2009 Ford Taurus сензор локации

 2009 Ford Taurus сензор локации

Dan Hart

2009 Ford Taurus сензор локации

Сликата прикажана овде не е репрезентативна за сензорите што може да ги најдете во вашето возило. Овој пост ги наведува сите сензори во возилото.

Најдете многу други информации за вашето возило Ford.

За да најдете дијаграми со осигурувачи, кликнете овде

За да најдете локации на реле, кликнете овде

За да најдете локации на сензори, кликнете овде

За да најдете локации на модулите, кликнете овде

За да ги најдете локациите на прекинувачот, кликнете овде

За да најдете нарачка за отпуштање, кликнете овде

Ford 2009 Локации на сензорот Taurus, 2009 Ford Taurus X сензорски локации, 2009 Меркур Сабл сензори

Позиција на педалот за гас (APP) сензор Горниот дел на склопот на педалата за гас.

Сензор на Трансдуктор на притисок на A/C Десен преден агол на моторниот простор.

Сензор за температура на амбиенталниот воздух Центар на предниот браник.

Сензор за автоматска ламба/сончево оптоварување над касетата.

Сензор за позиција на брегаста осовина Задниот дел на главата на десната цилиндер .

Сензор за позиција на брегаста осовина 2 Заден дел од главата на левата цилиндер.

Сензор за положба на коленестото вратило Долниот лев заден дел на моторот.

Сензорот за температура на главата на цилиндерот Предниот дел од десната глава на цилиндерот.

Сензор за температура на воздухот за празнење на испарувачот Левата страна на единицата HVAC.

Предниот сензор за удар (лево) Левата страна на предниот браник.

Предниот сензор за удар (десно) Десната страна на предниот браник .

Испраќач на ниво на гориво (AWD) Склопување резервоар за гориво.

ГоривоСклоп на резервоар за гориво со сензор за ниво (AWD).

Сензор на Трансдуктор за притисок на резервоарот за гориво (Sable & Taurus) Склопување резервоар за гориво.

Сензор на Трансдуктор за притисок на резервоар за гориво (Taurus X) Склопување на резервоар за гориво.

Загреан кислороден сензор (HO2S) #11 Десен издувен колектор.

Загреан кислороден сензор (HO2S) #12 Низводно од каталитичкиот конвертор бр. 1.

Загреан кислороден сензор (HO2S ) #21 Лев издувен колектор.

Исто така види: 2005 Шевролет приградски дијаграми со осигурувачи

Загреан кислороден сензор (HO2S) #22 Низводно од катализаторот бр. 2.

Сензор за температура во возилото Лев центар на цртичката.

Сензор за тропање Задниот дел од главата на десната цилиндер.

Исто така види: Дијаграм со осигурувачи на GMC Јукон и Јукон Денали од 2001 година

Лента за откривање пречки на подигната врата (лево/десно) Соодветните страни на вратата на подигнувањето.

Масен проток на воздух/температура на влезниот воздух (MAF/IAT)

Сензор лево од задниот дел на моторот.

Пасивна анти-кражба Колона за управување со трансивер.

Задни сензори за помош за паркирање (4) (Sable) Заден браник.

Заден паркинг Сензори за помош (4) (Taurus) Заден браник.

Задни сензори за помош за паркирање (4) (Taurus X) Заден браник.

Сензор за затегнување на безбедносниот појас Под совозачкото седиште.

Сензор за положба на седиштето (возач) под возачкото седиште.

Сензор за положба на седиштето (патник) Под совозачкото седиште.

Сензор за притисок на седиштето Под совозачкото седиште.

страни Сензор за удар (возач 1) Возачка врата.

Сензор за удар од страна (возач 2) (Sable & Бик) Лев столб „C“.

Сензор за удар од страна (возач 2) (Taurus X) лев „C“столб.

Сензор за удар од страна (патник 1) Совозачката врата.

Сензор за удар од страна (патник 2) (Sable & Taurus) Десен столб „C“.

Страничен сензор за удар (патник 2) (Taurus X) Десен столб „C“.

Кластер на сензор за контрола на стабилноста под централната конзола.

Сензор за брзина на тркала (лево предно) Склоп на главината на левото предно тркало.

Сензор за брзина на тркала (лево задно) (Sable & Taurus) Склоп на главиштето на левото задно тркало.

Сензор за брзина на тркала (лево задно) (Taurus X) Склоп на главиштето на левото задно тркало.

Сензор за брзина на тркала (напред десно) Склоп на главиштето на десното предно тркало.

Сензор за брзина на тркалата (задно десно) (Sable & Taurus) Склоп на главиштето на десното задно тркало.

Брзина на тркалото Сензор (заден десно) (Taurus X) Склоп на склопот на десното задно тркало.

Dan Hart

Ден Харт е автомобилски ентузијаст и експерт за поправка и одржување на автомобили. Со повеќе од 10 години искуство во индустријата, Дан ги усоврши своите вештини преку безброј часови работа на различни марки и модели. Неговата страст кон автомобилите започнала уште во младоста, а оттогаш ја претворил во успешна кариера.Блогот на Ден, Совети за поправка на автомобили, е кулминација на неговата стручност и посветеност да им помогне на сопствениците на автомобили да се справат со вообичаените и сложени проблеми со поправка. Тој верува дека секој треба да има некои основни познавања за поправка на автомобили, бидејќи тоа не само што заштедува пари, туку и ги овластува поединците да преземат контрола над одржувањето на своето возило.Преку својот блог, Дан споделува практични и лесни за следење совети, водичи чекор-по-чекор и техники за решавање проблеми кои ги разложуваат сложените концепти на разбирлив јазик. Неговиот стил на пишување е пристапен, што го прави погоден и за почетниците сопственици на автомобили и за искусни механичари кои бараат дополнителни сознанија. Целта на Ден е да ги опреми своите читатели со знаење и самодоверба потребни за сами да се справат со задачите за поправка на автомобили, со што ќе ги спречи непотребните патувања до механичарот и скапите сметки за поправка.Покрај одржувањето на својот блог, Дан води и успешна продавница за поправка на автомобили каде што продолжува да и служи на својата заедница обезбедувајќи висококвалитетни услуги за поправка. Неговата посветеност на задоволството на клиентите и неговата непоколеблива посветеност на испоракатаизвонредната изработка му донесе лојална база на клиенти низ годините.Кога не е под хаубата на автомобилот или не пишува блог постови, може да го најдете Ден како ужива во активности на отворено, присуствува на саеми за автомобили или поминува време со своето семејство. Како вистински ентузијаст за автомобили, тој секогаш е во тек со најновите трендови во индустријата и со нетрпение ги споделува своите увиди и препораки со читателите на блогот.Со своето огромно знаење и вистинска страст за автомобили, Ден Харт е доверлив авторитет во областа на поправка и одржување на автомобили. Неговиот блог е непроценлив ресурс за секој кој сака да го одржува своето возило непречено да работи и да избегне непотребни главоболки.