на сензорот

Сензор за брзина на тркалото P1399 2, испрекинато коло на Gсензорот

P1403 Вентил на системот за кружење на издувните гасови 1

P10 Вентил на системот за кружење на издувните гасови2

P1405 Систем за кружење на издувните гасови Вентил 3

Р1406 EGR Коло за положена положба на вентилот

P1407 EGR Навлегување на воздух во Напојување на издувниот гас до EGR вентил

Внесување P1408 Коло на сензор за притисок на колекторот

П1409 Протекување на вакуумскиот систем EGR

Систем за притисок на резервоарот за гориво P1410

Систем за секундарно вбризгување воздух (AIR) P1415

Р1416 AIR систем банка 1

Р1418 Систем за секундарно вбризгување воздух Реле А Контролно коло Висок

Р1420 Всисен воздух прекинувач низок притисок Коло низок напон

П1421 Всисен воздух Прекинувач со низок притисок Коло висок напон

P1423 Всисен воздух прекинувач за висок притисок коло висок напон

P1431 сензор за ниво на гориво 2 перформанси

P1432 сензор за ниво на гориво 2 коло Низок напон

P1433 сензор за ниво на гориво коло 2 Висок напон

P1441 Системски проток на испарувачка емисија (EVAP) за време на нечистење

P1442 EVAP вакуумски прекинувач висок напон за време на палењето е вклучен

Р1450 коло на сензор за барометриски притисок

Перформанси на сензорот за барометриски притисок P1451

Систем за контрола на вентилаторот за ладење P1460

Р1480 вентилатор за ладење 1 Високо контролно коло

P1483 Перформанси на системот за ладење на моторот

Коло на сигнал за стартер P1500

Р1501 кола на сензор за брзина на возилото наизменично

Систем за спречување кражба P1502  Не е примена лозинка

Систем за спречување кражба P1503  Лозинката не е точна

P1504 брзина на возилото Излезен круг

P1508 IAC систем Ниски вртежи во минута

P1509 IACСистемот високи вртежи во минута

Резервно напојување P1510

Резервен систем за контрола на гас Перформанси на системот за резервни копии на системот

P1514 перформанси на телото за гас

Р1515 контролен модул Перформанси на положбата на активаторот на гас

P1516 Модул за контрола на придвижувачот на гас (TAC) Перформанси на положбата на погонот на гас

P1517 перформанси на модулот за контрола на активирачот на гас (TAC)

Р1518 Модул за сериско податочно коло за контрола на активатор на гас

П1519 Електронски модул за гас Комуникацијата со ниски волти исклучува

Систем за покажувач на менувачот P1520

Преносот P1521 е вклучен при висок агол на гас

P1522 Паркирање/Неутрален за возење/ Рикверц при високи вртежи во минута

P1523 Електронска контрола на гас Враќање гас

P1524 TP сензор научил CI, агол на гас надвор од опсегот

Потребна е услуга на тело за гас P1525

P1526 TP сензорот Учењето не е завршено

P1527 Споредба на опсегот на менувачот/прекинувачот на притисок

P1528 гувернер

Проблем со барање за загревање на шофершајбната

P1530 ​​Коло на прекинувачот за прилагодување на времето на палење

Р1531 Грешка на сензорот за ниска странична температура на климатизерот

Р1532 Коло на сензор за температура на испарувачот низок напон

Р1533 Коло на сензор за температура на испарувачот Коло висок напон

P1534 A/C Сензор за висока страна температура низок напон

P1535 A/C Сензор за висока страна температура коло

P1536 A/C систем  ECT Над температура

P1537 A /C Барање коло НискоНапон

Барање P1538 A/C Коло висок напон

P1539 клима уред (A/C) Повратни информации на спојката Коло висок напон

P1540 A/C систем Висок притисок

P1541 A/C Висока страна над температура

P1542 A/C систем Висок притисок Висока температура

P1543 A/C Перформанси на системот

Р1544 A/C Состојба на ладилното средство Многу низок

Р1545 A/C Контролно коло на релето на спојката

P1546 климатизација (A/C) Коло за повратна информација на спојката Низок напон

P1547 A/C Изведбата на системот е намалена

P1548 A/C кола за кружење

P1554 Cruise Engaged Co висок напон

P1555 Електронски променлив излез на отворот

P1558 серво за контрола на патувањето покажува низок

P1559 Режим за управување со енергијата за контрола на патувањето

Преносот на преносот на системот за контрола на патувањето P1560 не е во погон

P1561 Cruise Vent Solenoid

P1562 Cruise Vacuum Solenoid

P1563 Cruise Vehicle Брзина/Поставете ја разликата во брзината превисока

Систем за контрола на патувањето P1564  Преголемо забрзување на возилото

Позициски сензор за крстарење P1565

Систем за контрола на патувањето P1566 Премногу вртежи во минута на моторот

P1567 Систем за контрола на патувањето Активна контрола на сопирање Активна

P1568 Cruise Servo-stroke Поголем од наредениот во крстарење

P1569 Cruise Servo Stroke High додека не е во крстарење

P1570 Cruise Control System Контрола на тракцијата е активна

P1571 TCS PWM коло без фреквенција

P1572 ASR активно коло Премногу долго

P1573 PCM/EBTCM серија

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.