2010 Chevrolet Silverado 1500 Локации на модулите

 2010 Chevrolet Silverado 1500 Локации на модулите

Dan Hart

Локации на модулот Chevrolet Silverado 1500 2010

Локации на модулите Chevrolet Silverado 1500 2010 – сите контролни модули

ESC контролерски модул

Дополнителен модул за контрола на DC моќност Десно задно на моторниот простор.

Помошна пумпа за течност за автоматска трансмисија

Исто така види: Затемнети фарови

Контролен модул Левата страна на моторниот простор.

Контролен модул на моторот на вентилаторот (CJ2) Долна десна страна на HVAC модулот.

Контролен модул на моторот на вентилаторот (C67) Долна десна страна на HVAC модулот.

Контролен модул на телото (BCM) Долна лева страна на цртичката.

Централно секвенцијално вбризгување гориво (SFI) Модул (1) Горниот заден дел од моторот.

Модул за ѕвонче Центарот на цртичката, зад радиото.

Модул за контрола на батеријата на генератор на погон под седиштата од вториот ред.

Генератор на погонски мотор Модул за инвертер за напојување Десен заден дел од моторниот простор.

Електронски модул за контрола на сопирачките (EBCM) На левата страна на склопот на рамката.

Електронски контролен модул на моторот за серво управување Десен заден дел од моторниот простор.

Контролен модул на моторот (ECM) (освен хибрид) (5) Лев преден дел од моторниот простор, во близина на обвивката на вентилаторот.

Контролен модул на моторот (ECM) (Хибрид) Лев преден дел од моторниот простор.

Модул за контрола на проток на пумпа за гориво Задна рамка, во близина на држачот за резервна гума.

Пумпа за гориво/Модул за контрола на сопирачката на приколка Задна рамка, во близина на држачот за резервна гума.

Исто така види: BCM контролен модул за тело

Контролен модул за системот за гориво (FSCM) Под задниот дел од возилото.

Контролен модул за приклучок за сјај (GPCM)(Дизел) Горниот лев заден дел на моторот.

Контролен модул на воланот со греење (1) Во воланот.

Контролен модул за палење (ICM) (4,3L) (5) Задниот дел на моторот.

Присуство на предни патници за врзување на надувување

Модул на систем (PPS) (7) Под совозачкото седиште.

Сензор за врзување на надувување & засилувач; Дијагностички модул (SDM) Под возачкото седиште.

Инфрацрвен модул (3) во headliner.

Грејач на влезниот воздух (IAH) (дизел) Лево предниот дел од моторот.

Интегриран Модул за контролер за сопирање на приколка (ITBC) На задниот дел од шината на левата рамка.

Модул за мемориско седиште (10) Под предното возачко седиште.

Модул за полетување (PTO) (PTO) (8 ) Надвор од рамката на десната предна шасија.

Контролен модул за заден сензор за објекти На задниот товарен простор, зад облогата.

Модул за прикажување слика на камера за заден преглед Во ременот на шасијата, средишниот заден дел на возилото.

Контролен модул за спречување кражба На десната страна на управувачкиот столб.

Модул за контрола на активирачот на гас (TAC) (Дизел) Горниот десен преден дел од моторот.

Модул за контролер на сопирачката приколка (TBCM) (Серија 20/30) (2) Лева задна шина на рамката.

Модул за контролер на сопирачката на приколка (TBCM) (серија 31) (2) На левата шина на рамката.

Контролен модул за менување на футролата Долна лева страна на цртичката.

Контролен модул за менувачот (Алисон) Лево предниот дел од моторниот простор, во близина на обвивката на вентилаторот.

Контролен модул на менувачот (M30/M70/MW7) (6) Лево преден дел од моторниот простор,во близина на обвивката на вентилаторот.

Модул за интерфејс за комуникација на возилото (VCIM) (5) Зад центарот на цртичката.

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.