2016 Ford Escape дијаграми со осигурувачи

 2016 Ford Escape дијаграми со осигурувачи

Dan Hart

2016 Ford Escape дијаграми за осигурувачи

2016 Ford Escape Дијаграм за осигурувачи Разводна кутија за батерија

F1 – не се користи

F2 – не се користи

F3 – Не се користи

F4 – Не се користи

F5 – Не се користи

F6 – Не се користи

F7 40 Систем против блокирање на сопирачките (ABS ) модул+

F8 30 Систем за противблокирање на сопирачките (ABS) модул

F9 – Не се користи

F10 40 реле на моторот на вентилаторот

F11 – Не се користи

F12 30 PCM реле за напојување

F13 30 реле за стартување

F14 25 Контролен прекинувач на прозорецот на возачката врата

F15 20 Помошна точка за напојување

F16 25 Контролен прекинувач на прозорецот на возачката врата, контролен прекинувач на прозорецот на совозачката врата

F17 20 Приклучок за струја за задните патници

F18 20 Точка за напојување, конзола

F19 5 Противблокирање Модул за систем за сопирање (ABS)

F20 15 реле за ролетни

F21 5 Прекинувач за позиција на педалот за сопирачки (BPP)

F22 15 Сензор за следење на батеријата

F23 5 Реле за одложување на дополнителната опрема, реле за палење, реле на моторот на вентилаторот, реле за ролна, реле за спојката за климатизација, реле за одмрзнување на задното стакло

F24 5 Прекинувач за фарови

F25 10 Контролен прекинувач на прозорецот на вратата на возачот

F26 5 PCM реле за напојување, контролен модул за погон (PCM), вентил за вентилација на канистерот EVAP (2,5L)

F27 15 A/C реле за спојката

F28 10 контролен модул за погон (PCM) ), Реле за пумпа за гориво, Контролен модул на пумпата за гориво, Инјектори за гориво

F29 20 Реле за одмрзнување на задното стакло

F30 – Не се користи

F31 5 Не се користи

F32 15 контролен модул за погон (PCM)

F33 10 2,5L испарувачкиВентил за прочистување на емисиониот канистер за рециркулација на издувни гасови (EGR) вакуумски регулатор Сензор за апсолутен притисок и температура (MAPT)

Сензори за загревање кислород (HO2S) соленоид со променливо тајминг на брегаста осовина (VCT)

1.6 L/2,0L Вентил за прочистување на канистер со емисија на испарување EVAP вентил за вентилација на канистерот

Соленоид со променливо време на брегаста осовина (VCT) 11 Загреани кислородни сензори (HO2S) Соленоид со променливо време на брегаста осовина (VCT) 12

F34 Вентили за контрола на температурата

1,6L/2,0L Компресор со променливо поместување со надворешно контролирање (EVDC)

Бипас вентил на турбополнач (TCBY)

Електромагнет за контрола на отпадот, погон на четири тркала (4WD ) контролен модул

1,6L Бајпас вентил за течноста за ладење, Вентил со ладење на моторот

F35 15 калем за палење на приклучоци, кондензатор за сузбивање бучава

F36 5 активен затворач на решетка

F37 5 системски модул за класификација на патници (OCSM)

F38 5 контролен модул за погон (PCM), контролен прекинувач на менувачот (TCS)

F39 5 Склоп на фарови, RH, склоп на фарови, LH

Контролен модул за фарови (HCM)

F40 5 Контролен модул за серво волан (PSCM)

F41 20 контролен модул за каросерија (BCM) – F85, F86

F42 15 Мотор за бришачи на задното стакло

F43 15 контролен модул за фарови (HCM)

F44 15 реле за светла за магла, светилка за магла, десно напред, светла за магла, лево напред – само за Канада

F45 10 Не се користи

F46 40 Мотор за бришачи на шофершајбната, помошен мотор за бришачи на шофершајбната

F47– Не се користи

F48 5 Тастатура за влез без клуч

2016 Ford Escape Fise Diagram Контролен модул на каросеријата

F56 20A Реле за пумпа за гориво. Контролен модул за пумпа за гориво (FPCM). Разводна кутија за батерии (BJB) – F28

F57 – Не се користи

F58 – Не се користи

F59 5A Пасивен трансивер против кражба

F60 10A Багаж преградна светилка. Светилки за учтивост, десни и леви подножја за нозе, главен прекинувач за контрола на прозорците, светилка за ретровизори за суета, десно и лево. Склопови на лампи за дом/мапа, склоп на прекинувач за надземни конзоли. Купола светилка, задна светилка за кутија за ракавици

F61 20A Не се користи

F62 5A Автоматско затемнување на внатрешниот ретровизор. Модул за сензор за дожд

F63 – Не се користи

F64 – Не се користи

F65 10A Поврзете ја бравата. Реле за отклучување на вратата за подигнување/расклопување

F66 20A Реле за отклучување на вратата на возачот. Бравата на вратата, лево од

F67 7.5A Модул за интерфејс за предна контрола/приказ (FCDIM). Модул за глобален систем за позиционирање (GPSM). Модул за интерфејс на дополнителен протокол (APIM)

F68 15A Резервно реле

F69 5A табла со инструменти (IPC)

F70 20A Реле за отклучување на вратата на патниците, Реле за целосно заклучување Брава на вратата, десно напред, Брава за врата, десно задно, Брава за врата, лево задно, Брава за врата, десно предно, Брава за врата, лево од, Брава за врата, десно задно, Брава за врата, лево задно

F71 10A HVAC модул, EMTC и DATC

F72 7.5A Модул за сензор за агол на управување (SASM)

F73 5A конектор за податочна врска (DLC)

F74 15A реле за долго светло, склоп на фарови, светло илево

F75 15A Реле за светла за магла, Светло за магла, напред десно, Светло за магла, предно led

F76 10A реле за светла за рикверц, мало внатрешно автоматско затемнување, Светло за рикверц, десно и лево

F77 20A предно реле за миење, задно реле за миење, Мотор на пумпа за миење на шофершајбната

Исто така види: Филтер за моторно масло пред полнење

F78 5A Прекинувач за палење – без IA, прекинувач за старт/стоп – со IA

F79 15A аудио контролен модул (ACM), Модул за интерфејс на предни контроли (FCIM)

F80 20A модул за табла за отворање на покривот

F81 5A модул за приемник за далечински функции (RFR)

F82 20A Реле за предно миење. Реле за миење на задниот дел

F83 20A Реле за отклучување на вратата на патниците, Реле за сите изгледи

F84 20A Реле за отклучување на вратата на возачот. Резервно реле

F85 7.5A прекинувачи за грејач за заптивки, седишта за совозачи и возачи, сензор за температура/влажност во возилото, електричен грејач, модули за греење на седиштата

F86 10A контролен модул за ограничувања (RCM)

F87 – Не се користи

F88 – Не се користи

F89 – Не се користи

Дијаграм со осигурувачи Ford Escape 2016 Задна разводна кутија

F1 5 Модул за активирање на вратата без раце

F2 10 Модул за далечинско функционално активирање (RFA)

F3 5 Надворешна рачка на вратата, лево задно, Надворешна рачка на вратата, десно задна, Надворешна рачка на врата, лево напред, Надворешна рачка на врата, десно напред

F4 25 Модул за возачка врата (DDM)

F5 25 Модул за патничка врата (PDM)

F6 25 Модул за врата, лево задно

F7 25 Модул за врата, десен заден

F8 25 Контролен прекинувач за седишта, совозачка странанапред

F9 25 Модул за возачко седиште (DSM), прекинувач за контрола на седиштата, предна страна на возачот

F10 5 Модул за возачко седиште (DSM)

F11 5 Додатно реле

F12 – Не се користи

F13 – Не се користи

F14 – Не се користи

F15 – Не се користи

F16 – Не се користи

F17 – Не се користи

F18 – Не се користи

Исто така види: Што предизвикува катализатор да се влоши?

F19 – Не се користи

F20 – Не се користи

F21 – Не се користи

F22 – Не се користи

F23 25 Модул за обработка на аудио дигитален сигнал (DSP)

F24 30 Директна струја/наизменична струја (DC/AC) Инвертер

F25 25 Модул за багажникот на задната врата (RGTM)

F26 40 модул за влечење приколка

F27 20 Приклучок за струја во багажниот простор

F28 – Не се користи

F29 5 Слика Модул за обработка-B (IPMB), контролни модули за откривање странични пречки (SOD-L) (SOD-R), задна камера за помош за паркирање

F30 5 модул за помош за паркирање

F31 – Не се користи

F32 5 Директна струја/наизменична струја (DC/AC) инвертер

F33 – Не се користи

F34 20 Модул за греење на седиштата, предна страна на возачот

F35 20 Модул за загревање на седиштата, предна страна на совозачот

F36 – Не се користи

F37 5 Модул на панел за отворање на покривот

F38 – Не се користи

F39 – Не се користи

F40 – Не се користи

F41 – Не се користи

F42 – Не се користи

F43 – Не се користи

F44 – Не се користи

F45 – Не се користи

F46 – Не се користи

Дијаграм со осигурувачи Ford Escape 2016 Кутија со осигурувачи со висока струја

MEGA 1 80 контролен модул за серво волан (PSCM)

MEGA 2 150 Staler мотор, генератор

MEGA 3100 разводна кутија за батерии (BJB)

MEGA 4 50 контролен модул за каросерија (BCM)

MEGA 5 80 Електричен засилувач грејач

MEGA 6 70 Задна разводна кутија (RJB)

MEGA 7 60 Дополнително реле

MEGA 8 50 реле на вентилаторот за ладење на моторот

MEGA 9 50 контролен модул за тело (BCM)

MEGA 10 – Не се користи

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.