AC на автомобилот дува ладно, а потоа дува топло

 AC на автомобилот дува ладно, а потоа дува топло

Dan Hart

АС автомобилот дува ладно, а потоа топло

Ако вашиот автомобил AC дува ладно, а потоа топло, причината може да биде слабото полнење на системот, влагата во системот, нефункционалниот вентил за проширување, затнати перки на испарувачот или состојба на преполнување . Еве како да ја решите причината.

Ниското полнење на автомобилот со наизменична струја предизвикува замрзнување на испарувачот и слаб проток на воздух

Сиското полнење на системот може да предизвика серпентина на испарувачот да стане толку ладна што ќе ја замрзне кондензацијата на перки на испарувачот. Мразот се собира додека не го блокира протокот на воздух. Тогаш системот за наизменична струја го исклучува компресорот и добивате топол влажен воздух.

Спирала за испарување

Би помислиле дека ќе биде токму спротивното; дека ниското полнење би предизвикало никогаш да не стане доволно ладно за да замрзне. За да разберете зошто тоа не е во ред, прво треба да разберете како функционира разладното средство.

Додека течното средство за ладење се внесува во испарувачот (намотката за ладење во патничкиот простор), течното разладно средство ја собира топлината од воздухот во кабината тече низ серпентина. Таа топлина предизвикува ладилното средство да зоврие и да премине од течност во гас. Сè што е потребно за ладилното средство е доволно топлина за да предизвика таа „промена на состојбата“ од течност во гас. Отстранувањето на таа количина топлина од кабината на вашиот автомобил е она што предизвикува вашиот автомобил да се чувствува ладен.

Исто така види: Дијаграм со осигурувачи на GMC Sierra од 2003 година

Правилното полнење на разладното средство ќе предизвика испарувачот да остане малку над температурата на замрзнување и да произведе температура на воздухот околу40°F

Штом ладилното средство ќе ја промени состојбата во гас, треба да собере најмногу 10°F повеќе топлина и потоа да истече од испарувачот или во компресорот или во акумулаторот за да го заврши циклусот.

Но, кога системот е ниско на полнење, гасовит фреон останува во испарувачот подолго и отстранува уште повеќе топлина од воздухот во кабината што минува преку серпентина. Ладилното средство што го напушта испарувачот е прегреано за повеќе од 10°F. Дополнителната топлина што ја отстранува разладното средство од воздухот во кабината предизвикува температурата на испарувачот да падне под нулата. Влажноста во воздухот во кабината се замрзнува на испарувачот. Со текот на времето, влагата се зголемува до точка каде што мразот го блокира протокот на воздух низ испарувачот. Тоа ја исклучува наизменичната струја и повеќе нема да се лади.

Затнат филтер за воздух во кабината може да предизвика и замрзнување на испарувачот

Исто како и ситуацијата со ниското полнење на ладилното средство, слабиот проток на воздух предизвикан од затнат кабина филтерот за воздух предизвикува ладилното средство да отстрани премногу топлина, предизвикувајќи замрзнување на испарувачот.

Филтерот за воздух во кабината ги фаќа сите остатоци од свеж воздух, како лисја, прашина и полен

Ако вашиот автомобил има филтер за воздух во кабината и мислите дека можеби имате проблем со замрзнување на испарувачот, започнете со проверка на состојбата на филтерот за воздух во кабината.

Исто така види: P0411 Рамноденица и терен

Влагата во системот за наизменична струја може да предизвика и AC да дува ладно, а потоа топло состојба

Секое време кога ќе изгубите средство за ладење одсистемот за наизменична струја на вашиот автомобил, тоа истекување дозволува воздухот и влагата да влезат. Ако едноставно додавате повеќе разладно средство секоја година без да го поправите истекувањето, ќе создадете премногу внатрешна влага.

Влагата може да замрзне во кристали на мраз веднаш кај отворот на цевката или експанзиониот вентил, затнувањето и запирање на протокот. Симптомот се појавува како: дува ладно, па топло. Ако го исклучите, вклучете ја топлината некое време, тоа ќе ги стопи ледените кристали и системот повторно ќе почне да се лади. Но, сепак ќе замрзне.

Како да препознаете дали вашиот AC има слабо полнење или влага?

Кога испарувачот ќе замрзне поради слабото полнење, ќе имате и намален проток на воздух бидејќи мразот го блокира воздухот. Ако го исклучите возилото и го оставите околу половина час, ќе видите огромна локва со вода под возилото. Тоа е знак за ниско полнење. Целиот мраз се стопи и ја исцеди цевката за кондензација на земја.

Ако AC дува ладно, тогаш топлата состојба е предизвикана од влага во системот, нема да забележите намалување на протокот на воздух и ќе да видите локва вода по исклучувањето на возилото.

Друга причина за наизменична струја дува ладно, а потоа топло

Системот за наизменична струја на автомобилот кој е преполнет може да почне да пумпа ладен воздух. Но, тој студен воздух се загрева прилично брзо потоа бидејќи високите странични притисоци се зголемуваат до тој степен што прекинувачот за висок притисок ја исклучува спојката на компресорот. Откако ќе се изедначат притисоците,прекинувачот за висок притисок овозможува компресорот повторно да се вклучи. Циклусот се повторува одново и одново, обезбедувајќи краток период на ладен воздух, проследен со топол воздух. Поправката? Евакуирајте го и наполнете го системот за напојување на автомобилот.

Уште една причина за наизменична струја дува ладно, а потоа топло

Ако вашиот автомобил AC дува ладен воздух кога возите со брзини на автопат, но се загрева на стоп светлата или кога возите при бавни брзини, може да имате лош вентилатор на радијаторот или реле на вентилаторот на радијаторот. Многу автомобили се опремени со два вентилатори на радијатори, додека други имаат еден вентилатор кој може да работи со различни брзини. Во автомобилите со двојни вентилатори, еден вентилатор е дизајниран да работи со полна брзина во секое време кога е вклучен AC. Ако вентилаторот не работи правилно, не може да го олади кондензаторот доволно за да отстрани доволно топлина од гасовит фреон за да го натера да се кондензира назад во течност. Тоа предизвикува и високи притисоци кои можат да го исклучат компресорот. Поправката? Проверете ги вентилаторите на ладилникот за да се уверите дека барем еден вентилатор ќе вклучи еден кога е вклучен AC.

Сепак, некои автомобили ги користат двата вентилатори со мала брзина додека возат и се префрлаат во режим на голема брзина кога AC работи. Затоа, измамете се да мислите дека вашите обожаватели се во ред само затоа што трчаат. Тие мора да работат со голема брзина за да се повлече доволно воздух низ кондензаторот за да се направи системот правилно да се излади.

Најчестите причини зошто автомобилот AC нема да се излади

©, 2017

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.